Svea on yksi Suomen parhaista työpaikoista

Svea Rahoitus & Perintä työllistää Sastamalassa noin 50 henkilöä. Maanantaina konttorissa nostettiin maljat maan parhaimpiin lukeutuvalle työpaikalle.

Great Place to Work Institute Finland on listannut Suomen parhaita työpaikkoja kymmenen vuotta. Ensimmäistä kertaa listalle on noussut myös Sastamalassa majaansa pitävä yritys. Svea Rahoitus & Perintä on valittu yhdeksi maamme parhaista työpaikoista. Listalle nousu on ollut Svean rahoitusjohtaja Maria Matintalon mukaan kolmen vuoden projekti.

”Hyvä työpaikka on työntekijän kannalta sellainen, jossa jokaisen mielipidettä kunnioitetaan ja kaikki palkkalistoilla olevat, johtoporrasta myöten sitoutuvat yhdessä sovittuihin arvoihin. Päätöksenteon läpinäkyvyys luo luottamuksen ilmapiirin työyhteisöön. Hyvä työilmapiiri motivoi työntekijöitä ja vähentää sairaspoissaoloja. Työviihtyvyyden mukanaan tuomia etuja ei voi pelkästään rahassa mitata. Svea haluaa olla enemmän kuin vain paikka, jossa tehdään ne pakolliset työtehtävät”, Matintalo kuvailee.

Great Place to Work

Great Place to Work Institute Finland -tutkimusmenetelmän on luonut talousjournalisti Robert Levering. Lista parhaista työpaikoista julkistetaan 45 maassa. Suomessa tutkimukseen osallistui 144 työpaikkaa. Tämänvuotinen 50 yrityksen lista on GPW Finlandin toimitusjohtaja Panu Luukan mukaan kaikkien aikojen kovatasoisin. Svea noteerattiin listalla sijalle 22.

Tuloksia laskettaessa henkilöstökyselyn painoarvo on kaksi kolmasosaa ja johdolle suunnatun kyselyn yksi kolmasosa. Listalle ei siis päädy yrityksiä, jotka ovat parhaita vain johtajien mielestä.