KokoNainen-tapahtuma syntyy opiskelijoiden yhteisponnistuksena

KokoNainen-tapahtuma on Saskyn nuorisoasteen opiskelijoiden yhteistyön tulos. Tehotiimi nähdään työn touhussa Karkun Voimarinteellä 8. toukokuuta.

Sastamalan koulutuskuntayhtymän tiloissa Karkun Voimarinteellä on viime viikkoina hiottu Kokonainen-tapahtuman käytännön suunnitelmia. Naisille ja äideille suunnattu tilaisuus hemmotteluineen, herkkuineen, oheispalveluineen ja lapsiparkkeineen toteutetaan tulevana tiistaina noin 50 opiskelijan voimin.

”Tapahtuman tiimoilta koulutusta on räätälöity opiskelijoille Työssä oppiminen yrittäjänä -hankkeen piirissä, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoria näkemään yrittäminen yhtenä vaihtoehtona tulevaisuuden työmarkkinoilla”, kertoo valmentajana ja palvelukoordinaattorina Voimarinteellä häärävä Ellimaija Ahonen.

Yli kolmasosaa yrittäjyys kiinnostaa

”Harjaantuminen kontaktiverkostojen luomiseen, eri toimialojen yhteistyömahdollisuuksien havaitseminen sekä sosiaalisten- ja asiakaspalvelutaitojen kehittäminen hyödyttävät varmasti ihan kaikkia opiskelijoita, mutta ei meidän jokaisen sisällä välttämättä asu pientä yrittäjää”,  Ahonen nauraa, ja kertoo nuorista noin 30 – 40 prosentin olevan kiinnostunut oman liiketoiminnan harjoittamisesta.

Nuoret itse ajattelevat yrittäjyyteen valmentavasta hankkeesta ja tapahtuman järjestämisestä saadusta kokemuksesta olevan hyötyä esimerkiksi kesätöitä haettaessa. ”Ehkä tässä oppii myös markkinoimaan omaa osaamistaan. Ihan hyvä satsaus tulevaisuuteen”, miettivät kosmetologiopiskelijat Fanny Chalhoub ja Viivi Mäkelä.

Kauneudenhoidosta sisustusnikseihin

Saskyn nuorisoasteen kosmetologi-, lähihoitaja-, catering-, merkonomi- ja sisustusalan opiskelijoiden toteuttamassa tapahtumassa on mahdollista hoidattaa kyntensä kesäkuntoon, nauttia erilaisista hieronnoista ja saada samalla kauneudenhoitovinkkejä arkeen ja juhlaan. Koteihinsa muutosta kaipaavat saavat helppoja sisustusniksejä sisustusartesaaneiksi kouluttautuvilta. Tulevat merkonomit puolestaan emännöivät ja pitävät huolta tapahtuman sujuvuudesta. Hemmottelujen ajaksi äideillä oli lupa jättää jälkikasvunsa mukavan tekemisen merkeissä lähihoitajaopiskelijoiden ylläpitämään lapsiparkkiin.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.