Antonin vapauttajien marssi jäi tyngäksi

Suomen antifasistisen komitean marssi Vaasaan ei hetkauttanut Vaasan kaupunkia eikä hovioikeutta keskiviikkona, jolloin hovioikeus käsitteli Rimma Salosen valitusta Satakunnan käräjäoikeuden yli vuosi sitten tekemästä Anton-pojan huoltajuuspäätöksestä. Hovioikeus antaa päätöksensä noin kuukauden kuluttua.
Antonin huoltajuus on uskottu isälle, Paavo Saloselle. Rimma Salonen on taistellut huoltajuudesta erilaisin verukkein, mutta niille ei ole löytynyt todellisuudessa vastinetta. Koulu- ja sosiaaliviranomaisten mukaan Anton on terve ja lahjakas poika, joka menestyy hyvin koulussa.
Rimma Salonen vaati hovioikeudessa ensisijaisesti, että Anton määrättäisiin yksin hänen huoltoonsa, tai mikäli tätä ei katsota mahdolliseksi, Rimma ja Paavo Salosen yhteiseen huoltoon ja poika määrättäisiin asumaan äitinsä luona. Vaatimuksen mukaan isä sai tavata poikaa vain kahtena viikonloppuna kuukaudessa. Vaatimus sisältää myös joukon taloudellisia yksityiskohtia, jotka kaikki kohdistuvat Paavo Saloseen.
Nyt Rimma Salosen tulisi aikaisemmalla oikeuden päätöksellä maksaa isälle kuukausittain elatusapua 140 euroa. Hän ei ole kuitenkaan velvoitetta täyttänyt.
Äidin ensi- ja toissijaisista vaatimuksista kertyi nyt kaksi konekirjoitusliuskaa. Rimma Salosta, joka on tuomittu Suomessa poikansa kaappauksesta, edusti Vaasassa varatuomari Jyrki Leivonen Helsingistä. Hän on Antonin äidin avustajista järjestyksessä jo viides tämän pitkän prosessin aikana.
Paavo Salonen kiisti jälleen kaikki vastapuolen vaatimukset. Häntä puolusti, kuten ennenkin, tamperelainen asianajaja Riitta Rauhala.

Safkan mielenosoitus Vaasan oikeustalon edustalla ennen istuntoa kertoi paljon tämän ääriliikkeen kantavista voimista. Joukko kannatteli iskulauseita ja toisteli niitä megafonien välityksellä. Ainakin symbolisena kilpenä heillä oli kaksi Venäjän lippua. Etukäteen tapahtumasta oli informoitu Safkan nettisivuilla otsikolla ”Antonin vapauttajat marssivat Vaasaan”.
Lippujen takana seisoneiden nimistä osa on paljon puhuvia: ohjaaja ja näyttelijä Jussi Parviainen, Pohjan suomalaisen evankelisluterilaisen seurakunnan entinen kirkkoherra Juha Molari, porilainen opettaja Evgenia Hilden-Järvenperä, dosentti Johan Bäckman ja Rimma Salonen. Ruodussa seisoi myös tuntematon venäläisnainen, joka suomeksi huuteli nykyistä kotimaataan paikaksi jossa ”venäläisillä ei ole mitään oikeuksia”.
Nykyinen ulkominsteri Erkki Tuomiojakin on liitetty safkalaisten vihan kohteisiin. Kuinka ollakaan, juuri Jussi Parviainen kannatteli kylttiä, jossa Tuomiojaa vaadittiin eläkkeelle tai hourulaan.
Parviaisen myös pitäisi safkalaisten mukaan tehdä Antonin salakuljetuksesta Suomeen elokuva, jonka nimeksi tulee ”Takakontti”.
Ennen mielenilmausta Parviainen kumppaneineen piti tiedotustilaisuuden asiasta eräässää hotellissa. Tilaisuus oli alun perin määrä  pitää Vaasan teatterissa, mutta teatteri ei lopulta päästänytkään  joukkoa sisälle tilaisuuden voimakkaan poliittisen sävyn vuoksi.
Yleisöä paikalle kertyi tismalleen vain sama joukko joka koostui toimittajista. Venäläistä mediaa edusti ainakin tv-kuvaajasta ja toimittajasta koostunut kaksikko.
Toimittajat ja safkalaiset muodostivat myös oikeussalin yleisön.

Lue aiheesta lisää keskiviikkona 23.5. ilmestyvästä Alueviestistä.

Poimintoja

  • Nimetön

    Voimia Paavolle. Eikö oikeuslaitos voisi laittaa pistettä tähän juttuun….pojan isä on voittanut kaikki istunnot. Ja mitä tuo parviainenkin menee vielä lyömään lusikkaansa tähän soppaan…huh huh

  • Nimetön

    Miten se nainen voi jatkuvasti nostaa noita oikeusjuttuja kun on kaikki hävinnyt!!!!!

  • Tuomari

    Surkea maa tämä Suomi – ulvoo Rimma kumppaneineen. Tampereen kaupunki on järjestänyt hänelle asunnon ja perusturvan, työhön ei tarvitse vaivautua. Veronmaksajien rahoja on poltettu jopa kymmeniä tuhansia oikeudenkäynteihin, jotka kaikki Rimma on hävinnyt. Eikä ole kiirettä sinne unelmien maahan Venäjälle.

  • tuula

    rimman olisi jo aika katsoa peiliin ja lopettaa tämä pelleily pikaisesti…

  • tuula

    anton on turvassa isänsä luona kokemäellä…kiitos simo pietiläinen…

Kommentointi ei ole käytössä.