Vuonna 1918 kaatuneita mouhijärveläisiä kutsuttiin viimein nimeltä

Vakaumuksensa puolesta henkensä vuonna 1918 menettäneiden mouhijärveläisten toverihauta siunattiin sunnuntaina 10. kesäkuuta. Hauta sai muistomerkin seitsemän vuosikymmentä sitten, mutta kaatuneiden nimillä varustettua täydennysosaa saatiin odottaa näihin päiviin asti.

Muistomerkkiin on eri kansalaisjärjestöjen toimesta lisätty vainajien nimet kaiverrettuna neljään suorakaiteen muotoiseen muistokiveen. Kivissä on yhteensä 158 vainajan nimet.

”Koskaan ei ole oikea aika vihalle ja surmaamiselle. Mutta tänään emme selitä historiaa, etsi syitä tai syyllisiä, vaan jaamme luottamuksen, sovinnon ja kasvavan mielenrauhan”, lausui toverihaudan siunannut Turun piispa Kaarlo Kalliala.

Siunaustilaisuutta oli Mouhijärven Vanhankirkon toverihaudalla seuraamassa noin 150 ihmistä.
  • Nimetön

    niin eikös muu kuin uskonnollinen vakaumus kuulu muualle kuin kirkon yhteyteen. tokkopa kaikki jonka nimi on hakattu kiveen halusi nimensä hautausmaalle. ei uskovaisetkaan halua mihinkään kommunisti pyhättöihin nimeään laitettavan.

  • Nimetön

    kaikki tälläinen leväperäisyys on omiaan lisäämään kirkosta eroa, kun kohta ei millään mikä on pyhää ole mitään väliä nimet aidan ulkopuolelle.

  • Nimetön

    Miksi pitää siunata kuolleita, en ymmärrä ? Melkomoista harhaoppia kirkon puolesta.

Kommentointi ei ole käytössä.