Kiikoisten valtuusto päättää kuntaliitoksesta uudestaan

Kiikoisten kunnanvaltuuston tekemä päätös Kiikoisten liittämisestä Sastamalaan ei olekaan kiveen kirjoitettu.  Asia revitään auki keskustavaltuutettujen vaatimassa uudessa valtuustokäsittelyssä.

Keskustalaisten mielestä asiaa pitää pohtia uudelleen valtion tuoreiden linjausten valossa. Heidän mukaansa hätäinen aikataulu on turha, sillä kuntarakennelain voimaantuloa siirrettiin ja porkkanarahojakin on tarjolla vuoteen 2017 asti.

Kokouksen aikataulu auki

Kuntalain mukaan valtuusto on kutsuttava koolle, kun vähintään neljännes valtuutetuista sitä vaatii. Kiikoisten tapauksessa valtuuston kokous on siis järjestettävä.

Aikataulusta ei kenelläkään ole vielä tietoa. Valtuuston puheenjohtaja Matti Huhdanmäen (kok) mukaan valtuuston kokous vaatii hallituksen esityksen, eikä hallitusta välttämättä saada koolle hetkessä.

Uusi valtuustokäsittely olisi kuitenkin järjestettävä kiireellisesti, sillä valtioneuvosto antaa hyväksyntänsä kuntaliitokselle kesäkuun loppuun mennessä. ”Jos valtioneuvosto ehtii hyväksyä liitoksen ennen uutta kokousta, voimme vain ihmetellä, mikä lienee kokouksen aiheena”, Huhdanmäki sanoo.

Hänen mielestään uusi käsittely on turha, sillä se tulee päättymään samoin lukemin kuin viimeksi: 10-7 kuntaliitoksen puolesta. ”Meidän ryhmästämme kukaan ei ole muuttanut mieltään.”

Poimintoja

  • Nimetön

    LOPETTAKAA JO SIELLÄ KIIKOISSA, ASIA ON KERRAN PÄÄTETTY, TURHA JAARATA ENÄÄ

  • Nimetön

    Ei kai, kyllä on tyhmyys huipussaan. Ajan ja resurssien haaskausta.

  • Nimetön

    Jaahas kepulit haluaa järjestää taas kiikoislaisille sirkushuvia,voi pyhä yksinkertaisuus.

  • tuntematon

    Hallitus on tänään päättänyt kolmesta kuntaliitoksesta, jotka tulevat voimaan 1.1.2013. KIIKOINEN EI OLE yksikään näistä. Sillälailla hurlumpsista.

Kommentointi ei ole käytössä.