Sairaanhoitopiirin kesäsijaisuudet tulevat haettaviksi maanantaina

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tarvitsee ensi kesänä noin 500 terveydenhuollon ammattilaista vuosilomien sijaiseksi. Sijaisuuksia on tarjolla kaikissa sairaanhoitopiirin sairaaloissa toukokuun alusta syyskuun loppuun.
Erityisesti sairaanhoitopiiri etsii opintonsa päättäneitä sairaanhoitajia. Lisäksi sijaisuuksia on tarjolla lääkäreille, sairaalahuoltajille ja osastonsihteereille. Osa sijaisuuksista on tarkoitettu myös terveydenhuoltoalan opiskelijoille.
Kesäsijaisuuksien hakuaika alkaa maanantaina 21. tammikuuta ja päättyy maaliskuun lopussa. Kesäsijaiseksi haetaan täyttämällä lomake sairaanhoitopiirin internetsivuilla.

Viime kesän sijaistilanne oli keskimäärin edellisvuosia parempi, vaikka kaikkiin tehtäviin ei löytynyt pätevää sijaista muun muassa puutteellisen lääkehoito-osaamisen vuoksi. Erityisesti olisi kaivattu hoitohenkilöstön sijaisia neuroaloille ja tuki- ja liikuntaelinsairauksiin sekä lääkärisijaisia psykiatriaan. Leikkausosastoilla ja ensiapu Acutassa sijaistilanne sen sijaan oli hyvä.
Sairaanhoitopiirissä työskenteli viime kesänä kaikkiaan 400-450 hoitohenkilöstön, lääkäreiden, sairaalahuoltajien, ravitsemistyöntekijöiden ja välinehuoltajien vuosilomien sijaista.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tarjoaa ensi kesänä mahdollisuuden kesäharjoitteluun yhteensä 55 nuorelle. Nuoret pääsevät hoitohenkilöstöä avustaviin harjoittelutehtäviin. He eivät osallistu ammattitutkintoa edellyttäviin tehtäviin eivätkä käsittele potilastietoja.
Kuukauden mittaiset harjoittelujaksot ajoittuivat kesä- ja heinäkuulle. Hakuaika alkaa maaliskuussa. Paikkoja haetaan sairaanhoitopiirin internetsivujen kautta. Sairaanhoitopiirin kesäharjoitteluohjelma järjestetään ensi kesänä seitsemättä kertaa.
Sairaanhoitopiiri on Pirkanmaan toiseksi suurin työnantaja ja se työllistää keskimäärin 7 200 henkilöä.