Voice of Finlandista tutut artistit duoksi

Voice of Finlandissa kisanneet sastamalalainen Maria Kiiski ja vantaalainen Christian Casagrande heittävät keikkaa duona.

Sastamalalainen laulajatar Maria Kiiski on löytänyt rinnalleen samassa mittelössä kisanneen huikeaäänisen Christian Casagranden. Musiikillisesti hynttyyt yhteen lyöneet elämäniloiset artistit tuovat duonsa tulevana lauantaina 6. heinäkuuta Vammalan Pub Dubliniin.

Muusikkojen yhteinen taival ei alkanut vielä Voicesta, vaan hiukan myöhemmin Vantaalla järjestetystä laulukilpailusta. Maria lauloi ja Christian istui tuomaristossa. ”Ajattelin Christianin televisiossa nähtyäni, että hän on taatusti kreisi tyyppi, johon on pakko tutustua. Kun sitten törmäsimme Vantaalla, menin juttelemaan ja siitä se lähti”, Maria kertoo. Kaksikko päätyi nopeasti keskustelemaan yhteisistä esiintymisistä. Ensimmäinen duokeikka vedettiin juhannuksena Laiturikahvilassa.

Christian ja Maria ovat edenneet elämässään samassa tahdissa toisistaan tietämättä. Kumpikin teki vuonna 2011 päätöksen, että päivätyöt saavat jäädä. ”Tulin silloin siihen tulokseen, että jos en nyt lähde täysillä musiikin pariin, kohta voi olla liian myöhäistä”, Christian sanoo. Kummankaan ei ole tarvinnut katua. Voice of Finland toi artisteille mukavasti näkyvyyttä, jonka avulla kesäksi on saatu myytyä paljon keikkoja. ”Olimme myöhään liikkellä ja ajattelin, että kesästä tulee hiljainen. Onkin käynyt ihan päin vastoin”, Maria iloitsee.

Kaksikko on harvinainen kokoonpano monessakin mielessä. Duoja, joissa on naissolisti, ei Suomessa ole paljonkaan. Lisäksi Maria ja Christian jakavat samanlaiset elämänarvot ja asenteen. Musiikkikin on etupäässä kantrahtavaa, vaikka poppia ja rockiakin seteistä löytyy. ”Musiikki on meidän intohimomme, teemme tätä täydestä sydämestämme”, kaksikko vakuuttaa.

Kommentointi ei ole käytössä.