Huittisten keskustaa aletaan kehittää joelta joelle

Keskustan kehittämishankkeen suunnitelma esiteltiin Huittisissa tiistai-iltana. Tilaisuus keräsi paikalle kymmeniä kiinnostuneita yrittäjiä ja asukkaita.

 

Suunnittelutoimisto Airix Ympäristö esitteli eilen illalla Huittisten keskustan kehittämisen ensimmäisen suunnitelmaluonnoksen yrittäjille ja asukkaille. Kaupungin keskustaa lähdetään kehittämään ajatuksella joelta joelle. Tarkoituksena on kehittää katuilmettä ja rauhoittaa liikennettä Loimijoen ja Punkalaitumenjoen välisellä keskusta-alueella.

Keskustan kehittämishankkeen tavoitteena ovat olleet muun muassa autoliikenteen rauhoittaminen, liikkeiden saavutettavuuden parantaminen, turvallinen jalankulku, viihtyvyyden lisääminen ja jokimaiseman esille nostaminen. Sekä yrittäjät että asukkaat vaikuttivat suunnitelman ensisilmäykseen tyytyväisiltä. ”Ideat eivät ole liian lennokkaita, vaan hyvinkin toteutettavissa”, Sirpa Luukkonen kehui. ”Visuaalisuuteen ei ole panostettu yhtään liikaa, vaan oikein hyvältä näyttää”, Krista Laivuori-Saari täydentää.

Huittisten keskusta tulee suunnitelman mukaan saamaan sisääntuloportit Loimijoen ja Punkalaitumenjoen ylittäville silloille. Liikennettä tullaan rauhoittamaan ajokaistoja kaventamalla ja ajokaistojen väliin on suunniteltu saareketta, jossa kulkee aaltoileva jokiaihe. Erityisesti vasemmalle kääntymistä helpotetaan S-marketille ja torin kulmalle tulevilla kiertoliittymillä. Pukinojan ympäristöön on suunniteltu suurempaa rantapuistoa ja Wanhan WPK:n rantaan tullaan tekemään enemmän toiminnallisia kenttiä. Puistoista ja torista pyritään saamaan ulkoiluun kannustavia ja kaikille käyttäjille sopivia.

Vielä ennen joulua Härkäpakarin suoralla oleviin puihiin asennetaan tutut valoverkot, joita hankitaan myös vähän lisää. Liikenneympyrän ympäristössä olevat kiinteistöt kiinnittävät vanhat puolitähden muotoiset jouluvalot seinilleen.

Lopullinen työ esitellään kaupunginvaltuustolle marraskuussa. Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan mukaan suunnitelmaa lähdetään tämän jälkeen viemään eteenpäin pala palalta. ”Kaikkea ei tehdä kerralla, vaan suunnitelma pyritään toteuttamaan vaiheittain.”

Lue lisää Alueviestistä 2.10.