Uimahallista täpärä äänestys Sastamalan kaupunginhallituksessa

Muun muassa uimahalli äänestytti Sastamalan kaupunginhallitusta talousarviokokouksessa.

Sastamalan kaupunginhallitus nuiji maanantaina pöytään esityksensä ensi vuoden talousarvioksi ja vuosien 2014-2017 taloussuunnitelmaksi.

Hallitus pääsi äänestämään useita kertoja, muun muassa investointiosassa uimahallista. Sosialidemokraattien Ilmari Nurminen ehdotti, että vuodelle 2016 varataan uimahallityöryhmän ehdotuksen mukaisesti miljoona euroa osakepääomaa varten uimahalliyhtiön perustamiseksi. Nurmisen ehdotus hävisi äänestyksen täpärästi 7-6.

Kaupunginvaltuusto päättää talousarviosta ja -suunnitelmasta 16. joulukuuta.

Poimintoja

    • heimo heinonen

      Hyvä Ilmari. Onneks on muitaki jokka ymmärtää uimahallin tarpeellisuuren.

      • Kysyn vaan

        Pitäisikö meidän panostaa enemmän koulutukseen ja suomenkielen oikeinkirjoitukseen sekä taloudellisten realiteettien ymmärtämiseen kuin väittelyyn uimahallin tarpeellisuudesta?

  • suurperheellinen

    Täälä ei tarvita uimahallia. Lopettakaa jo se rahan hassaaminen. Kaks niitä jo on ja Voimarinteeltäkin vielä löytyy. Huittisiin tai Nokialle on lyhyt matka, jos on kauhea uimisvimma.

    • Nimetön

      Niin paljon kun Sastamalassa on ikäihmisiä, veronsa maksaneita ! Nivelvaivoissa melkeinpä ainoa liikuntamuoto kun on uinti. Järjestääkö kaupunki kuljeutksen ko. halleihin? Meitä on monta joilla ei ole autoa, eikä edes ajolupaa.

  • Nimetön

    Pisteet Ilmarille ja muillekin uimahallin rakentamista kannattaneille, jatkakaa taistelua oikeiden asioiden puolesta. Taas kerran nähtiin kuinka vaikeaa se on Sastamalassa.
    Toivottavasti äänestäjät huomaavat kuinka rahaa kyllä riittää moneen turhempaan hankkeeseen, mutta ei uimahalliin.

  • Nimetön

    Voi hyvät ihmiset sentään! Kun ei ole rahaa, niin sitä ei ole. Milläs rakennat?

    • hottentotti

      Mikähän tieto sulla on kun noin varma olet 2016 vuoden varoista. Ihan ammatikseen ennustelevat tutkimuslaitokset ovat epävarmoja jo vuoden päässä olevista varoista.
      Tolla sun ajattelullasi ei rakenneta koskaan mitään.

      • Ei totisesti!

        Jos uimahallin sais 10 miljoonalla, mitä en usko, paljonko vuodessa pitäisi maksaa, että se tulisi joskus maksettua? Pystyykö miljoonalla vuodessa sitä ylläpitämään? Työntekijät, siivous, kiinteistö- ja konehuollot, vesi ja sähkö, jätevesi, kemikaalit, parkkipaikat… Mitä sitten jouduttaisiin sulkemaan säästöjen saamiseksi: koulut ja vanhainkodit, terveysasemat? Ihan pelottaa!

      • uimahallirahat

        ensin alkuun kaikkien pitäisi luopua kokouspalkkioistaan, jotka ovat noin 500 000 euroa vuodessa…

        äetsän ja kiikan hallit kiinni, saskyn vuosiavustus poikki, pukstaavi pärjätköön myös omillaan…hopunkalliot jne

        käyttökuluista ei jää kiinni vaan TAHDOSTA…

        lisäksi pitää huomioida kasvavat VEROTULOT kun muuttoliike kääntyy positiivikseksi…

        10 miljoonaa 30 vuoden poistoajalla tekee noin 300 000 vuodessa

        kangasalan uimahallia kunta tukee miljoonalla vuodessa

        eiköhän oma uimahallityöryhmämme nämä selvittänyt, raporttia ei vain ole julkistettu?

  • Nimetön

    Uimahallia haluavat Nurminen -Jokinen -Saarela -Seliin -Andesson ja VILLO.

  • hottentotti

    No Hakanen valitutti itsensä uimahallityöryhmään, joka teki yksimielisen päätöksen uimahallin rakentamisesta. Luuseri taitaa mies olla , ei ollut työskentelyssä juurikaan mukana jotta voi sitten katsoa voivansa äänestellä miten sattuu..

  • Elina Niku

    Hyvä Ilmari!!!! En ymmärrä uimahallin vastustajia. Se on kallis investointi, mutta se edistää kansanterveyttä ja säästää sillä tavalla rahaa, parantaa elämänlaatua, antaa mahdollisuuden liikkua käytännössä kaikille, niillekin, joille se muuten on vaikeaa ja se myös vähentää ihmisten kipuja. Nykyiset uimahallit eivät täytä vaatimuksia esim. vammaisten tai muuten huonosti liikkumaan pääsevien tarpeita puhumattakaan nykyajan asettamista muista vaatimuksista. Ei Nokia tai Huittinen talviliukkailla niin lähellä ole.

  • Uimataidollinen

    Johan se nyt on tullut jo vuosikymmenten saatossa selväksi että uutta uimahallia ei tule koskaan.

  • Mie

    Sen kummemmin ottamatta kantaa hallin rakentamisen tarpeellisuuteen, niin näiden sinänsä tarpeellisten esisuunnitelmien ja muiden jahkailujen hinnalla se halli olisi jo rakennettu 🙂

  • Tuntematon

    Ilmarilla on suunnitelma uimahallin saamiseksi.kuntajohtajaksi opiskelee,joten kuunnelkaa häntä. Hävettää keskustalaisena taantumuksellisuus

  • Kiikasa

    Lehdestä luin, että Kiikoisiin rakennetaan uusi kirjasto yli miljoonalla? Pitääkö paikkansa? Kiikoisiin rakennetaan kuulemma uusi rantasaunakin puolella miljoonalla, ei meillä 80-luvulla sellaisia rantasaunoja ollut… Missä kohtuus?

    • Nimetön

      Ihan oma moka, kun kiikosen väkisin liititte, sitä saa mitä tilaa. Tulee komia kirjasto ja rantasauna, kyllä täällä kelpaa elellä.

  • Keskustalainen

    Hakasta en äänestä enään ikinä. toivottavasti ei kukaan muukaan.

    • Nimetön

      Ilmaria en äänestä enää koskaan! Terveydenhoitoasiat, vanhusten asumisasiat ja aluesairaalan kohtalo pitää ensin ratkaista! Etkö Ilmari ymmärrä raha-asioita yhtään!!!

      • Asiaa!

        Ilmarille on tärkeää, että tukka on hyvin ja pääsee kuviin. Raha-asioista ihan pihalla!

  • Nimetön

    Todella mautonta uimahallipopulismia Nurmiselta ja Anderssonilta. Pahinta on, että joku viaton sielu voi oikeasti kuvitella, että uimahalli rakennetaan eduskunnasta tai europarlamentista käsin.

    • Nimetön

      Tietääkseni nämä herrat ovat toistaiseksi Sastamalan päättäjiä ja fiksuja sellaisia.

  • sivusta seuraaja

    Ja taas se nähtiin ketä kalastelee konkurssi kypsän kaupungin rahoilla itselleen äänestäjiä. Oiekein parhaimmistot Andersson ja Nurminen. Mutta vielä järki voitti. Miljoonia suunnitelmiin voi helvetti sellaisen suunnittelemiseen mitään miljoonia tarvita., Mut kun ei oo enää järjen hiventä kustannuspolitiikassa. Aukaiskoot kannattajat oman rahapussinsa ja rakentakoot sen yksityisesti, niin päästään koko uimahalli asian väännöstä.

  • Pienituloinen

    Hyväksyn veroäyrin korotuksen, jos siitä tuleva raha ohjataan uimahallin rakentamiseen.

    • Nimetön

      Otappa selvää paljonko Sastamalan kaupunkikonsernilla on nyt jo velkaa ja paljonko se on lähivuosina lisääntymässä. Muutama koulu ja vanhusten palvelutalo odottavat rakentamista ja remontointia ja Aluesairaalan ratkaisut ovat ilmassa… Kyllä ne veroäyrit tarvitaan peruspalvelujen ylläpitämiseen -eivätkä edes riitä, valitettavasti.

      • Nimetön

        niin käykää tavallisena arkipäviänä tai vaikka viikonloppuna kattomassa löydättekö yhtään kävijää pukstaavista!!! kyllä meni täysin turhanpäviäseen sekin raha!

      • Nimetön

        Niinpä puukstaavi yks turhuuden turhake ja rahan syöjä. Ja minkä takia koko puljussa on niin raskas organisaatio…

      • sivuuttaja

        Niin puukstaavi turhuuksien turhake ja rahareikä isolla turhalla organisaatiolla.

      • Tätsä

        Kuinka usein te pukstaavin vastustajat olette itse käyneet siellä? Turhaa on kritiikki, jolla ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa.

      • Nimetön

        minkä ihmeen takia kouluja tehtäis ku vuasikausia ollu liikaa että on tarvinnukiinnipistää ja myyrä pual ilmaseks pois kaupunkilta

  • Nimetön

    Kiikoisten tuomilla rahoilla sentään uimahallia rakenneta.
    Kokoomuslaiset ku törsäsivät kylmenevään kunnantaloonkin miljoonan ennen kuntaliitosta.

  • Pehulan plikka

    Keikyän Uimahalli palvelee kaikkia hyvin !
    Uima-altaan pituus 16,6 m . Lasten altaan lämpimään veteen mahtuu monta lasta
    opettelemaan uimataitoja, lauantaisin on vauvauintiakin. Keikyän uimahalli on valoisa
    ja riittävä peruskunnoltaan. Pesu- ja saunatilat hyvät ! Invalideille on yksityissaunasta
    esteetön kulku altaan tuolihissille. Oletteko unohtaneet, että Sastamalassa on olemassa
    näin hyvä halli ?

    • Nimetön

      Minä en ainakaan pääse keskustasta Keikyään kun ei kulje linja-autot, enkä omista autoa/korttia ! Kuinka monessa Suomen kunnista, siis Sastamalan kokoisissa on uimahalli ? Olisiko myös vetovoimatekijä muuttoa suunnitteleville ?

      • Hienoa!

        Onpas se hienoa, kun on huomattu, että Vammalasta ei pääse bussilla Kiikkaan! Oletkos huomannut, että myöskään Keikyästä ei pääse Vammalaan, mutta sitä ei ihmettele kukaan! Vammalalla oli 40v suunnitelmissa rakentaa uimahalli, mutta eipä saanut aikaiseksi. Nyt pitäisi sitten Äetsän, Mouhijärven ja Kiikoisten se maksaa sulkemalla koulut, vanhainkodit, terveysasemat?

      • Late

        Kiikoisten porkkanarahat meni Kiikoisten ylimitoitettuihin rakennushankkeisiin.Katutyöt. Tori. Rantasauna. Kuntatalo jne. Miljoona hukkui kuulemma viemäriojaan ja on edelleen kateissa.
        Olikohan yhdistämihallituksessa yhtään jäsentä joka olisi ajatellut niin että kaupungilla on keskustaalue johon palvelukeskukset tulisi rakentaa.

    • Nimetön

      Todellakin, ja joka toinen viikko on lämminvesi-torstai, siis isossakin altaassa lämmin vesi.

      • hottentotti

        Jokaisen tiedossa on että ns. uimahallien Kiikassa ja Keikyässä taru on muutamassa vuodessa ohi ilman mittavia peruskorjauksia. Niin mittavia sinne joudutaan tekemään että sillä hinnalla rakentaa yhden uuden ja nykyaikaisen. Tulos remonttien jälkeenkin olisi vain kaksi entisentasoista uimapaikkaa Kiikassa ja Keikyässä. Ei liene kenenkään tahto tuo tuollainen. Lisäksi kun lasketaan noiden hallien ylläpitokustannuksien poistuminen niin uudessa hallissa ei tule mitään lisäkustannuksia ylläpidossa. Nyt puhutaan täysin virheellisesti 1miljoonan ylläpitokustannuksien lisääntymisestä.
        Luusi että ainakin joku kepulainen osaisi laskinta käyttää tai ainakin kysyä Sipilältä mitä viivan alle jää.

      • uimahallirahat

        sipilällä jää, Sastamalalla vai alijäämää eli ——miinusta

  • Asioita välillä seurannut

    Ei tule uimahallia ikinä Sastamalaan täällä on kaikki niin kateita jos joku pääsee vaikka uimaan ja parantamaan terveyttään.
    Toinen asia alkoi samalla mallilla ja samasta syystä nimittäin Juustola , ei täällä näköjään tarvita työpaikkoja . Nyt tarvitsisi äkkiä saada järki käteen tai muuten Juustola on pian Huittisissa tai Hämeenkyrössä . Onneksi olkoon te Kateet ihmiset , repikää siitä !

    • Nimetön

      juustolan poikkeusluvan hylkäämisellä ei ole mitään tekemistä Sastamalan päättäjien kanssa vaan syy on täysin ely-keskuksen ja siellä yhden nimenomaisen henkilön! Näitä asioita ei pidä sotkee. Ely-keskushan torpaa kaikki mitä tänne Sastamalaan yritetään.

  • keskustalainen

    Sastamalan keskustalaiset tuntuvat kaatavan niin uimahallin kuin kyläkoulutkin.En äänestä ketään keskustalaista seuraavissa kuntavaaleissa. Olen pettynyt keskustaan…

  • Nimetön

    Uimahallin rakentaminen on ihan yhtä tarpeellista, mahdollista ja oikeudenmukaista, kuin mitä oli lentopalloareenan teko. Siihen vuosittain hassattava raha ja Kiikoisten kunnan tuoma alijäämä vievät rahaa samanverran, kuin uimahallin käyttömenot olisivat. Juu: Ja tehtiinhän myös Hopunkallio ja jotkut haluavat rakentaa myös lisaa uusia kiinteistöja Mouhijärvelle ja Kiikkaan. Huolimatta siitä, että kaupungissa on jo liikaakin vastaavia tiloja.

    Ja lisäksi: Tuottaahan se uimahalli TERVEYTTÄ ja myös pääsymaksutuloja. Se siis vähentää terveydenhoitomenoja……

  • Nimetön

    Huittisissa on halli. Keikyässä on halli. Kiikassa on halli. Nokialla, Punkalaitumella. Pienellä alueella on enemmän halleja kuin kohta kouluja. Kyllä keskustan tehtävä on huolehtia elävästä maaseudusta, aatteenkin perusteella, enemmän kuin VAMMALAN uimahallista. Silti keskusta äänesti myös Illon koulua vastaan hallituksessa. Toivo on silti Pietilän ja Rintamäen kaltaisissa keskustalaisissa, jotka ajavat muuta kuin omaa etuaan. Sastamalassa olisi syytä olla elämää VAMMALAN keskustan ulkopuolellakin.

    • Aika kultaa muistot

      Rintamäki on tähän saakka olllut valmis upottamaan jokaisen kyläkoulun, siinä meni Tervamäki ja Salokunta ja viimeksi Sammaljoki…varajäsenen paikalta

      mutta nytpä sattui kohdalle oman kylän koulu

      Pietilä upotti Salokunnan, mutta viimeisenä änestäjänä taktikoi Tervamäen puolesta…honkola ja jokisivu myös kiittävät…

      mukavia miehiä, heräsivät vain liian myöhään….

  • Nimetön

    Muistin virkistämiseksi kok = 16 valtuutettua
    kes = 15
    sdp = 11
    per = 8
    vas = 4
    kd = 3
    vih = 2 yhreensä 59 valtuutettua.

    Mikään puolue ei yksin tee päätöksiä,vaan enemmistö tekee päätöksen.

    • hottentotti

      Näin demokratiassa. Ei kannata uimahallia: keskusta 15. Persut 4. kokoomus 8 sdp 2 vas 2 kris 1 = 32 valtuutettua. Riittää mainiosti kun demarit tekevät ryhmäpäätöksen.

      • Nimetön

        Tarkoititko, että keskusta vastustaa ja muut puoltavat uimahallia.

      • Antti puhuu asiaa

        Uimahalli
        Jäsen Ilmari Nurminen ehdotti jäsenten Jenni Jokisen, Jukka-Pekka
        Selinin, Leena Saarelan ja puheenjohtajan kannattamana, että
        vuodelle 2016 varataan uimahallityöryhmän ehdotuksen mukaisesti
        1.000.000 euroa osakepääomaa varten uimahalliyhtiön
        perustamiseksi.
        Jäsenet Päivi Pelttari, Pertti Hakanen, Pauli Mäkelä ja Aatto
        Liukko-Sipi kannattivat kaupunginjohtajan ehdotusta.
        Kun kaikki pyydetyt puheenvuorot oli käytetty, puheenjohtaja päätti
        keskustelun. Kun oli tehty kaupunginjohtajan ehdotuksesta
        poikkeava, kannatettu ehdotus, puheenjohtaja teki
        äänestysehdotuksen, jonka kaupunginhallitus yksimielisesti
        hyväksyi. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä kaupunginjohtajan
        ehdotus sai seitsemän (7) ääntä (Hakanen, Kaaja, Liukko-Sipi,
        Mäkelä, Niemi, Pelttari ja Suoniemi) ja jäsen Ilmari Nurmisen
        ehdotus kuusi (6) ääntä (Jokinen, Nurminen, Saarela, Selin, Villo ja
        Andersson). Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen päättäneen
        äänestyksen jälkeen äänin 7-6 hyväksyä kaupunginjohtajan
        ehdotuksen kaupunginhallituksen päätökseksi asiassa.

        Muistin virkistämiseksi kok = 16 valtuutettua
        kes = 15
        sdp = 11
        per = 8
        vas = 4
        kd = 3
        vih = 2 yhreensä 59 valtuutettua

        Keskusta on vastaan 59-15 = 44

        44-pelttari,suoniemi, kaaja, liukko-sipi

        40-anttoora,mäkinen kd vai selin myönteinen

        38 kaajan kari varmasti puolesta samoin holappa

        38 vihreät puolesta

        38 vasemmistoliitto vain 2 kannattaa

        36 persut vain 4 kannattaa, atso vastaan

        33 kokoomus ratkaisee ja kaataa pytingin, pois lukien kaaja k, holappa, andersson, vähintään 5 vielä vastaan

        28 puolesta

        31 vastaan

        peli- ja kaupanteko alkakoon

  • Nimetön

    Sastamalassa on niin paljon velkaa, että luulisi olevan aihetta keskittyä ihan muuhun kuin uimahallin rakentamiseen. Uimahalleja on riittävästi ja paikallisia autoilijoita voi työllistää tarjoamalla kuntalaisille tuettuja uintireissuja. Pienet kyläkoulut joudutaan sulkemaan kustannussyistä, niiden aika on ohi. Perusasiat kuntoon ja velanotto kuriin, niin kunnilla kuin valtiollakin.

  • Tuntematon

    Wau! Duutsonit saivat kutsun presidentin itsenäisyyspäivä juhliin!! Hän arvostaa Suomalaisia viihteen tekijöitä.

  • Rapa

    Ensinnäkin ne jotka käskee menemään Keikyään tai Ellivuoreen niin rollaattoreillako eläkeläiset käpöttelevät Tampereen tietä menemään…ei täällä peräkylässä toimi bussit eikä suurellakaan osaa vanhenevaa väestöä ole autoa persuuksien alla…puhumattakaan nuorista joita sitten vanempien pitäisi ehtiä kuljettaa. Toisekseen Sastamalab kaupungin hallituksen vanhan kaarton saisi heittää mäkkylään ja antaa näyttää miten nuoret osaavat rakentaa kaupungin vetovoimaisuuden uudelleen. Kerätään Keskisen Vesalle adressi että Vesa lyö raat tiskiin jonkun yhteistyötekijän kanssa ja rakennuttaa uimahallin kun mies ymmärtää bisneksen ja sen kasvunkin päälle ja nomenomaan sen MILLÄ peräkylille saadaan jopa satojen kilpmetrien päästä ihmiset… Kyllä Vesa saa sellaisen hallin Sastamalaab että sinne tullaan jopa Nokialta ja Tampereelta. Mikä ihmeen kieroutunut käsitys se näillä kaupunkilaisilla on että lähtekää muualle siellä on hyvä halli. Jos Sastamalalainen lähtee Huittisiin tai Nokialle uimaan niin niinpä jää muutkin rahat sinne. Käydään samalla kaupoilla. Laitetaan kaikki putiikitkin kiinni koko Sastamalata kun Treellekin pääsee. Siitähän niitä säästöjä sitten tulee.

  • Rapa

    Ensinnäkin ne jotka käskee menemään Keikyään tai Ellivuoreen niin rollaattoreillako eläkeläiset käpöttelevät Tampereen tietä menemään…ei täällä peräkylässä toimi bussit eikä suurellakaan osaa vanhenevaa väestöä ole autoa persuuksien alla…puhumattakaan nuorista joita sitten vanempien pitäisi ehtiä kuljettaa. Toisekseen Sastamalan kaupungin hallituksen vanhan kaarton saisi heittää mäkkylään ja antaa näyttää miten nuoret osaavat rakentaa kaupungin vetovoimaisuuden uudelleen. Kerätään Keskisen Vesalle adressi että Vesa lyö rahat tiskiin jonkun yhteistyötekijän kanssa ja rakennuttaa uimahallin kun mies ymmärtää bisneksen ja sen kasvunkin päälle ja nomenomaan sen MILLÄ peräkylille saadaan jopa satojen kilpmetrien päästä ihmiset… Kyllä Vesa saa sellaisen hallin Sastamalaab että sinne tullaan jopa Nokialta ja Tampereelta. Mikä ihmeen kieroutunut käsitys se näillä kaupunkilaisilla on että lähtekää muualle siellä on hyvä halli. Jos Sastamalalainen lähtee Huittisiin tai Nokialle uimaan niin niinpä jää muutkin rahat sinne. Käydään samalla kaupoilla. Laitetaan kaikki putiikitkin kiinni koko Sastamalata kun Treellekin pääsee. Siitähän niitä säästöjä sitten tulee.

  • Nimetön

    Korviaan myöten veloissa olevan Sastamalan on turha haaveilla uimahallista.
    Toista on vaikkapa Harjavallassa.
    Velaton kaupunki rakensi uudet komeat tilat kassavaroilla. Satakunnassa näillä asiolla ei vain kovasti rehvastella.
    Kannattaa käydä tutustumassa.

    • Uimataidollinen

      Miksi me olemme korviaan myöten sitten veloissa, olemmeko me olleet sitä jo sen nelisenkymmentä vuotta mitä tämä jahkailua on kestänyt?

      Mistä raha ”soppatehtaaseen” tuli?

  • Hienoa.

    Vammala on kehitysaluetta,menkööt uimaan omaan järveensä,Mouhijärvi pois
    Kehitysaluevammalasta.

  • Nimetön

    Kyllä velaton, hyvin rakennettu Kiikoinen joutui todellisen vaivaiskaupungin syrjäkyläksi.
    Kuinkas muuten syrjähyppy itsenäisyydestä olisi tapahtunutkaan, ellei lentopalloseuran pikkujoulun tartuntataudin tuomisina.

      • Nimetön

        Kävin katsomassa Lavian kunnan sivuilta viimeisen tilinpäätöksen, oikeasti Laviassa on velkaa per asukas vähemmän kuin Sastamalassa! Lisäksi Sastamalan velat ovat suurelta osin piilotettuina konserneihin!

      • laskennallista alijäämää

        niinpä velat ovat lisääntyneet noin 15 miljoonaa ja samaan aikaan on nautittu valtion porkkanarahoja vähintään 13 miljoonaa, johonki ne rahat on taiottu…

        turhiin virkoihin , päälliköitä on että päät kolisee, palkkoja harmonisoitu , johtaja nimikkeellä turhia virkamiehiä ilman alaisia ja vielä luultavasti tohtorin väitöskirjaa tekeväkin luuraa kaupungin tiloissa…

      • Nimetön

        Rakentakoon Lavia siis uimahallin ja pakkoliitettäköön Sastamala Poriin. Tai, oikeastaan, jakamasi uusi informaatio kannustaa liittämään Lavian Sastamalaan jolloin velka per asukas hieman pienenee Sastamalassa.

      • nerokasta

        lavian pitäisi rakentaa uimahalli nopeasti tai ainakin aloittaa ja sitten liitos sastamalaan..

        tekivätpähän kiikoistenkin valopäät miljoonien remontiin kunnantaloonsa, ennen liitosta, kunnantalo, joka nyt on TYHJILLÄÄN… ja sastamalan taloustiimi vain NAURAA:::

  • Tuntematon

    Rakennetaan se uimahalli Kiikoisiin, sehän on lähellä kaikkia.

  • Satunnainen matkailija Espoosta

    Hienoa että Sastamalan kaupunginhallituksesta löytyy vastuullisuutta toimia kuntalaisten etujen mukaisesti! Niin hienoa kuin uimahallissa polskiminen olisikin niin olisi ollut melko vastuutonta investoida uimahalliin samalla kun terveydenhuoltoa ja esim. perusopetusta nitistetään säästöillä

    • lyhytnäköistä

      vastustaa uimahallia säästösyillä, uimahalli on investointi tulevaisuuteen, on eritäin itsekästä nykyiseltä valtuustolta ja virkamiehiltä nostaa 500 000 euron kokouspalkkiot, rahalla millä voidaan kattaa hyvinkin hallin käytömenot…

      hopunkallio maksoi noin 12 miljoonaa, saskyn halli noin miljoonan vähemmän…

  • Anna

    Vaikka terveydenhuollista leikkaaminen on kaikelta taholta vastuutonta niin ihmisten kuntoutumismahdollisuudet läpi vuoden myös talvella halin myötä olisi varmasti suuri säästö ja näin terveydenhuollon leikkauksista huolimatta se näkyisi ihmisten terveyden kautta terveydenhuoltokustannuksien vähenemisenä. Tätähän nämä Sastamalaliset päättäjät eivät vanhan kaaritin puolelta ole ymmärtäneet. Jahka päättäjät sairastuvat pahoin niin että eivät kykene ajelemaan Nokian, Treen tai muuhun halliin kuntoutukseen ja vesielementti olisi ainut esimerkikis reumasairauksien hoidossa mikäli askeltaminen ja kävely ei olisi hyväksi niin ehkäpä heillä lopulta katse avartuisi. Olen ehdottomasti sitä mieltä että terveydenhuollon kuin muidenkin alojen ammattilaiset olisi ensisijaisesti paikkansa valtuusoissa ansainneet niin saataisiin järkeviä päätöksiä ja täten päästäisiin päätätjistä joilla on kymmenen virkaa ja työtä eivätkä kykene hoitamaan mitään niistä edes tyydyttävällä tasolla. Ääänestäkää ihmiset ehdottomasti nuoria ja sysätkää nämä vanhat koppelot valtuustosta pois!

    • Kommentti

      Nimenomaan, äänestäkää nuoria…heissä on voimaa ja tietoa, kunhan ehdokkaiksi puolueet saisivat sellaisia nuoria, joilla on tietoa ja jotka hallitsevat viestinnän, yleistiedon ja kunnioittavat kaikkia ikäluokkia. Näitä nuoria löytyy, mahtavatko olla ja ovat kuitenkin niitä korkeasti koulutettuja. Siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri, etteikö opiskelu lisää tietoa, näin asia vaan on? Ei ihan jokainen kansanedustajakaan saisi olla joku entinen fitness-missi tai julkkis tms. Onhan se niin. He vastaavat kysymyksiin, että niinku tai sillai tai em mää tierä!

  • Nimetön

    näin kumman kateelliseen ja takapajuiseen paikkaan en olisi koskaan tullut, jos tämän olisin tiennyt. On vaan kantapään kautta pitänyt oppia ja nähdä millaista väkeä. Hyi.

    Ne jotka eivät koskaan käyttäisi uimahallia kadehtivat sitäkin. Siis pois heiltä jotka sitä haluaisivat käyttää. Minkälaista meininkiä? Siinä sitten niska kenossa vaahdotaan perusopetuksesta, vanhustenhoidosta, sairaista, ruuasta, teistä ja ihan mistä vaan. Jotka kaikki menossa pieleen uimahallin takia. Kyllä ne kyläkoulut ja vanhukset ja sairaat ja ruokalähetykset ovat yhtä kurjassa jamassa edelleen. Siitäkin huolimatta vaikka uimahallia ei tähän kurjaan kylään koskaan saada.
    Lentopallohalli ja hopunkallio tehtiin siitä vaan, no repikää niistä sitten hyvinvointia vaikka kaksin käsin. Hyi.
    Eikä ne pikku altaat ole mitään halleja, onhan niitä kerrostaloissakin joissakin ja todella hotelli Ellivuoressakin. Mutta halli on ainoastaan Nokialla.

  • Paikkakuntalainen 42 perheellinen mies

    Lopettakaan uimahallista puhuminen ja laittakaa rahat mieluummin Sastamalan sairaanhoidon, koulujen, työpaikkojen ja palveluiden kehittämiseen.

    Paikkakunnalla ja välittömässä läheisyydessä on jo useita uimahalleja (hotelli Ellivuori, Voimarinne, Kiikka, Äetsä, Nokia x2, jne….). Käyttäkää niitä tehokkaammin ja tukekaa niitä.

    Ei aina pitäisi surra siitä mitä ei ole vaan nauttia siitä mitä jo on!

    • Kommentti

      Niin ja onhan Sastamalan Suodenniemikin vielä olemassa ja lähellä Ikaalisissa uima-altaat, Kankaanpäässä monta, Hämeenkyrössäkin jonkinlainen ja no sitten vaikka Nokialle, ei sinnekään pitkä matka ole eikä Ylöjärvelle, kas kun Sastamalan Suodenniemen perämaillakin asuu vielä ainakin ihmisen näköisiä olioita ja ne vielä jopa käyvät töissä ja maksavat veroja ja jotkut niistä ovat jopa alkutuotannon työssä eli ns. omistavat jopas lypsykarjaa…ajatelkaas sitä! Mutta onko Sastamala vain se Vammalan keskusta? Kuinkahan siellä ajatellaan esim. kaupunginhallituksessa…ovatko ns. suodenniemeläiset valtuutetut vallan unohtaneet, mistä tuli ääniä ja mitä pitäisi tehdä, jotta kaikilla olisi hyvä olla! Ja mitä tulee Heikkilän myyntiin, niin antakaa mennä vaan. Kun kerran sen suljitte ihan täydellisen tietämättömyyden vallassa ja nyt sitä kiinteistöä olisi tarvittu edelleen vanhushoivaan tai muuhun hoiva/hoitoon. Onhan se kiinteistö jo kuluttanut kolmen vuoden aikana paljon euroja, siis euroja , jolla olisi kunnostettu tai saatu ne sprinklerit ym. , voi voi ..nyt on myöhäistä katua mitään ja myöhäistä tässä on valittaa sulkemisestakaan. Lopettakaa nyt ihmeessä ruikuttaminen uimahallista, eikö elämässä ole tärkeämpiäkin asioita. ja edelleen hallinto on paisunut, vaikka minkälaisia tilastoja esittäisitte ja säästöjä selittäisitte. Perustyöhön lisää käsipareja eli lasten, vanhusten, vammaisten ym. hoitoon ja hoivaan. Vai perustyöntekijätkö pistetään niin koville, että saadaan erilaisia raportteja katseltaviksi sitten kokouksissa? Sellaistakin olen tänne Helsinkiin asti kuullut ( entisenä kantasuodenniemeläisenä)!!!

      • Nimetön

        Kuule Suodenniemeläiset ei valita! Ne käyvät porukalla uimassa Kankaanpään Kuntsarilla, vesijumppaavat siellä ja pitävät hauskaa! Porukalla matka lyhenee ja on mukavaa!

Kommentointi ei ole käytössä.