Päättäjät ja yrittäjät eri linjoilla Apajan Kulman parkkipaikoista

Postin Antti Luomala, Kiinteistö Oy Apajan Kulman omistaja Antero Ylimaa ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kari Suhonen keskustelivat kiinteistön parkkipaikkatilanteesta ja turvallisuudesta joulun alla. Kuva: Laura Haavisto.

Vaaratilanteet ovat Kiinteistö Oy Apajan Kulman pihassa Vammalan keskustassa arkipäivää. Läheltä piti -tilanteita sattuu jatkuvasti, kolhuja on tullut niin ihmisiin kuin ajoneuvoihinkin.

Kiinteistön etupuolella päänvaivaa aiheuttavat etenkin NeonSportin ja postin eteen rakennuksen suuntaisesti pysäköidyt autot, jotka poistuvat mikä mihinkin. Takapuolella ongelmia tuottavat postin rekat, jotka ajavat pihaan R-kioskin puoleisesta päädystä ja poistuvat pihan toisesta päästä Santalahdenkadulle. ”Kun rekka ei mahdu poistumaan eteenpäin, se peruuttaa. Pimeällä säällä ja ahtaissa paikoissa ei ole mahdotonta, että joku jää peruuttavan auton alle”, muistuttaa kiinteistön omistaja Antero Ylimaa.

Ylimaa mittaili kiinteistön pihaa yhdessä teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kari Suhosen kanssa ennen joulua. Ylimaa halusi tietää onko Roismalan risteyksen syy, että keskusta-alue jää heitteille. Kiinteistö Oy Apajan Kulman yrittäjät toimittivat marraskuussa tekniselle lautakunnalle allekirjoittamansa adressin, jossa he ehdottivat vinopysäköintipaikkojen rakentamista Apajan takana kulkevalle Liekolankadulle. Lautakunta päätti yksimielisesti olla ryhtymättä kirjeen tiimoilta toimenpiteisiin.

”Kaupungin keskustassa jalkakäytävän muuttaminen pysäköintipaikoiksi on vähintäänkin arveluttavaa, eikä välttämättä ole hyvä asia valloittaa jokaista kolkkaa autoille”, sanoo rakennuttajainsinööri Pasi Lähteenmäki.

Postin ajoneuvoyhdistelmien osalta tilanne on parantumassa, sillä tekninen lautakunta päätti 19.12. pitämässään kokouksessa, että rekkojen poistumisreittiä pihasta tullaan muuttamaan.

Lue lisää aiheesta perjantaina 27.12. ilmestyvästä Alueviestistä.

  • Ei voi olla totta

    Mitä ihmettä? Vai on nyt jo tämäkin asia ”Roismalan risteyksen syy”! Mitähän sinne Roismalan risteykseen on nyt tehty kaupungin varoin enemmän kun muualle? Tietääkseni ei yhtään mitään. Ei edes jouluvaloja ole saatu sinne asti mistä kaupunkiin ajetaan sisään. Huittisiin mennessä on hienot valot johdattamassa päätieltä kaupunkiin. Onhan siinä Apajan ympärillä parkkipaikkoja vaikka kuinka ja paljon. Ainakin itse olen sinne aina auton saanut asioidessani sen talon liikkeissä.

  • Mauri Tuominen

    Hyvin toimii parkkipaikat kunhan noudatetaan liikennesääntöjä. Pääposti on vaan kapunkiin nähden väärässä paikassa. Asiakas jakelu voi olla kaupungin keskustassa, mutta ei postin varasto ja postiautojen parkkipaikka. Käykääpä katsomassa mitä autoja siellä on vakituisessa parkissa, iltaisin lauantaina ja sunnuntaina. Kiinteistön omistaja on vastuussa riitävästä pysäköintitilasta kiinteistössää, että sellainen tapaus. Ei pidä aina huutaa kaupungia joka paikassa apuun mikä kuuluu itselle järjestää.

  • Nimetön

    Itselläni ei ole ongelmia kun vältän kaikin keinoin siellä asiointia jos sattuu oleen asiaa postiin menen vähän ennen sulkemista jolloin ei mahdollisesti ole paljon muita liikkeellä. Todellisuudessa ihan mahdoton paikka postille jos sattuu olemaan painavia paketteja tai useampia ei pysty mitenkään kantamaan talon taakse.

  • Laiskuutta

    Jos nyt tätä turvallisuutta ajattelee, niin melko paljon auttaisi näkyvyyttä jo poistamalla ne puskat siitä kadun varrelta. Pensaat estävät näkyvyyden rantaan päin kokonaan, kun poistuu ärrän pihasta. Puistokadun puolelta ei toki tarvii karsia.

    Mitä parkkipaikoihin tulee, niin täällä on kai totuttu siihen, että ”oven eteen, eikä metrin päähän”… Kumma juttu, että kun täältä landelta lähdetään Tampereelle ostoksille, niin ajetaan auto sinne Koskarin tai Anttilan parkkihalliin (kun ei muualle osata ajaa) ja kävellään ristiin rastiin keskustaa suurtenkin ostosten kanssa useita kilometrejä. Mikä ihme siinä on, että jalka nousee niin kepeästi Tampereella, mutta täällä omalla kylällä matka postilta esim. torille on aivan ylivoimaisen pitkä..? Usein esimerkiksi Egen edessä on monta ruutua tyhjillään..mutta voi voi, kun sieltä joutuu kävelemään oikein parin suojatien yli, että pääsee sen lottonsa ärrälle tekemään.. Herttinen sentään..

    Toinen asia tähän parkkiongelmaan on se, että liikennesääntöjä ja -merkkejä ei vieläkään noudateta. Tämä varmaan johtuu siitä, että kukaan ei valvo aikarajoitusten noudattamista ja usein autoja lojuu mm. ”pikkutorilla” aamusta iltaan, vaikka sielläkin on rajoitettu pysäköinti.

    Parkkipirkot valvomaan pysäköintiä, niin johan alkaa tyhjiä ruutuja löytyä!!!

  • Hienoa.

    En tiedä missä on apaja mutta Mouhijärvellä ei ole parkkeerausvaikeuksia.Valittakaa jos on
    nälkä.

  • Punkku

    ”Kiinteistön etupuolella päänvaivaa aiheuttavat etenkin NeonSportin ja postin eteen rakennuksen suuntaisesti pysäköidyt autot, jotka poistuvat mikä mihinkin.”

    Laittakaa ne betoniporsaat takaisin siihen NeonSportin kulmille! Loppuu se jalankulkuväylillä suhaaminen. Ei tuollaista menoa missään suuremmassa kaupungissa pitkään katsottaisi. On tää ihmeellinen paikka, kun autolla saa ajaa kävelytiellä. Sama meininki kadun toisella puolen, toisinaan Puistokadun Kemikalionkin edessä autoja.

  • Nimetön

    Suurin ongelmahan on se, että Apajan liiketalo parkkipaikkoineen ja liikennejärjestelyineen on suunniteltu luokattoman huonosti. Liikkeisiin kuljetaan talon etuosasta mutta varsinainen parkkipaikka on jossakin kaukana talon takana. Etuosan ”parkkipaikka” on lähinnä vitsi.

  • Tuntematon

    Hommatkaa nyt Alueviesti kunnon kamerat ja erillisillä mikeillä varustettuna jos on into näitä videoita jatkossakin tehdä. Tuo oli kyllä (äänen)laadultaan niin huono etten olisi kehdannut itse julkaista. Taustamelu paikoin niin suuri ettei puheesta saa mitään selvää…

  • Nimetön

    Onko kiinteistön tontti pienentynyt merkittävästi sen jälkeen kun Posti asettui taloksi? Tuliko myös rekkojen ajo tontille täytenä yllätyksenä? Jos syyllisiä halutaan jahdata, niin hyvin kiillotettu peili on paras ajokoira. Siitä, kun asianosaiset killittävät omaa kuvaansa, niin asia on hoidettu.

Kommentointi ei ole käytössä.