Sastamalan kaupunki sulki keskustelupalstan

Viestintätiimi on keskustellut laajasti kaupungin keskustelupalstasta, sen sisällöstä ja merkityksestä kaupungin imagon kannalta. Kuntaliiton tietojen mukaan noin 15 %:lla kunnista on käytössä keskustelupalsta. Mahdollisuutta kirjoittaa nimimerkillä rekisteröitymättä ei ilmeisesti ole juurikaan muualla käytössä.

Keskustelupalstan on monessa yhteydessä todettu olevan ongelmallinen erityisesti sen Sastamalasta antaman negatiivisen mielikuvan vuoksi. On jopa arveltu, että keskustelupalstan negatiivisella kirjoittelulla on ollut vaikutusta kaupunkiin muuttoon. Keskustelupalsta ei täytä tehtäväänsä rakentavan palautteen tai keskustelun foorumina. Näihin on olemassa monia muita kanavia.  Vaihtoehtoina on mietitty joko rekisteröitymisen käyttöönottoa  keskustelupalstalle tai keskustelupalstasta luopumista.

Rekisteröitymisen on jo aikaisemmin todettu tyrehdyttävän keskustelua, mutta aiheuttavan myös negatiivista palautetta. Rekisteröintitoimenpiteet aiheuttavat työtä henkilöstötietojen tarkistamisen osalta.

Kaupungin kotisivujen keskustelupalstasta luovutaan.  Sen sijaan kehitetään palaute- ja vikailmoitusjärjestelmiä sekä muita rakentavan palautteen ja aloitteen tekomahdollisuuksia, joita jo nyt on käytössä.  Sastamalassa on avoin keskustelumahdollisuus  paikallislehden uutisiin liittyen  Alueviestillä, Kokemäenjokilaakson Uutisilla ja Tyrvään Sanomilla. Valtakunnalliset keskustelufoorumit mm. Suomi24 ovat myös käytettävissä.
Tulevaisuudessa keskustelupalsta tullaan avaamaan määräaikaiseen keskusteluun tietyistä teemoista.

 

  • Nimetön

    Totta kai saa ja pitää puhua mutta siinä mielessä tehtiin viisas päätös että onko kellekään oikeesti ollu mitään hyötyä tosta palstasta ? Siällä muutama elämäänsä kyllästynyt tyyppi jauhaa paskaa kaikesta mahdollisesta

  • Nimetön

    ”Keskustelupalstan on monessa yhteydessä todettu olevan ongelmallinen erityisesti sen Sastamalasta antaman negatiivisen mielikuvan vuoksi. On jopa arveltu, että keskustelupalstan negatiivisella kirjoittelulla on ollut vaikutusta kaupunkiin muuttoon. Keskustelupalsta ei täytä tehtäväänsä rakentavan palautteen tai keskustelun foorumina. ” =TÄYSIN TOTTA

  • Nimetön

    Aikasemmin olis pitänyt sulkee, kellekään ei oo tollasesta hyötyä kun muutama vinksahtanut päivät pitkät kirjoittelee seinät täyteen typeryyksiänsä. Hyvä että nyt on kiinni! paitsi ettei ole vielä mutta toivottavasti pian on.

  • Nimetön

    Hyvä päätös, saisi olla nämäkin paikallislehtien keskustelut rekisteröitymisen takana, eipä tarvitsisi joittenkin pahan olonsa oksennuksia lukea.

    • Nimetön

      No juu! kyllä täällä ja tyrviskänkin nettisivulla vähän väliä puhutaan ihan sivu suun

    • utelias

      Sitä voisi myös miettiä, että mikä täällä sitä pahaa oloa aiheuttaa. Osa jutuista oli turhanpäiväisiä ja yksittäisiä ihmisiä koskevia, mutta kyllä se on puute, että palsta suljettiin. Hyvä kuitenkin, että lehdissä mainittiin ne kumileimasimet nimeltä, jotka päätöksen teki. Uskokoon ken tahtoo, että jutuissa olisi sanottu oikeat syyt ja perusteet. Ei tomaattien hinta tai kerrostalossa kyttäävät vanhukset taikka älkää tulko tänne -kehoitukset voineet olla oikea syy. Ties vaikka lakkauttamista haluavat olisivat itse kirjottaneet kaikkein pöllöimmät jutut.

    • Nimetön

      Näin on! Minä ainakaan en jää palstaa kaipaamaan joskaan en siellä paria kertaa lukuunottamatta vieraillutkaan. Nekin kerrat riitti!

  • Cittaria ja uimahallia odotellessa

    Ei se väärin ole jos keskustelee kaupungin puutteista joissa on todellakin parantamisen varaa ja kyllä se niin on että kehittämistä tässä kylässä on ja paljon jos meinaavat uusia askuuaita saada ja työikäiset ja nuoremmatkin täällä pysymään.
    Kunnollisen uimahallin puute on selkeästi yksi tärkeä tekijä jota tänne edes jotakin kehitystä saadaan ja lisää kauppoja.

    • Nimetön

      totta turiset mutta keskustelu voi olla myös rakentavaa ja sitä se ei todellakaan tuolla kaupunkin netissä ollut !

  • Nimetön

    Muutaman kerran kaupungin keskustelupalstalla annettiin kunnon palautetta öky-valtuutetuille mm. uimahallin puuttumisesta. Taisi osua vanhoillisille, uusien asioiden vastustajille arkaan paikkaan. Oikein piti keskustelupalsta sulkea, ettei joillekin tule paha mieli. Tämähän se totuus on. Jos imagosta tosissaan oltaisiin huolissaan, niin tehtäisiin sitten vaikka se uimahalli eikä rajoitettaisi keskustelua.

    • Nimetön

      Ei Sastamalassa mistään saisi puhua. Paljon puhutaan avoimesta päätöksenteosta, mutta avoimuus on siitä kaukana.
      Ei varmaan saisi puhua siitäkään, että Sastamala kaavailee sulkevansa reuna-alueiden terveysasemat samaan aikaan kahdeksi kuukaudeksi ensi kesänä. Ketä tämäkään kiinnostaa, suljetaan vaan kaikki keskustelufoorumit, niin ongelmaa ei ole.

  • Nimetön

    Sastamalan päätös terveysasemien sulkemisesta on todellisten neropattien älynväläys.
    Eihän siitä saa puhua – tulee kielteistä julkisuutta.
    Herra Hakkarainen – Pukstaavi – Kirjapää ja ne pipot, nämä,nämä ovat Sastamalan ylhäisten julkikuvalle tärkeitä.

    • Nimetön

      Muuten missä ne kirjapääpipot luuraavat, kaupungin pomothan saivat sellaiset…? En ole semmoista kenenkään päässä nähnyt!

  • Nimetön

    Uimahallin puuttuminen on Sastamalan imagohaitta. Se on selkeä puute palveluissa, jonka varmasti tänne muuttoa harkitsevat noteeraavat. Muutama uimahallia vastustava valtuutettu veti herneen nenäänsä, kun heidän toimintaansa kehdattiin arvostella. Seuraus: keskustelupalsta suljettiin. Niin tekee myös Vladimir Putin.

  • Pepe

    Keskustelupalstan sulkeminen on sääli ja keskustelua myös nimimerkin takaa tarvitaan. Kantaa ottaminen virallisesti omalla nimellä tuntuu olevan vaikeata.

    Keskustelupalstaa voisi kehittää siten, että ihmiset voivat kirjoittaa nimimerkintakaa jos haluavat, mutta jokaisen tulee rekisteröityä tai tunnistautua ylläpitäjälle. Näin ylläpitäjä tietää kuka nimimerkin takana on. Tämä toivottavasti myös aiheuttaisi sen, että ihmiset miettisivät mitä kirjoittavat. Kaupungin keskustelupalstalla on kommentit olleet välillä hyvin luokattomia.

    Keskustelupalsta auki, mutta rekisteröityminen tai tunnistautuminen pakolliseksi. Tekniikka tähän on jo olemassa.

  • Jopas joo

    Kun otat kantaa, se on väärin, kun olet hiljaa, sekin on väärin…..

  • Nimetön

    Sastamalan päättäjät sulkevat foorumin koska alamaiset eivät ole oikeaa mieltä . Väärämielisten mielipiteen rajoittamisessa ovat kunnostautuneet NatsiSaksa , Neuvostoliitto ja viime aikoina Pohjois-Korea . Hyvään seuraan pääsee siis suuri ja mahtava Sastamala .

    • Katz

      Asiaa. Se nyt vain on niin, että keskustelujen sisällöt ei aina ole sellasia kuin ”on tarpeen”. Aina viestiketjuissa osa paskaa on, mutta kyllä kai arvostelukykyinen ihminen osaa erottaa, mikä näkemyksessä on arvokasta ja mikä ei. Sastamalassa ihmiset on kummallisen jäykkiä… Merkillistä kyyläämistä… Tiedän kun olen sieltä kotoisin… 🙂

  • Nimetön

    Kantaa voi ottaa monella tavalla; asiallisesti tai epä-asiallisesti.

  • Nimetön

    Ikävä kyllä, mutta aika harva rohkenee kommentoida omalla nimellään.

  • .....................................

    Kopterin palsta pian auki, että päästään taas vittuileen kusipäille.

  • Juuso

    No, olihan ne kirjoittelut vähän niin ja näin, mutta kyllähän sitä pitäisi olla jokin foorumi, missä kansa saisi avautua, niin positiivisista kuin negatiivisistakin asioista.

  • Jopas joo

    Eikös se mene näin…Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa…. Suurin osa kirjoituksista oli kuitenkin asiaa ja asiallisia. Sastamala kerää pisteitä perheystävällisenä kaupunkina, jossa ei ole synnäriä, ei verotoimistoa, ei poliisia, ei lastenlääkäriä, ei maistraattia, ei kyläkouluja…ja aluesairaalaakin taidetaan täältä yrittää saada pois….

  • Nimetön

    Kaupungin keskustelupalstalla moni sai täysin asiatonta arvostelua osakseen, muutama ammattikunta esimerkiksi. Kaikki eivät voi puolustautua kun on vaitiolovelvollisuus.

Kommentointi ei ole käytössä.