Johanna Oras arvostelemaan Vammalan vappuparaatin ajoneuvot

Vammalan vanhojen autojen vappuparaati herättää kesään. Tänä vuonna tapahtuma uudistuu mm. parhaiden palkitsemisen osalta.
Vammalan  vappuparaati herättää kesään. Tänä vuonna tapahtuma uudistuu mm. parhaiden palkitsemisen osalta.

Suuren suosion jo 16. keväänä saavuttanut Vammalan vanhojen ajoneuvojen vappuparaati järjestetään tänä vuonna uudistettuna. ”Kaupunki kehittyy, joten rakennus- ja katutöiden vuoksi paraatin käytössä oleva tila on entisestään pienentynyt. Tänä vappuna vanhojen ajoneuvojen ehdoton enimmäismäärä on 200 kappaletta”, paraatin puuhamies Martti Lehtinen toteaa. Pienistä häiriötekijöistä huolimatta paraati kulkee perinteisen reitin Teknikumin paikoitusalueelta Superin risteykseen palaten torin liepeille parkkiin ja katsojien ihailtavaksi.

Merkittävin uudistus tapahtumassa on ajoneuvoja arvostelemaan asetettava raati. Ajoneuvoluokkia on neljä; mopot ja moottoripyörät, henkilöautot, kuorma-, linja- ja paloautot sekä traktorit. Kolmihenkinen arvosteluraati valikoi kustakin luokasta mielestään parhaan, joka palkitaan. Yleisöllä on edelleen äänivaltaa, sillä myös kävijöiden keskuudessa eniten ääniä kerännyt ajokki palkitaan.

Paraatihistorian ensimmäisen raadin jäsenet ovat kuvataiteilija Johanna Oras sekä sastamalalaiset toimitusjohtaja Pertti Järvinen ja konemestari Markku Ojala. He eivät arvostele vain ajoneuvoa, vaan kokonaisuutta, joka ajokin ympärille on rakennettu. Siihen sisältyy kuljettajan ja mahdollisten matkustajien pukeutuminen sekä ajoneuvon vuosimallia henkivä muu rekvisiitta. ”Raati vaihtuu vuosittain. Tarkoitus on, että joka vuosi joukossa istuisi yksi valtakunnallisesti tunnettu henkilö”, Lehtinen kaavailee.

Vappuparaatiin on ilmoittautunut jo kolmisenkymmentä ajoneuvoa. Ilmoittautumislomakkeet tulevat jakoon paikallisten katsastuskonttorien ja varaosaliikkeiden tiskeille ensi viikolla. Netti-ilmoittautuminen Sastamalan kaupungin kotisivuilla on jo auki. Koska paikkoja paraatiin on rajoitetusti, kannattaa toimia nopeasti.

Lisää aiheesta ensi keskiviikkona 19.3. ilmestyvässä lehdessä.

 

  • Nimetön

    Kisassa perinteisesti ovat menestyneet ahkerimmin äänestyslippuja itse itselleen täyttäneet..

  • Kyllä tilaa riittää

    Jos paikkoja on noin vähän keskustassa miksei voida ajoneuvot ajaa kaalisaareen ja esitellä ne siellä. Kaalisaaren ympäristössäkin on paljon parkkitilaa . Pidetäänhän siellä sirkus Finlandiakin ja paljon muita tapahtumia, miksei siis tätä upeiden ajoneuvojen näyttelyä.

  • Marssille

    Punaviherliput ja Putinin kuvat kiertämään Kaalisaaren kenttää. Kyllä siinä olisi sirkusta ja pellejä.

  • Kyllä tilaa riittää

    Marssit on kyllä marssittu Sastamalassa.
    Jos haluut mennä marssille painu Nokialle, Valkeakoskelle tai Armeijaan niin saat taatusti marsseista tarpeekses.

  • Nimetön

    Ketä kiinnostaa mikä satutaan ”parhaaksi” tai ”hienommaksi” päättämään, hienot harrastepelit on pääasia.
    Se mikä kiinnostaisi olisi nähdä hieman enemmän vaihtelua kalustossa, maksimi määrä osallistumiskertoja per auto per 10 vuotta voisi olla vaikka kaksi.

  • jake

    siellä paraatissa ovat ne samat ajoneuvot joka vuosi.ne on nähty jo 16 vappuna.ei kiinnosta enään.

  • En mie tiiä mist mie sen tiiän?

    Putouksen ketsihahmo ANTSKU tai Munamies. Vetää yleisöä kuin häkä.

  • teini-ikäinen

    Kun Johanna valitsee itselleen mieleistä niin hän pitää vanhoista,paljon itseään vanhemmista joten turha tuoda alle 60 vuotiasta näytille.

  • Nimetön

    Tämmäinen romuralli on täysin turha tapahtuma, pilaa Sastamalan imagoa. Tänne tarvittaisiin enemmän korkeatasoisia tapahtumia.

    • Tätsä

      Vanhojen autojen paraati vappuna ei ole mikään romuralli, vaan hienojen, rakkau-della kunnostettujen aarteiden esittelytilaisuus. Ja sinulta nimetön klo 16.04 kysyisin, mitä mainitsemasi korkeatasoiset tapahtumat sitten olisivat.

  • hullu veneilijä

    kyllä on taas vinkunaa ja negahömöö teksteissä. eikö vammalalaisille mikään riitä ?narinaa ja valitusta ja kateutta. tää tapahtuma on parasta mitä koko kyläsä on ikinä ollu. jää rutisija kotiin parantaan päänsärkyäs. anna meitin nauttia suven kynnyksen ihanasta tapahtumasta.

  • Nimetön

    Missä se ajoneuvojen osallistujaluettolo viipyy, eikö sitä saada ollenkaan näkyviin?

  • jaska vaan kirjottaa

    On se hyvä, että on jotakin tapahtumaa, on tämä muuten niin kuollutta pitäjää. Vanhat autot on jees ja niitä on hieno kattella, mutta tässä on se huonopuoli, että kun samat autot, samat kuskit samoissa vaatteissa ajaa samassa järjestyksessä vuodesta toiseen, ei siinä auta edes Johanna Oras (tosin meikäläisen älli ei riitä sitä ymmärtämään, miksi tehtävään on pyydetty Johanna; ihan hyvä taitelijana, mutta ei nyt kuitenkaan niin kuuluisa muuten – anteeks vaan Johanna). Muutama vanha pirssi, ja sitten jotakin ihan uutta, niin tapahtuma vetäisi taas väkeä kuin häkä, mutta nyt tämänkin käy pian niin kuin joulunavauksien muutama vuosi sitten, ettei torille tullut enää ketään. Pariviimevuotta on taas joulu vetänyt, kun keksittiin uudet paikat ja uusia juttuja. Nyt jokainen inspiroimaan uutta kokoperheen vappumeininkiä Sastamalaan ensi vuodeksi, tai peräti jotakin ihan uutta juttua. Vaikka en olekaan lentopallomiehiä, niin silti oli mukava eilen ehtoolla huomata, että täällä asuu ihmisiä, kun satuin ajeleen torin ohi siinä illalla. Eli kun on jotain toimintaa, niin kyllä täälläkin herätään. Voisko ”hullu veneilijä”, joka tykkää autoistakin, niin esim. kehitellä jotakin rantajutskaa veneen ympärille. Mukavaa tulevaa vappua ihmiset, toivottavasti aurinko jaksaa paistaa.

  • jaska vaan kirjottaa

    ja piti vielä sanomani, että tervetulleita ideat myös muualta Sastamalasta, kuin torin ympyröistä, kyllä ne ihmiset lähtee sivukylällekin päin, jos olis jotakin tosi toimintaa. Menkää kattoon vaikka jussina kutalaan, niin on väkee kun pipoo. Tai oli ainakin parivuotta sitten kun poikkesin.

  • nimetön

    Johanna on kuuluisa taiteilija. Olisi hienoa saada hänen töitänsä myös esille vapputilaisuudessa.

Kommentointi ei ole käytössä.