VaLePa valitsi PerPon puolivälierävastustajakseen

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien valintatilaisuus alkoi tänään maanantaina klo 14.00 Helsingissä. Runkosarjan voittanut Vammalan Lentopallo pääsi valitsemaan vastustajansa ensimmäisenä, ja poimi hetki sitten alemmasta nelikosta vastustajakseen Perungan Pojat Rovaniemeltä. Team Lakkapää nimellä Mestaruusliigaa pelaava joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle 7. Toisena valitsemaan pääsi runkosarjan kakkonen Kokkolan Tiikerit. Tiikerit kohtaa puolivälierissä Saimaa Volleyen. Runkosarjan kolmas Hurrikaani Loimaa valitsi Ettan Oulusta. Neljänneksi sijoittuneen Pielaveden Sammon vastustajaksi näin ollen jäi Raision Loimu.

Vammalan Lentopallo kohtasi PerPon runkosarjassa kotonaan kahdesti, ja Rovaniemellä kerran. Rovaniemen ottelussa jouduttiin pelaamaan kaikki viisi erää VaLePan vietyä voiton erin 3-2. Sastamalassa Perpo pääsi kertaalleen yllättämään VaLePan 3-0 voitolla, toisessa Sastamalan ottelussa kotijoukkue ei antanut mahdollisuuksia pohjoisen pojille, vaan takoi lappalaiset maanrakoon 3-0.

Ottelusarja alkaa Sastamalassa tämän viikon torstaina, ja jatkuu heti perään perjantaina samassa osoitteessa. Sarjaa jatketaan ensi viikon tiistain Rovaniemellä, ja jos tarvitaan neljäs ottelu pelataan pohjoisessa jo seuraavana päivänä.

Puolivälieräsarjassa molemmat joukkueet marssittavat kuusikkoonsa uudet hakkurit. VaLePan Mikko Oivanen kokeili peliä joukkueensa kanssa jo runkosarjan päätöskierroksella Korsossa. PerPon uusi brassihakkuri Thiago de Souza Maciel saapuu Suomeen huhujen mukaan vasta tiistaina, eikä näin ollen juurikaan ehdi kokemusta joukkueestaan saada ennen puolivälieriä. Oivanen on yksi Suomen maajoukkueen hakkureista. 28- vuotias, 198- senttinen brasilialainen on viime vuodet kiertänyt Eurooppaa, ja pelannut kotimaansa 2-sarjaa. Etukäteen hakkuritaisto kääntynee VaLePan puoleen.

Passareista Antti Eskon kokemus, varsinkin pudotuspeleistä, voittaa PerPon Kalle Määtän. Lisäksi Eskon mahdollisuudet jakaa palloa monipuolisemmin on etu sastamalalaisille. Passaritaisto VaLePan hyväksi.

Yleispelaajaosastolla VaLePa on monipuolisempi. Valtakunnan ykköspelaaja Olli Kunnari on parhaimmillaan näissä peleissä, ja Elviss Krastins on päässyt huikeaan vireeseen. Ja milloin tahansa VaLePa voi heittää kehiin penkiltä Eelis Karisen tai Sakari Mäkisen. PerPon yleispaelaajista päävastuun kantaa Jouni Palokangas, eikä se vaan riitä.

VaLePan keskimiehet ovat valtakunnan eliittiä. Juha Aho ja Eduard Venski ovat miehiä, joihin Ugis Krastins luottaa kuin seinään. PerPon Matthew Pollock on sarjan parhaimpia, muttei yksin pysty VaLePan kaksikkoa parempaan. Keskipeli selkeästi VaLePalle.

PerPon Anton Vasiliev haastaa liberopelissä VaLePan Jarmo Korhosen. Nuori bulgarialainen on vikkeläkinttuinen ja hyvän pelisilmän omaava peluri, mutta loppukautta kohden huippuvireeseen päässyt väkeväjalkainen Korhonen pelaa varmalla tasolla koko ajan. Korhosen kokemus ja varmuus kääntää liberotaiston VaLePan eduksi.
Syöttö- ja vastaanottopelissä Vammalan Lentopallo on selkeästi rovaniemeläisiä edellä, ja tämä kääntää koko sarjan sastamalalaisten eduksi.

Jerry Stenberg

 

Kommentointi ei ole käytössä.