Häijään tonttipula puhutti asukasillassa

Häijään koululla vietettiin maanantaina 24.3. asukasiltaa. Viisi vuotta sastamalalaisina olleet mouhijärveläiset eivät rankasti moittineet nykyistä kotikaupunkiaan. Sapiskaa tuli lähinnä tonttipulasta, joka kohdistuu etenkin Häijääseen.
”Mouhijärven aikana me saatiin nopeasti tontit kaavoitettua ja rakentaminen alkoi aina nopeasti. Nyt on kulunut viisi vuotta Sastamalassa ja Häijässä ei ole vieläkään omakotitontteja. Jos halutaan, että väestöpakoa ei synnyt, pitää tontteja saada”, muistutti Arvo Mäkelä.
Sastamalan tekninen johtaja Jorma Tuomisto ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ottivat moitteen nöyrästi vastaan.
”Olemme tiedostaneet asian ja teemme sen eteen töitä. Nykyinen maakuntakaava on vaikeuttanut asioita ja lisäksi meillä ei ole ollut täällä tonttimaata. Tulevaisuudessa tilanne paranee, sillä Mouhijärven-Häijään alue on meille tärkeä”, totesi Malmberg.
Mätikön rannan läheisyyteen on juuri kaavoitettu kahdeksan tonttia, joista viisi on kaupungin omistuksessa. Ne tulevat myyntiin lähiaikoina.

Lue asukasillan annista lisää Alueviestistä 26.3.

Mouhijärven asukasillan osallistujat olivat kohtuullisen tyytyväisiä kaupungin palveluihin. Häijään tonttipula jäytää eniten.
Mouhijärven asukasillan osallistujat olivat kohtuullisen tyytyväisiä kaupungin palveluihin. Häijään tonttipula jäytää eniten.