Kerttu Ojala on Sylvään koulun tämän vuoden taloustietäjä

Ville Heikkilä (vasemmalla), Kerttu Ojala ja Teemu Teemu Juutilainen menestyivät taloustietokilpailussa.
Ville Heikkilä (vasemmalla), Kerttu Ojala ja Teemu Juutilainen menestyivät taloustietokilpailussa.

Sylvään koulussa Sastamalassa taloustietokilpailu oli tänä vuonna poikkeuksellisen tasainen. Koko kolmen kärki mahtui yhden pisteen sisään. Voiton nappasi itselleen Kerttu Ojala 38 pisteellä. ”Tykkään seurata ympärillä tapahtuvia asioita. Mielestäni on hyvä tietää, mitä maailmassa on meneillään. Viihdeuutisista olen kuitenkin aina ihan pihalla, sillä ne eivät minua juurikaan kiinnosta”, hän naurahtaa.

Toiseksi 37,5 pisteellä sijoittunut Ville Heikkilä on saanut kilpailussa tarvitun tietämyksensä pääasiassa lehdistä ja televisiosta. ”Luen lähinnä paikallislehtiä ja toisinaan Aamulehteä. Uutiset katson ainakin kerran illassa”, hän kertoo.

37 pisteellä kolmanneksi sijoittunut Teemu Juutilainen paljastaa lukevansa lehtiä päivittäin. ”Erityisesti kotimaan ja lähialueen asiat kiinnostavat minua. Mielestäni on tärkeää pysyä perillä maailman tapahtumista.”

Taloustietäjät palkinnut Sastamalan Nordean konttorinjohtaja Marita Tuomisto kiittelee nuorten osaamista. ”Kilpailussa menestyminen vaatii yhteiskunnallisten asioiden seuraamista. Kysymykset käsittelivät tavallista elämää ja jokapäiväisiä asioita, joten ainakin niiden hallinta on näillä oppilailla hallussa.”

Taloustietokilpailu järjestettiin tänä keväänä 49. kerran. Peruskoulun 9. luokkien oppilaille tarkoitettuun kilpailuun osallistui 488 koulua ja noin 34 500 oppilasta. Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja Nordea Pankki Suomi Oyj järjestävät kilpailun vuosittain.

  • -_-

    Onnittelut kilpailussa menestyneille! Hienoa nähdä omaa elämää ympäröivästä maailmasta kiinnostuneita, fiksuja ja valistuneita nuoria. Näiden käsissä on tulevaisuus!

Kommentointi ei ole käytössä.