Liitosvalmistelu etenee Säkylässä ja Köyliössä

Tiistaina epäviralliseen keskustelutilaisuuteen kokoontuneet Säkylän ja Köyliön valtuutetut olivat lähes yksimielisiä siitä, että kuntien yhdistymissopimus viedään valtuustojen käsittelyyn.

Säkylän ja Köyliön valtuustot linjasivat viime vuoden lopulla, että kuntien kesken käydään neuvotteluja kuntaliitoksen mahdollisuudesta. Kunnanjohtajat johtoryhmineen ovat saamansa toimeksiannon mukaisesti koonneet taustatietoja. Ylimmän johdon neuvotteluja on käyty alkuvuoden aikana.

Säkylän ja Köyliön tavoitteena on yhdistymisellä koota yhteiset voimavarat ja pyrkiä turvaamaan lähipalveluja. Kuntatalouden yleinen tiukkeneminen ja valtiovallan toimet synnyttävät tilanteen, jossa kuntien menot ovat tuloja suuremmat. Liitoksen yhteydessä joudutaan toimintaa ja palveluja sopeuttamaan kuntien taloudelliseen tilanteeseen.

Asukkaat ja henkilöstö voivat esittää yhdistymissopimuksen luonnoksesta näkemyksiä ja kannanottoja.

Kuntarakennelain mukainen hallinnon ja palvelujen järjestämissuunnitelma käsitellään 28.2.2015 mennessä. Samassa yhteydessä käsitellään esitys valtioneuvostolle kuntaliitoksen toteuttamisesta. Kuntien asukkaita kuullaan näistä asioista erikseen loppuvuodesta.

Kommentointi ei ole käytössä.