Alppinisti vaihtoi vapaalle

Jaakko Mustalahti on moninkertainen alppilajien SM-mitalisti.
Jaakko Mustalahti on moninkertainen alppilajien SM-mitalisti.

Kun kymmenen kuukautta vuodesta viettää lumella, tuntuu Suomen suvi erityisen hienolta.

Alppinisti Jaakko Mustalahdelle se merkitsee myös paluuta perheen luo Vammalaan. Lomapäiviä Mustalahdella on takana vasta muutama, mutta rento kesäfiilis on ehtinyt tarttua nuorukaiseen.

Sastamalassa maailman huipulle tähyävä alppihiihtolupaus nauttii uimisesta, vesihiihdosta, veneilystä, kalastuksesta – sekä tietenkin kavereiden kanssa hengailusta.

Laakereillaan lepääminen ei kuulu urheilijan kesäohjelmaan, sillä kaiken hauskan lomassa täytyy treenata kovaa.

Toisinaan hänen voi todistaa pinkovan pitkin Keskusurheilukentän juoksurataa. Vinkin kuntosalia mies kiittelee erinomaiseksi.

Alppinisti Mustalahti laskee ainakin toistaiseksi vielä kaikkia lajeja syöksystä supersuurpujotteluun. Sekä tarkka tekninen suorittaminen että vauhti kiehtovat.

Kisoissa vain sadasosasekunnit erottavat huippulaskijat toisistaan. Laji on äärimmäisen herkkä. Joskus voitto on yhdestä käännöksestä kiinni. Kahta samanlaista rinnettä ei maailmasta löydy. Sääolosuhteetkin luovat jokaiseen kisaan oman jännityselementtinsä.

”Vastoinkäymisissä tuntuu, että urheilu on se vaikein asia maailmassa, mutta pienet hyvät suoritukset kokoavat ajatuksia, ja lopulta tunnen olevani yhä valmiimpi ja parempi kohtaamaan uusia haasteita”, Mustalahti sanoo.

Mustalahti on ei kaihda vauhtia ja vaarallisia tilanteita laskettelurinteiden ulkopuolellakaan. Ihan jokaiselta pojalta tuskin luonnistuu triplavoltti Kaalisaareen hyppytornista.

”Kalssu on suosikkipaikkamme. Hienoa, että kaupunki ruoppasi maata tornin kupeesta pari vuotta sitten. Toivottavasti Kalssusta pidetään jatkossa hyvää huolta eikä sitä päästetä tyystin rapistumaan.”

Jaakon ja kavereiden taitoa vaativaa, joskin hieman uskaliasta iloittelua voi ihailla tekijänimen White Goat Films takaa löytyvistä YouTube-palvelun videoklipeistä.

”Videoiden tekeminen on hauskaa vaihtelua arkikuvioihin. Voi olla, ettei äiti ihan kaikista tempuista tykkää”, Mustalahti nauraa.

Jaakko Mustalahdesta voit lukea enemmän Alueviestin Kesälehdestä.

Poikien temppuilua voi katsoa tästä:

Kalssu on yksi Mustalahden suosikkipaikoista.
Kalssu on yksi Mustalahden suosikkipaikoista. Kuva: White Goat Films