Tulevaisuuden kyläasumisesta puhutaan Kokemäellä

SuomiAreenan maakuntakierros päättyy tiistaina Kokemäen seuratalolle. Aiheena on tulevaisuuden kyläasuminen.

Keskustelemassa ovat kirjailija Matti Mäkelä, kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) ja Suomen Kylätoiminnan puheenjohtaja, professori Eero Uusitalo. Tilaisuuden juontaa Aapo Korkeaoja. Päivän mittaan Kokemäellä myös nautitaan lähiruokaa.

Maakuntakierros alkoi lauantaina Köyliöstä Tuiskulan kesäteatterista, jossa pohdittiin kesäteattereiden roolia kylien pelastajina. Maanantaina keskusteluja on Eurassa, Nakkilassa ja Pomarkussa.

  • Nimetön

    Kyliin kuvittelee muuttavansa vihreät kaupunkilaiset viljelemään ja syömään naurista omavaraistaloudessa. Ei ne siellä kestä. Maalla asuminen vaatii massia, maasturin auraamattömille teille ja kyvyn hyväksyä kaikki verotuksen lisäykset, jotka suunnataan vain keskuksien ulkopuolella asuville. Toivottavasti Tynkkyselle esitetään KUNNON kysymyksiä. Mitä sekin kylissä asumisesta tietää….

    • Eks lande, nykyinen city

      Samaa mieltä. Sama pätee myös muuhun maaseutukulttuuriin; ellei ole lapsena asunut rajoittuneiden ihmisten parissa, ei sinne kannata maisterina ekaa kertaa mennä kokeilemaan nauriiden ja krapujen joukkoon.
      Mikä idylli on asua huonojen yhteyksien päässä ihmisistä?

  • synty lande aina lande

    Lähdin maalta vain hankkiakseni yliopisto koulutuksen. Miksi maalla? Hehtaarin tontti, 300 neliön uusi talo samalla hinnalla kun kaveri osti pääkaupungista kaksion. Sitten matkustaa joka helvetin vapaapäivä mökilleen, josta maksoi toisen mokoman. Siksi.

  • Maaseudun miehiä

    Hauska lukea näitä ”kaupunkilaisten” trollauksia.

    Kyllä se varmaan jotain miellyttää asua jossakin betonilähiössä ja katsella keittiön ikkunasta vastapäisen talon seinää 5metrin päässä.Itse katselen mieluummin ikkunasta suoraan järvelle.Sinne järvelle/järven rannoille tuntuu tälläi kesällä pakkautuvan yllättävän paljon näitä ”cityihmisiäkin”…minkähän ihmeen takia tulevat maaseudulle ”rajoittuneiden” ihmisten pariin??? Eikö siellä kaupungissa voi kesää viettää sivistyneiden ihmisten kesken?

  • Nimetön

    Se, joka keksi keskittämisen ihanuuden, ei tullut ajatelleeksi, mistä asunnot, koulut, vanhainkodit, päiväkodit, sairaalat…Eikö voisi ajatella niin, että kaikki , jotka ovat pois kansoittamasta cityjä, saisivat verohelpotuksia. Kuitenkin kohta käy niin, että elintila kaupungeissa ei riitä. Ja ruokahan niiltä loppuu, ellei joku tuota.

  • Nimetön

    Ennustan, että nykyisin arvottomat, asumattomat maalaistalot/mummonmökit vielä nousevat arvoonsa.

  • Nimetön

    Historia toistaa itseään. Keskiaika, sota-aika, vielä tulevaisuudessakin. Mikä vitsaus kohdanneekin, tauti vai nälkä vai vihollinen? Suomalainen on aina viime kädessä suojansa saanut metsästä – ja niin käy vielä…

Kommentointi ei ole käytössä.