Lavia-liitoksen yt:t käydään elokuussa

Lavian virastotalo
Lavian virastotalo. Kuva: Jaana Grankvist.

Porin ja Lavian yhdistymissopimuksen mukaan Lavian henkilöstön sijoittamisessa Porin palvelukseen on lähtökohtana, että työntekijä jatkaa entisessä tehtävässään ja toimipaikassaan, ellei työn teettämisen tarpeesta muuta johdu.

Laki velvoittaa esimerkiksi kuntajaon muuttuessa yhteistoimintaneuvotteluihin. Porin hallintokunnat ja liikelaitokset tekevät 6. elokuuta mennessä esitykset Lavian henkilöstön sijoittumisesta Porin organisaatioon. Lavian henkilöstön toiveet kartoitetaan ja otetaan huomioon heidän osaltaan, joiden työhön palvelurakenteeseen suunnitellut muutokset vaikuttavat.

Kutsu yt-neuvotteluihin ja neuvotteluesitys toimitetaan 8. elokuuta. Neuvottelut alkavat 14. elokuuta ja ne on määrä saattaa loppuun elokuun aikana, ellei ilmene erityisiä tarpeita jatkaa neuvotteluja pidemmälle.

Poimintoja

  • Nimetön

    Eikö mitään muuta enää kirjoiteta kun Lavian asioita, ei ne Vammalassa ketään kiinnosta. Olen jo lopettanut aikaa lehden lukemisen kun siinä ei ole kun Lavian ja Huittisten asioita.

    • Nimetön

      Lehden levikkialueeseen kuuluu myös LAVIA . En ymmärrä sellaista ajatuksen juoksua, jota 15.7.2014 08:03 kirjoittaja omaa. Herneen nenäänsä vetänyt voisi kertoa tapahtuuko Vammalassa mitään merkittävää, ja jos niin mitä????+++++

  • Nimetön

    niin kyllä lehdessä eniten niitä vammalan asioita käsitellään

  • Nimetön

    Toivoa sopii, että lavialaiset ajavat liitosneuvotteluissa kuntalaistensa etua!!! Toisin kuin Kiikoisten kokoomuslaiset, jotka suorastaan työnsivät vastoin kuntalaisten enemmistön kantaa, Kiikoisen vammalaan 1—– Oma suu lähinnä —minulle ei muille periaatteella. Tarkoitus pyhittää keinot ##################

    • Nimetön

      Ei noilta nyt muuta voinut odottaakaan, tyypillistä Kokoomuslaista toimintaa, jossa itsekeskeisyydellä ja röyhkeydellä ei ole mitään rajaa.

      • Nimetön

        Olisitko halunnut, että Kiikoinen olisi liitetty Poriin? Kiikoisten ja Sastamalan liitosneuvotteluiden ohjausryhmässä muuten oli kaksi keskustalaista, yksi demari ja kolme kokoomuslaista Kiikoisista. Keskustan blokilla oli siis yhtä paljon valtaa päätöksiin kuin kokoomuksellakin. Ikävä kyllä Keskusta oli passiivinen neuvotteluissa, mikä heikensi kiikoislaisten asemaa. Kiikoisten Kokoomus oli ilman muiden kiikoislaisten tukea huonommassa neuvotteluasemassa kuin yhtä köyttä vetämällä olisi ollut mahdollista.

      • Nimetön

        Taas tuo sama päätön mantra; kepu haluaa liittää Kiikoisen poriin, kepu haluaa liittää Kiikoisen poriin, kepu …. no se siitä, tää on jo nähty ja kuultu. Ohjausryhmästä sen verran, että jos siellä olisi haluttu edistää Kiikoislaisten etuja, niin kokkareiden olisi silloin kannattanut kuunnella,mitä sanottavaa muilla olisi ollut, kun kerran niin isot kuunteluelimet omaatte, mutta ei. Postiosoite on yksi hyvä esimerkki asiasta, suokukko olisi voinut asian hoitaa, mutta ei. Nyt sitten odotetaan, mitä tapahtuu Ilolan suhteen, rantasaunan suhteen, kirjaston suhteen jne.
        Ohjausryhmä ei mutten liittänyt kiikoista, sen teki kyllä valtuuston kokoomuslaiset, vähät mistään välittämättä, kunten hyvään kokoomuslaiseen toimintatapaan kuuluu.

  • Nimetön

    Kiikoisten keskustalaiset neuvottelivat kaikki sopimukseen kirjatut myönteiset asiat kiikoisille.
    Postiosoitekin olisi säilynyt, mikäli kokoomuslaiset olisivat kannattaneet.
    Sopimuksella tosin ei näytä olevan mitään merkitystä.
    Koska vaikkapa kirjastoa aletaan rakentamaan?

  • Nimetön

    Yhdessä asiassa Kiikoisten kepulaiset ovat olleet väärässä. He väittivät, että ennen maa repee kuin Kiikoisten kokoomuslaiset häpee.
    Kyllä ne nyt niin häpee, ettei niitä missään näy.

  • Nimetön

    Postiosoite oli asia, jota keskusta ajoi tärkeämpien tavoitteiden kustannuksella. Hyvä esimerkki siitä, kuinka kyvyttömiä keskustalaiset olivat ajamaan todella merkityksellisiä asioita. Toivottavasti Laviasa ollaan viisaampia.

  • Nimetön

    Keskustan tärkein tavoite neuvotteluissa: Postiosoite. Toivottavasti Laviassa ollaan viisaampia.

  • Nimetön

    Noormarkussa postiosoitteet säilyivät. Näin käynee Laviassakin. Liitos sopimuksissa ei ole mitään kantaa otettu postiosotteisiin.

    • Nimetön

      Postiosoitteita ei ole vaihdettu kuin kahdessa kuntaliitoksessa, Vammala-Sastamala on niistä toinen. Missään muualla ei ole oltu niin tyhmiä -eikä olla! Lavialaiset eivät joudu siitä edes taistelemaan!

      Jos Kiikoisten kokoomuslaiset olisivat äänestäneet Kiikoisten postiosoitteen puolesta, se olisi säilynyt. Joka muuta väittää ei tiedä mitään. Kiikoisten Keskustalaiset ja Demariedustaja äänestivät Kiikoinen -nimen säilyttämisestä, jos kolme kokkaria olisivat äänestäneet samoin, nimi olisi säilynyt.

      Ilolan kohtalo sinetöitiin silloin kun Kiikoisten kokkarit äänestivät kuntaliitoksen Sastamalaan.

      Lavialaiset, nyt yhtenä rintamana säilyttämään sen mitä pystytte! Malttia ja viisautta neuvotteluihin, Pori on takuulla fiksumpi neuvottelukumppani kuin Sastamala oli Kiikoisille!

  • Nimetön

    Kiikoisten keskustalaisen pitivät vanhustenhoitoa tärkeinpänä.
    Kokoomuslaiset järjestivät kotona asuvat vanhukset kylmäruokintaan.
    Ilolan he vuokraavat yksityiselle yrittäjälle ja vanhuksille palvelusetelin, jotta hakevat palvelunsa halvimmalta mahdolliselta taholta.
    Ilolan työtekijät heitettiin pois viiden vuoden irtisanomissuojasta.
    Kokoomuksen toiminta on tosin hyvin yksituumaista.
    Omaa etuaan päättäjät ajavat kuntatasolla samoin, kuin koko Suomessa.

  • Nimetön

    Talouden realiteetit pitää tunnustaa. Jos ei ole varaa johonkin palveluun, siitä on luovuttava. Näin teki Kiikoisten Keskustakin kun muutti Ilolan vanhainkodin tehostetun palveluasumisen laitokseksi, jossa vanhukset maksavat vuokran huoneestaan, pyykinpesun, vessapaperin… Koko eläke pientä viikkorahaa lukuunottamatta menee hoitoon. Ovatko keskustalaiset suojatyöpaikassa tai muuten umpioituja, kun eivät näe, mitä ympärillä tapahtuu? Työttömyys lisääntyy ja verotulot romahtavat. Mitäpä jos lopetettaisiin pajua kasvavien peltojen tuet ja siirrettäisiin ne vanhustenhoitoon ja koulutukseen?

    • Nimetön

      Voi tätä keskustelua; muistellaanpa, kuinka Suodenniemellä kävi Heikkilän kanssa. Siitä vaan suljettiin, niin että ropina kävi ja tyhjänä seisoi kiinteistö monta vuotta! Tarvetta ja käyttöä olisi ollut, jos hyvää ja järkevää tahtoa olisi löytynyt. Nyt tapahtumat sulkemisissa ym. kiertää, eipä sille mitään voi. Ps. Maatalouden tuet ja niiden poistaminen tuskin pelastavat koko vanhustenhuoltoa. Kyllä täällä Suodenniemellä maanviljelijän/maidontuottajan on laitettava peltoonsa kasvamaan muuta kuin pajua ja työ on kovaa, vai pitäisikö maanviljelijät hävittää? Maanviljelijän lapsetkin jopa käyvät yliopisto-opintoja, että sillai!

  • Nimetön

    Monissa kunnissa, Kiikoisissakin lasten opinnot kokoomuslaisissa suvuissa rahoitettiin pajukkoa kasvavien rantatonttien myynnillä.
    Nyt nämä perintörahoitetut purkavat katkeruuttaan paikallisia keskustalaisia kohtaan, jotka näitä ”arvottomia” tontteja ostivat.
    Toiset aavistivat tulevaisuuden oikein, toiset väärin.

    • Nimetön

      Maanviljelijän lapset käyvät kyllä kesätöissä ihan Helsingin yliopistossa opiskellessaan, siis samalla. Ei ole ollut rantatontteja myydä eikä muutakaan tontteja. En ole lähelläkään kokoomusta tai keskustaa tms. puoluetta, en kyllä perussuomalainenkaan. Politiikka ei kiinnosta, mutta se että maanviljelijä tai ns. perustyöntekijä vaikka vanhustenhuollossa on yhtä arvokas ihminen kuin muutkin. Lapsetkin ”saattavat” jopa tulla älykkäitä tällaisille ihmisille, eikö ole ihmeellistä? Ja mitä tulee maatalouden tukiin vielä niin ei nyt koko valtakunnan taloutta kaada ainakaan lypsykarjatiloilla ja pienillä sellaisilla! Voisiko joku miettiä taas hallinnon paisuvaisuutta julkisella sektorilla, paljonko se nielee euroja, laskekaa ja verratkaa, sanoisinko vaikka Kanadan valtion keskushallintoon ja valtinhallintoon, siis verratkaa vielä asukaslukuun soveltaen!

  • Nimetön

    Joopa joo, tuli ihan puskista Natura Kuosmajärvelle ja teki tontit arvottomiksi. Hyvä kun päästiin eroon ajoissa. Nauratti koko ajan matkalla pankkiin. Mutta miten tämä nyt liittyy Lavian YT-neuvotteluihin? Paitsi varoittavana esimerkkinä satakuntalaisesta mielenlaadusta. Hyvää yötä, huonosti nukkuva kepu-sisko, veli tai jokin siltä väliltä.

    • Nimetön

      Taas haukut väärää puuta, mää nukuin tuohon aikaan 🙂 Ja tuo Kuasmakin on ihan väärä kohde, huteja yrität ampua 😉 Mutta Sinä et ole näköjään nukkunut, painaako joku mieltä?

      • Nimetön

        Katsokaa nyt lavialaiset, miten käy, kun katkeroittaa mielensä jäätyään vähemmistöön kunnallisessa päätöksenteossa. Kiikoisissa on vieläkin yksi tällainen kiukkupussi, joka ei jätä tilaisuutta käyttämättä lapsellisissa yrityksissään mustamaalata keksimiään vihollisia. Jos huomaatte Laviassa jonkun alkavan käyttäytyä näin, kokeilkaa ensin puhua järkeä ja jollei auta, järjestäkää vaikka terapia-apua, ettei tuo torajyvä pilaa terveyttään enempää.

  • Nimetön

    Joku valitti postiosoitteista. Ihmeellistä vinkunaa. Jos Tampere, Helsinki ja Turku pärjäävät niin, että joka kaupunginosassa on osoitteen nimi sama kuin kaupungin, niin on se kummallista ettei jossain Sastamalassa opita samaan. Ei Tampereellakaan enää ole Teiskoa tms. osoitteissa, vaan siis Tampere. Kiikoislaisille tuntuu kaikki olevan normaalia vaikeampaa.

Kommentointi ei ole käytössä.