Lavian loppuvuosi tarkan euron taloutta

Lavian virastotalo
Lavian virastotalo. Kuva: Jaana Grankvist.

Vuodenvaihteessa Poriin liittyvän Lavian taloutta seurataan tarkasti. Esimerkiksi käynnistämättömiä investointeja Lavia ei voi enää polkaista yksin liikkeelle, vaan päätökset tekee yhdistymishallitus.

Pori ja Lavia ovat yhdistymissopimuksessa sopineet vastuullisesta taloudenpidosta kuluvana vuonna. Taloutta hoidetaan hyväksyttyjen talousarvioiden mukaisesti sekä yhdistyvän kaupungin näkökulmasta parhaalla tavalla.

Yhdistymissopimukseen on kirjattu, että Lavia sitoutuu toteuttamaan valtuuston hyväksymän talouden tasapainottamisohjelman toimenpiteet sekä esimerkiksi päättämään lukion lakkauttamisesta.

Taloudenhoidon periaatteita valvoo Lavian ja Porin yhdistymishallitus. Se on vahvistanut asiaan liittyvät menettelytavat.

Pakottavat talousarviosta poikkeamiset raportoidaan yhdistymishallitukselle viipymättä. Ensisijaisesti budjettiylitykset pyritään estämään toiminnallisilla muutoksilla. Mikäli se ei riitä, yhdistymishallituksen tulee hyväksyä talousarviomuutokset.

Lavian käynnistämättömien investointihankkeiden käynnistämisestä Lavia ei voi tehdä itsenäisesti päätöksiä. Päätökset tekee yhdistymishallitus.

Yhdistymishallitus on myöntänyt Porin taloushallinnon varainhankintayksikölle oikeudet Lavian maksuvalmiuden seurantaan.

  • Nimetön

    Hyvä että joku rupee valvomaan rahankäyttöä !! Tähän asti on ollut kaikenlaisia säästö listoja ym. ym. mitä ei olla toteutettu pätkänvertaa ja tässä tulos !!!

Kommentointi ei ole käytössä.