Kansanjuhlan tuntua: Yleisömeri Kiikassa laivaa vastassa

Laiva Kiikassa
Ihmismeri laivaa vastassa Kiikan liikenneympyrässä. Kuva: Samuli Kinnari.

Myöhään sunnuntaina Sastamalan Kiikassa oli miltei kansanjuhlan tuntua ilmassa, kun sankka ihmisjoukko oli laivakuljetusta odottamassa. Liikenneympyrään oli iltakymmenen jälkeen kerääntynyt arviolta satoja ihmisiä läheltä ja myös kauempaa.

Kiikoisista paria tuntia aiemmin liikkeelle lähtenyt erikoiskuljetus selvitti Kiikan taajaman melko nopeasti. Puoli kahden aikaan yöllä se oli Äetsäntiellä Honkolan kohdilla menossa kohti Keikyää ja valtatie 12:n risteystä. Kiikan ja Keikyän välillä ainakin useat ilmajohdot hidastivat matkantekoa.

AIKAISEMMIN ALUEVIESTISSÄ:

Laivakuljetus keräsi yleisöä Lavian ja Kiikoisten välillä (3.8.2014)

Tien täydeltä laivaa Laviassa ja Sastamalassa (2.8.2014)

Laiva Kiikassa
Äetsäntien ylittävällä sillalla Kiikassa. Kuva: Samuli Kinnari.
Laiva Kiikassa
Kääntymässä Länsitielle. Kuva: Samuli Kinnari.
Laiva Kiikassa
Kiikan liikenneymprässä. Kuva: Samuli Kinnari.
Laiva Kiikassa
Kääntymässä Länsitielle. Kuva: Samuli Kinnari.
Laiva Kiikassa
Länsitien alamäessä. Kuva: Samuli Kinnari.
Laiva Kiikassa
Äetsäntiellä matkalla kohti Keikyää Talankylän kohdilla. Kuva: Samuli Kinnari.
  • Nimetön

    Kylläpä olisi makkaran myyjä ja Sannan jäätelökioskikin tehnyt hyvän tilin täällä Kiikan keskustassa, porukkaa oli!

  • Nimetön

    Laivakyyti meni johtojen alitse finniksen risteyksessä. Keikyän yössä kuului huuto: ”Jumankauti hyvin mahtuu jää tilaa! Anna mennä vaan! ISOMPIA LAIVOJA!!!”

  • Nimetön

    kiikassakin oli ravintolalaiva ainakin hetken aikaa, se on jo paljon, tarjoilu ei kylläkään toiminut.

  • Nimetön

    Laiva on vielä tän maanantaipäivän valtatien varrella vähän ennen Hukkasta jos Vammalasta päin tullaan. Pällistelijöitä on riittänyt tällekin päivälle.

    • Ärsyttävää

      Ei oo täytyyhän nyt maajussien nähdä muutakin kuin huonosti kasvavaa peltoa ja laiskojen teinien tietokoneen ruutua.

  • harvinainen

    Ihmetyttää kovasti turvaetäisyydet kun kuvia katselee……..kovin ihmiset päästetään lähelle kuljetusta…….entäs jos jokin pettää….kuka on vastuussa ????? Samoin kun laiva on parkissa Stormissa…..ihmiset käy jopa kuvaamassa laivan alla !!!!

  • Nimetön

    Illalla mun poikkesin stormin levähdysalueella niin 20 autoa oli pysäköitynä ties minne, ihmiset hyppi tien yli ja ohi painoi rekkaa kaasu pohjassa. Tosin eräskin rekkakuski otti valokuvan ajaessaan, ei sentään selfietä..

  • Ärsyttävää

    Ettekö perkele oo ennen soutuvenettä isompaa merikulku neuvoa nähnyt vittu kun ei tarvitse kuin satama alueelle mennä niin siellä jo niitä näkee ei tuo mato purkki oo sen kummempi kuin mikään muukaan helvetin perse ku ei autolla mihinkään oikein päässy ku kaikki te vitun mulkut siellä edessä hypitte ois tuo peltipurkki kaatunut niin ette ois ollu enään mulkkaamassa keskellä tietä vittu saatana mitä paskaa.

    • Nimetön

      Nukkuisit öisin etkä roikkuisi netissä niin pipo ei noin paljoa kiristäisi 😉

    • Johan oot

      Johan oot raukkaparka surkee ihminen,kiahahtaa noin tuommosesta asiasta.Onko helle mössöttönyt pääs vai mikä on.Hae apua jostakin sillä kanssaihmisten on varmaankin vaikea tulla sinun kanssasi toimeen

      • Nimetön

        Hän ei varmaan päässyt katsomaan ja nyt harmittaa,purkaa näin kiukkuaan,ehkä.Jättäkäämme hänet rauhaan.

  • voi helv... perse

    Ei toi ny mikään maailman ihme ole normi vene turhan isolla hälinällä-.-’

  • Nimetön

    Joku markkinamies on huomannut että Tyrväällä ja Kiikassa on mänttejä joiden elämään ei mahdu kuin maanviljely. Kiikassa ei tapahdu mitään. Laivan voisi viedä suoraan 11-tietä mutta vie Tyrvään läpi niin saa valtavan mediasirkuksen aikaan ja lopulta nää ihmiset lähtee vuoden ulkomaan matkanaan Tampereella käymään risteilyllä.

    • Nimetön

      Facebook-päivityksiä katsellessani paikalla on ollut kyllä runsaasti muitakin kuin maanviljelijöitä! Jopa kesälomalaisia pääkaupungista 😉 kuljetusihmettä katselemassa. Ja tuskin tuota kuljetusta mutkiteltiin Sinun kiusaksesi, taisi johtua mutkat ihan muista syistä esim. liian kapeista ja heikoista silloista!

  • Nimetön

    Hieno juttu että laivan maantiekuljetus on onnellisesti saapunut määränpäähän! Oli niin upeeta ja mahtavaa päästä seuraamaan jättikuljetusta,minkä ammattilaiset hoitivat kuin vettä vaan,tien päällä upea näky,joka ei toistu toista kertaa näillä nurkilla.Kiikassa oli hieno tunnelma ja Kiikoissa kansainvaellus koko päivän. KIITOS toimittaja Kinnarille upeista kuvista ja jutuista!

  • Nimetön

    ootteko ajatellu, miksi juuri Kiikoinen oli ensimmäisen etapin päätepiste, eikö se olisi pitänyt olla Sastamalan taajama Vammala????

  • Nimetön

    Kiikoinen tietysti etapin ensimmäinen piste. Sinne Satakunta on rahoittanut riittävät olosuhteet pysäköintiin.
    Sattumaako?, todella vilkas liikennemäärä Kiikoisissa. Porissa Kuninkuusravit ja väkeä liikkui seudulla ihan valtavasti.

  • Nimetön

    Todella hienoa porukkaa kiikassa.Oli mahtava katsella laivan etenemistä ei sitä joka päivä näe.

Kommentointi ei ole käytössä.