Yhteisöveron aleneminen näkyy Prizztechin markkinaosuudessa

Prizztechin toimialueella alkuvuonna perustetuista yrityksistä reilu 40 prosenttia laitettiin alulle yritysneuvonnan kautta. Normaalisti neuvonnan markkinaosuus on ollut noin puolet.

Selitys löytyy yhteisöveroprosentin alentamisesta. Sen vuoksi moni toiminimiyrittäjä lopetti ja perusti tilalle osakeyhtiön.

”Tämä yhtiömuodon ’muutosbuumi’ on vääristänyt tilastoja jonkin verran”, Prizztechin palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi selventää.

Elinkeinoyhtiö Prizztechin omistajiin kuuluvat muiden muassa Kokemäki ja Huittinen.

Poimintoja

  • amanda jaakontytär

    Niminmuutos olisi kuitenkin paikallaan, että sen osaisi tavallinen tallaajakin lausua. Mitä muuten kyseinen tehdas valmistaa?

  • Nimetön

    On tosiaan lukijakunnan ylikävelemistä, jos lehti ei kerro selvällä suomenkielellä, mitä toimintaa kyseinen yritys harjoittaa. Ei tässä ihan kaikki seurata silmä kovana Kauppalehteä tai muita yritysjulkaisuja.

  • Urpo T Hirteen

    Ei oo tainnu ihmiset kuulla Google nimisestä hakukoneesta.Sinne kun laittaa Prizztech hakusanan ni selviää toimiala aika nopeesti

  • Nimetön

    Jos osaa kirjoittaa tänne, osannee myös käyttää Googlen hakupalvelua. Ei toimittajien pidä vääntää rautalangasta selityksiä joka asiaan. Hyvä lehtijuttu on napakka ja keskittyy asian ytimeen. Taustoitusta tarvitaan hyvin harvoin.

  • Nimetön

    :D,ei ole kaikilla Alueviestin mummoilla ja papoilla Googlea… Aina ajatellaan, että KAIKKI osaavat käyttää ja ylipäänsä omistavat tietokoneet. Jos ei toimialan tarvitse otsikossa näkyä, mutta tekstissä kylläkin. ”Elinkeinoyhtiö” on hyvin yleisluonteinen nimitys kuvaamaan, mitä siellä työksi tehdään.

Kommentointi ei ole käytössä.