Muinaismuistojen pelastuskaivauksista 37 000 euron lisälasku Sastamalassa

Illon vesihuolto-osuuskunta anoo Sastamalan kaupungilta avustusta Kaukolan, Vinkkilän ja Ritalan vesihuoltotyön rakentamiskustannuksiin.

Museovirasto suoritti alueella muinaismuistolain mukaisia koekaivauksia. Niiden johdosta löytyi alueita, joilla virasto edellytti tehtävän pelastuskaivauksia. Kaivausten vuoksi vesihuolto-osuuskunta sai 37 051 euron lisälaskun, johon se ei ollut varautunut.

Kaukolan, Vinkkilän ja Ritalan alueen lisäksi muita vesihuoltoavustuskohteita ei ole Sastamalassa tänä vuonna ollut. Kaupungin talousarviossa on osuuskuntien avustamiseen 50 000 euron määräraha.

Esityksenä torstaina kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle on, että Illon vesihuolto-osuuskunnan hakema 37 000 euron avustus myönnetään.

—-

  • vinkkilä

    tiärä sit noista kaivauksista mutta syvemmältä olis tarvinnu kyl kaivaa ku ei tiärä mitä olis vastaan tullu?

  • Nimetön

    Jäi epäselväksi kuka tuon laskun vesiosuuskunnalle lähetti?Urakoitsija seisontapäivistä?
    JO tuli parille fossiilille hintaa.

    • Nimetön

      Hyvät ihmiset, Kaukolan muinaismuistoalue on yksi Suomen merkittävimmistä, joten olkaamme sastamalalaiset ylpeitä, että juuri meidän historiaamme joskus tutkitaan! Olisi voinut maksaa tutkimus paljon enemmänkin ja kaivauksista saatavan tiedon arvoa ei voi mitata rahassa!

  • Muistois

    Kyllähän sitä voidaan kiukutella, että taas tämäkin muinaistutkimus maksoi ja niri nari nuri. Vaikka voitaisiin olla ylpeitä historiasta ja siitä kertovista jäänteistä. Jos seitsemnkymmentä vuotta sitten olisi puolustus pettänyt ja itänaapuri tullut läpi, niin eipä näitäkään olisi kaiveltu kuin puskutraktorilla ja ohjussiiloa tai traktorikombinaattia tilalle.

    Parempi kun me suomalaiset vaalitaan omia muinaisjäänteitä. Ei tuo raha ole kallis hinta niistä.

  • Humanistiope

    Ihmettelen usein tätä maailman menoa, kun raha tuntuu olevan ainoa joka ratkaisee. Toivon sellaista tulevaisuutta, jossa on muitakin arvoja kuin rahan arvo mm. historiallinen arvo. Ehkä vielä jonain päivänä senkin päälle osataan ymmärtää ja jopa taloustieteen nobelistitkin ymmärtävät kysyä historian tukijoilta neuvoa. Sekin romahdus, mitä tapahtui Wall streetillä muutamia vuosia sitten, josta tämä finanssikriisi lähti liikkeelle, on tapahtunut historiassa jo aiemminkin, eikä ollut humanisteille yllätys. Humanistiopettajana uskon vahvasti siihen, että laaja-alainen sivistys on tärkeä voimavara yhteiskunnassamme. Toivottavasti Museovirasto julkaisee tutkimuksensa pian, jotta saamme kaikki tietää, mitä tietoa sillä rahalla saatiin vastineeksi.

Kommentointi ei ole käytössä.