Poliisi valvoo ajonopeuksia tehostetusti

Tällä viikolla ajonopeudet ovat tehostetussa valvonnassa.

Poliisi muistuttaa, että ajoneuvon nopeus on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää. Nopeus vaikuttaa huomattavasti jarrutusmatkaan. Kun nopeus kaksinkertaistuu, niin jarrutusmatka nelinkertaistuu. Vastaavasti nopeuden alentaminen neljänneksellä lyhentää jarrutusmatkan puoleen.

Riittävä turvaväli antaa aikaa reagoida odottamattomissa tilanteissa.

Poimintoja

  • Nimetön

    No eipä paljoa auta. Työmatkalla päivittäin näen hulluja ohituksia (sulkuviivalla, mutkassa) sekä hurjia ylinopeuksia. Ja itse ajan aina pikkasen yli nopeusrajoituksen, ettei kenelläkään mene herne nenään mittariheiton takia. Ja työmatkaa on vain 15 km suuntaansa. Liikennekuria ei käytännössä enää ole.

  • Kaikenlaisia suhareita

    Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa.
    Etenkin Punkalaidun -Vammala tiellä.
    Oon kuullut valituksia kun itse ajan 80km /h
    ja nopeusalueilla pyrin ajamaan jouheasti.

  • Nimetön

    Pahus, kun tuo valvonta jää vain tällaisten tiedotteiden lähettämiseen medialle. Poliiseja ei yhtään useammin näe ainakaan vt. 11:llä. Menee uskottavuus, kun tällaista Pekka ja susi -satua kuulee vuodesta toiseen. Mistäpä niitä poliiseja tielle saataisinkaan, kun kaikki virat ovat päällikkötasolla. Päivi Räsänen lopetti Liikkuvan Poliisin ja kehoittaa rukoilemaan, että kaaharit tekisivät parannuksen.

  • Nimetön

    Ottaako Päivi omalletunnolleen kaikki kolarit, loukkaantumiset ja kuolemantapaukset, jotka ovat mahdollista seurausta poliisien vähentämisestä.

Kommentointi ei ole käytössä.