Sastamalan ja Punkalaitumen tiekunnat netissä

Tienhoito.fi
Uudessa nettipalvelussa Sastamalan ja Punkalaitumen yksityistiet saa kätevästi kartalle. Haluamastaan tiestä saa klikkaamalla lisätietoja.

Yksityisteiden tiekuntien yhteystiedot muun muassa Sastamalasta ja Punkalaitumelta ovat selattavissa netissä.

Uusi Tienhoito.fi-sivusto on syntynyt Metsäkeskuksen Pirkanmaan alueyksikön hallinnoimassa Mutkat Suoriksi -hankkeessa. Palvelusta on apua, kun esimerkiksi halutaan kysyä lupa yksityistien käyttöön. Tällaisia tilanteita voi olla vaikkapa tilapäisillä raskailla kuljetuksilla tai ratsastustalleilla. Tienkäyttäjien ja osakkaiden lisäksi yhteystiedot ovat tarpeen muun muassa viranomaisille, tapahtumanjärjestäjille, kiinteistönvälittäjille, metsäalan toimijoille, sekä putki-, kaapeli- ja sähkölinjojen korjaajille.

”Kartoille on pyritty viemään vain tuoreehkoa aineistoa, mutta on väistämätöntä, että tiedoissa on vielä puutteita. Olisikin toivottavaa, että tiekuntien luottamushenkilöt kävisivät mahdollisuuksiensa mukaan netissä tarkistamassa osaltaan tietojen ajantasaisuuden ja oikeellisuuden”, sanoo projektivastaava Mikko Ora.

Täydellisyyttä uudessa palvelussa ei tavoitella. Kaikki tiekunnat eivät yksityistielain vaatimuksista huolimatta käytännössä toimi lainkaan tai ainakaan ilmoita tietomuutoksista.

Virallista yksityistielain mukaista rekisteriä tiekunnista pitää Maanmittauslaitos.

Kommentointi ei ole käytössä.