Hallitus esittää tilapäistä valiokuntaa perkaamaan Ilola-vikurointia

Sastamalan kaupunginhallitus päätti esittää, että kaupunginvaltuusto asettaa tilapäisen valiokunnan. Kysymyksessä on kuntayhtymä Ilolan kiinteistöhallituksessa istuvan kaupungin edustajan luottamuksen arvioiminen ja mahdollinen erottaminen.

Kiinteistöhallituksessa Sastamalaa edustaa puheenjohtaja Antti-Matti Mattila (kesk.). Kaupunki antoi edustajalleen ohjeen, jonka mukaan kuntayhtymän ja Palvelukoti Ilola Oy:n välinen vuokrasopimus tulee jäsenkuntien tahdon mukaisesti hyväksyä. Kiinteistöhallitus kuitenkin hylkäsi vuokrasopimuksen kahdesti. Ensimmäisellä kerralla päätös syntyi puheenjohtaja Mattilan selostuksesta. Toisella yrittämällä äänestyksessä tuli tasatilanne 1-1 ja Mattilan ääni puheenjohtajana ratkaisi.

Läpihuutona päätös tilapäisen valiokunnan esittämisestä ei kaupuginhallituksessa mennyt läpi. Taina Niemi (kesk.) esitti, että kaupunginhallitus luottaa Antti-Matti Mattilan kykyyn arvioida Ilolan toimintaa ja luopuu luottamuksen arvioinnista. Ehdotus kuitenkin raukesi kannatuksen puuttuessa.

Erottaminen koskee kaikkia luottamuksesta riippumatta

Valtuusto voi erottaa kuntayhtymän toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja, vaikka epäluottamus kohdistuisikin vain osaan. Kuntalaki edellyttää, että valtuusto asettaa keskuudestaan valiokunnan valmistelemaan erottamista.

  • Demokraatti

    Demokratiaan ei kuulu vikurointi. Sooloilu seis! Valtuuston päätöksiä tulee kunnioittaa.

    • Nimetön

      Ai onko demokratia sitä, että kuljetaan laput silmillä jyrkänteeltä alas kun valtuusto niin sanoo?

  • Nimetön

    Vanhusneuvostolla pyyhitään Sastamalan likaisia pöytiä.
    Ilmari Nurmiseltakin näyttää tuollainen siivous hyvin käyvän.

  • Nimetön

    Taitaa tää Niemi kuulua Mattilan klaaniin. Nyt vaan taitaa olla tää ryhmä surkean piäni, joten sen äänillä ei päätöksiä tehrä.

  • Nimetön

    Miten voi olla mahdollista, että yksin Mattila olisi oikeassa, ja koko kaupungin johto väärässä? Suuruudenhulluutta! Isoa kaupunkia johtavat osaavat asiansa varmasti paremmin kuin viime ajat vain lehmälaumaa johtanut menneisyyden vanki.

  • Nimetön

    Jaa miten on mahdollista? Mattilalla on ihan yksinkertaisesti vaan enemmän tietoa, ymmärrystä ja tahtoa yhteisöllisyyteen = jokaisen paikkakuntalaisen oikeudenmukaiseen kohteluun.

    • Nimetön

      Sastamala ei tarvitse yhteistyö- ja uudistumiskyvyttömiä jääräpäitä, vaikka he kritiikittömien opetuslastensa silmissä olisivat vaikka Kuorsumaan Neroja, Ajatusten Tonavia tai Kim Il Jongeja. Viisas ihminen on sellainen, joka saatuaan uutta tietoa kykenee muuttamaan mielipiteensä. Jos ei pysty vastaanottamaan tietoa eikä muuttamaan mielipidettään, on väärä ihminen johtamaan yhtään mitään.

      • Nimetön

        Aivan näin! Ja mitä tulee Ilmariin, niin ei kannata yhtä edustajaa moittia tms. Yhteispäätöksillä siellä mennään. Ja eipä tuo nyt ole uutta, että vanhustenhuollossa uudet tuulet puhaltaa. Kaikkihan muistamme Heikkilän alasajon ja ihan varmasti lisää tulee noin vuoden kuluttua. Vanhukset silti pyritään hoitamaan hyvin ja täytyy hoitaa. Yksityiset yritykset tulevat ”markkinoille”, niin on nyt tilanne. Luulisin, että hoitoalalla tekeville töitä löytyy, jos ei liian kranttu ole? Jos huolissaan jostain pitäisi ihan oikeasti olla niin koko Suomen alamäki , siis taloudellinen laskusuhdanteen aika, se nyt kova juttu ja koskettaa meitä jokaista.

  • amanda jaakontytär

    Kysymyksessä ei ole vikurointi, Valtuuston päätöksistä on jokaisell oikeus valittaa. Se kuuluu demokratiaan.

    • Nimetön

      Nyt täytyy kyllä muistaa kuntalain pykälät ja valitusoikeus. Ihan jokaisesta päätöksestä ei niin vaan valiteta! Yrittäkää nyt ymmärtää, että enemmistöpäätöksellä on menty kaupunginhallituksessa ja kyllä ne työpaikat säilyy jollakin tasolla ihan varmasti siellä Ilolan suunnalla tai sitten paikka osoitetaan jonnekin muualle, niin on jo tehty siellä ja täällä?

  • Nimetön

    Tulee mieleen entisen maalaisliittolaisen Veikko Vennamon taktiikka äänien kalastelussa: Hän lupasi syrjäkulmien tupailloissa uuden sillan tai paremma tien, joilla lupauksilla kannatus tietysti nousi. Kun nämä hankkeet eivät tietenkään menneet läpi budjetissa, Veikko teki uuden matkan samoihin paikkoihin ja pyhää vihaa puhkuen ilmoitti: ”herrat ei antaneet siltaa/tietä”. Ja taas kannatus nousi. Mahtaako tämä Ilola-farssi kuitenkaan sataa samalla tavalla nykymaalaisliittolaisten laariin? Jospa kansa onkin nykyään fiksumpaa, kun tiedonvälitys ei ole enää tupailtojen varassa.

    • Nimetön

      Periaatteellinen valitusoikeus tietysti on aina, oli se sitten mikä asia tahansa kunnallisessa päätöksenteossakin, mutta onko se valittaminen tuloksellista? Aikaa ja rahaa saattaapi viedä ja tuoda asian vielä mutkikkaammaksi. Ja nythän Soten mukana poistuu viisivuotis irtisanomissuoja esim. näissä kuntaliitostilanteissa. JA VIELÄ, PITÄÄKÖ AINA KAIKESTA VALITTAA, kai nyt maalaisjärkikin sanoo, että muutoksen tuulet puhaltaa!!

Kommentointi ei ole käytössä.