Yli 300 uutta työpaikkaa Joutsenten reitin viime kauden hankkeilla

Joutsenten reitin ohjelmakauden 2007-2013 hankkeista 121 päättynyttä ovat tähän mennessä raportoineet 280 uutta työpaikkaa. Kun kuluvan vuoden loppuun jatkuvia hankkeita on vielä 75, tulevat työpaikkavaikutukset olemaan yli 300.

Tähän mennessä eniten uutta työtä ovat synnyttäneet Sastamalan Seudun Yrityspalvelun hankkeet Green Care ja Hyvelä, joiden alkavien yrittäjien neuvonta tuotti toimialueelle sata uutta sote-alan yritystä ja 156 työpaikkaa.

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaan Energiapuu kestävästi hyötykäyttöön -hankkeessa tuplattiin vuoden aikana markkinoille tulevan energiapuun määrä, jolloin toimitusketjuun syntyi 43 uutta työpaikkaa.

Sastamalan Seudun Yrityspalvelun Onnistunut omistajanvaihdos -hankkeessa neuvontaa sai 48 yrityksen sukupolvenvaihdosta, joiden yhteydessä uusien omistajien yrityksiin muodostui 24 uutta työpaikkaa.

”Muutama poikkeuksellisen hyvin onnistunut elinkeinollinen kehittämishanke ja yrityshankkeiden vähemmistö selittävät ohjelmakauden työpaikkavaikutukset”, sanoo Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne. Työpaikkojen luominen on ylipäätään tavoitteena vain pienessä osassa hankkeista. Sen sijaan kehittämisellä ja investoinneilla parannetaan muun muassa kannattavuutta, palveluita ja elämänlaatua.

Tuetuista yritysten kehittämis- ja investointihankkeista on päättynyt 55. Uusia työpaikkoja syntyi 25:ssä, yhteensä 52.

Joutsenten reitillä viime ohjelmakauden hankkeista 121 päättynyttä käyttivät 2,37 miljoonaa julkisia varoja ja 2,52 miljoonaa hanketoimijoiden omia varoja.

”Yksi uusi työpaikka on siis maksanut yhteiskunnalle keskimäärin 8 464 euroa”, ynnää toiminnanjohtaja Rinne.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.