Äetsän kirjaston muutto ei läpihuutojuttu kaupunginhallituksessa

Äetsä-talo
Äetsän kirjasto suljetaan sisäilmaongelmista kärsivässä Äetsä-talossa. Uutta paikkaa on esitetty Puuhalasta. Kuva: Samuli Kinnari.

Sastamalan kaupunginhallitus äänesti maanantai-illan kokouksessaan Äetsän kirjaston muutosta. Yhdellä äänellä häviölle jäänyt pohjaesitys vähintään hidastaisi operaatiota. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on yksimielisesti esittänyt, että Äetsän kirjasto suljetaan 15. syyskuuta ja kirjastolle hankitaan tilat Puuhalasta. Tilakeskuksen johtokunta puolestaan on esittänyt Puuhalan muutostöihin 190 000 euron määrärahaa.

Kaupunginhallituksen pöytään tullut esitys jättäisi Äetsän kirjaston kohtalon vielä auki. Kaupunginjohtaja esitti, että Äetsän kirjaston mahdollisesta muutosta Puuhalaan ja 190 000 euron määrärahan myöntämisestä päätettäisiin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Vastaehdotuksen kaupunginhallituksessa teki kokoomuksen Päivi Pelttari. Hän esitti, että kuluvan vuoden määrärahoihin myönnetään 190 000 euron korotus Äetsän kirjaston sijoittamiseksi Puuhalaan. Pelttarin esitys voitti pohjaesityksen äänin 6-7. Sen puolesta äänestivät Pelttarin lisäksi sosialidemokraattien Jenni Jokinen ja Aatto Salo, keskustan Pauli Mäkelä ja Taina Niemi, vasemmistoliiton Leena Saarela ja kokoomuksen Marko Suoniemi. Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat kokoomuksen Jari Andersson ja Taru Kaaja, keskustan Pertti Hakanen, perussuomalaisten Aatto Liukko-Sipi ja Maire Villo sekä kristillisdemokraattien Jukka-Pekka Selin.

Kirjastoverkkoselvitys äänestäen tiedoksi

Kaupunginhallitus äänesti myös kirjastoverkkoselvityksestä. Päätökseksi tuli äänin 7-6 kaupunginjohtajan pohjaesitys, jonka mukaan kirjastoverkkoselvitys merkittiin tässä vaiheessa tiedoksi.

Päivi Pelttarin hävinneessä esityksessä ei jatkovalmistelussa käytettäisi vaihtoehtoa, jonka mukaan kaikki kirjaston sivupisteet suljettaisiin.

  • Nimetön

    Hakanen lopettamassa sivukulmien palveluita, nyt tuli iso este pyrkimyksille eduskuntaan!

  • Nimetön

    En ole koskaan käynyt Äetsä talossa mutta uskoisin, että sisäilmaongelmaan voisi löytyä hyvä ja helppo ratkaisu. Ikkunat auki ja kunnollinen vanhanaikainen tuuletus jotta koneellinen ilmastointi saa happea ja raitista ilmaa.

  • Nimetön

    Ajatelkaa nyt hiukan koko kaupungin taloutta!!! 190 000!!! Tuolla pyörittää jo pikkukoulua – ai niin, tää olikin Äetsässä…ei sieltä voi mitään lopettaa…

  • Nimetön

    Miksi edelleen tolkotetaan sitä Äetsää joka paikkaan puhuttaessa? Meillahän on Sastamalan kaupunki, jonka kaupunginosia ovat mm Vammala, Kiikka ja Keikyä.
    Eikös silloin viittoja ja kylttejä tilatessa jo sovittu, että tuo Äetsä nimi jätetään historiaan,
    vain Äetsänmäki piti jäädä nimistöön ??

  • Nimetön

    Toivottavasti valtuusto ei vitkuttele asiassa vaan laittaa remontin liikkeelle pikaisesti!

Kommentointi ei ole käytössä.