Kissaihmiset kohtasivat Sastamalassa

Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen järjestämä kansainvälinen kissanäyttely houkutteli Sastamalaan melkoisen määrän eläinkauneutta, yli 700 rotukissaa. Tapahtuma sai kissaihmiset liikkeelle, sillä Vexve Areenalla vieraili lauantain ja sunnuntain aikana yli 1500 kävijää.

”Olemme oikein tyytyväisiä viikonlopun antiin. Niin kissojen omistajat, kasvattajat, yleisö, järjestäjät kuin tuomaristokin viihtyivät tapahtumassa”, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Marika Nyström sanoo.

Nyströmin mukaan tapahtuman johtoajatuksena oli yleisöystävällisyys. Kasvattajia ja omistajia ohjeistettiin kertomaan kissoistaan ja näyttelytoiminnasta kaikille kiinnostuneille.

”Itse todistin lukuisia mukavia kohtaamisia yleisön ja kasvattajien välillä”, hän kertoo.

Kissaroduista suurin edustus oli maine cooneilla, norjalaisilla metsäkissoilla sekä pyhillä birmoilla.

Leena Visasen Tupuliinin kissalasta osallistui näyttelyyn useampikin komea katti.
Leena Visanen esitteli kiinnostuneille Tupuliinin kissalan metsäkissoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Nimetön

    Olin tuolla lasten kanssa ja oli tosi kiva tapahtuma! Lapset olisivat viihtyneet vaikka koko päivän 🙂 kiitos järjestäjälle

  • Nimetön

    tuli kävästyä ja kyllä oli jos jonkin näköstä kissaa. Silti sanon että tavallinen maalaiskissa on eniten mun mieleen.

  • Nimetön

    Ehkä jonkinlainen kiertosuunta olisi ollut tarpeen? Tungos tuntui välillä inan ahdistavalta kun ei tiennyt mistä olisi takaatulijan ja edestä tulevan välistä pujotellut seuraavan kissan luo….
    Juu, tiedän, jos ei kelpaa ja ahdistaa, pitää pysyä kotona…. Mutta ehkä jonkin asteinen kulkujärjestely lisäisi myös muidenkin mukavuutta??

    • Kissamummo

      Tuo täytyykin muistaa seuraavaa näyttelyä suunniteltaessa, kiitos vinkistä.

  • pah

    tylyä käytöstä työntekijöiltä kun kysyi neuvoa, kyllä se on maatiainen paras jos tuollainen käytös kuuluu rotukissaan

    • Emma

      Ikävää, että sait huonoa palautetta. Toiset kilpailleasettajat jännittävät ja hermoilevat kissojensa puolesta niin paljon, että voivat vastata tylysti, luulen että sinulle on käynyt näin, harmittavaa – toisenlaisessa tilanteessa olisit varmasti saanut kohteliaasti neuvoa – suurin osa meistä on kylläkin hassunhauskoja tavallisia kissoihin hullaantuneita ihmisiä, jotka voivat puhua lemmikeistään niin että kuulijoita huimaa.

      Ja maatiainen on monen rotukissaihmisen se ensimmäinen kissa, joka on liikuttanut sydäntä niin paljon, että on tullut heittäytyneeksi koko kissatouhun viemäksi – ei siis pidä mitenkään luulla, että me rotukissoja omistavat (joilla on suurimmalla osalla kotona myös maatiaisia) jotenkin halveksuisimme maatiaisia, onhan niillä oma kilpailukategoriansakin – päinvastoin maatiainen on aivan yhtä arvokas kuin rotukissakin.

  • Nimetön

    Mukavat näyttelyt, mutta yhtä olisin odottanut. Nimittäin sitä, että jokaisen kissan kohdalla olisi ollut kissan rotu, koska en tunne kaikkia rotuja, -ja miksi ei kissan nimikin.
    Yksi kissa minua kiinnosti muita enemmän ja kissan omistaja oli hyvin miellyttävä ja antoi auliisti tietoa kyseisestä rodusta ja sen käyttäytymisestä. Hyvä mieli jäi näistä näyttelyistä.

    • Marika Nyström, Pj PIROK

      Tähän pyrimme jatkossa ja se tuli meilläkin mieleen viikonloppuna. On vielä jopa varsin helposti toteutettavissa! Kiitos palautteesta!

Kommentointi ei ole käytössä.