Karhuja, susia ja ilveksiä havaittu Sastamalan ja Huittisten seudulla

Suurpetohavainnot
Suurpetohavainnot kahden kuukauden ajalta. Karhuhavainnot ovat rusehtavalla, susihavainnot violetinharmaalla ja ilveshavainnot kirkkaan punertavalla. Havainnot esitetään kartalla ruutuina, jotka vastaavat 10 x 10 kilometrin aluetta. Suurpetojen määrästä havainnot eivät kerro. Kuva on ruutukaappaus Riistahavainnot.fi-palvelusta.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen julkaisemista tiedoista käy ilmi, että muutaman kymmenen kilometrin säteellä Sastamalan Vammalasta on hiljattain tehty karhu-, susi- ja ilveshavaintoja.

Karhu on havaittu muun muassa Sastamalassa Kiikoisten ja Suodenniemen suunnalla sekä Laviassa. Susihavaintoja on Huittisten ja Kokemäen väliltä, Vampulasta, Köyliöstä ja Punkalaitumelta. Ilveksen liikkeitä on todettu Sastamalassa Vammalan, Sammaljoen, Stormin, Ellivuoren, Karkun, Kiikan, Kiikoisten ja Suodenniemen suunnilla, Laviassa, Köyliössä sekä Punkalaitumella.

Suurpetoyhdyshenkilöiden suurpetohavaintojärjestelmään tallentamat havainnot ovat nähtävänä uudessa nettipalvelussa. Tiedot esitetään liukuvasti kahden kuukauden ajalta.

Havainnot eivät kerro suurpetojen määrästä, sillä samasta yksilöstä voidaan tehdä runsaasti havaintoja. Havainnot voivat olla näkö-, jälki- tai muita havaintoja. Palvelussa voi tarkemmin tarkastella havaintojen tyyppiä ja ajankohtaa.

Uusi Riistahavainnot.fi-nettipalvelu on tarkoitettu koiran kanssa metsästävien ja muiden luonnossa liikkuvien avuksi.

  • Ystävä

    Jättäkääpä metsän eläimet sitten rauhaan ja pois turha ammuskelu.

    Etenkin Huittinen-Köyliö -akselilla järjenkäyttö sallittu susien kohdalla. Ei niin arat eläimet uskalla edes kuonoansa näyttää etteikö joku hölmöläinen pelästyisi.

  • Nimetön

    jos meiän pihaa noista joku eksyy niin nappi ottaa välittömästi

    • Nimetön

      Aina tässä maailmassa on ollut metsän eläimiä ja kyllä niilläkin joku oikeus pitäisi olla- elellä, niin on tarkoitettu evoluution kierrossa. Toisaalta ns. häiriintyneet yksilöt pitää lopettaa, koska ovat vaarallisia lapsille ym. Nyt järjen ääni sallittakoon?

  • Nimetön

    Klo 9.21 : Et taida asua alueella, jossa susia liikkuu, tai sitten asut kaupungin keskustassa kerrostalossa. Suden olet nähnyt luontodokumentissa. Voisi ääni kellossa muuttua, jos asuisit maaseudulla katuvalojen ulottumattomissa. Minulla ja sudella ei kuulu olla samat kävelyreitit!

  • Nimetön

    Isäni synnyinpaikka on tuossa kartassa joten nyt mökkikäytössä oleva torppa on melkoisen tuttua meidän perheelle. Ainuttakaan susihavaintoa ei tuolla ajalla (70v) ole, kerran on karhun naapurin koira pihasta ajanut. Joten kauheasti ne hukat ja nallet ei siellä asukkaita vaivanneet ole 😉

    • Nimetön

      Seitsemäänkymmeneen vuoteen ei ole susia Suomessa ollutkaan, joten isäsi olisi melkoisen merkkiteon tehnytkin jos olisi suden nähnyt. Joskus kun niitä sai metsästää…

  • Nimetön

    Ajatelkaa lapsia jotka joutuu talvipimeällä kävelemään kouluautolle n.1 km metsäistä tietä. Ei vanhemmat pääse saattamaan kun ollaan töissä. Joku järki tähän susihommaan on pian tultava!

  • hottentotti

    Kilometrin metsäinen tie on huomattavasti,jopa ylivertaisesti turvallisempi kuin vastaava koulumatka kaupungissa tai lähiössä olevilla teillä. Tosin kummassakin voi meteoriitti tippua päähän samalla todennäköisyydellä.

  • Nimetön

    Intoilijoiden olisi syytä muistaa, että lihaa syövä eläin ottaa kiinni sen minkä helpoiten saa. Nälkä tekee rohkeaksi. Turha vedota siihen että xxx vuoteen ei susi ole ihmistä tappanut. Ei olekaan, mutta eipähän ole paljon ollut susiakaan. Tuskinpa kukaan tahtoisi uimarannalle krokotiilejä vaikka eivät nekään ole Suomessa ketään syöneet…

  • Nimetön

    Autojen käyttäytymistä lasten koulureittien varrella rajoitetaan/valvotaan. Susien käyttäytymistä lasten koulureiteillä ei rajoiteta/valvota. Siinä se ”pieni”/suuri ero.

  • Villakin vettyy, talvi tekee tuloaan

    Viekääpä jo laiduneläimet -etenkin lampaat- suojaan. Ei ole ihan oikein, että ilman suojaa ja lähes ruoatta eli kauroitta ja hoidotta jätetään lampaat maisemaa pitämään auki.
    Ruoka alkaa olla luonnonlaitumilla vähissä. Eläintenystävät vievät eläimensä lampolan lämpöön ja huolehtivat niiden hyvinvoinnista muutenkin.

    Suomen luonto ei sovi ympärivuotiseen karjanpitoon, jos suojapuoli ja ravintopuoli ole kunnossa tai tolkussa.

    • Säälin huonoa eläintenpitoa

      Samaa mieltä.
      Heinävedellä on jo lumipeitettä maassa, on vain ajan kysymys koska täällä.
      Kun vesi jäätyy sankoon, yöllä on ollut pakkasta.

  • Nimetön

    Viime syksynä näin karhun jätökset marjapaikallani. Tänä vuonna en ole nähnyt. Tosin vähän varovaiseksi se teki, että yksin en mielelläni metsään lähde.

Kommentointi ei ole käytössä.