Kaupunginhallitukselle ehdotetaan yksityisteiden hoitosopimusten irtisanomista

Sastamalassa kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimusten irtisanominen on seuraavaksi kaupunginhallituksen pöydässä. Hallituksen puheenjohtaja päätti ottaa asian kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Hoitosopimusten irtisanomista keväällä ja alkukesällä käsitellyt maaseutulautakunta päätti vastoin esittelijän ehdotusta äänin 2-4, että kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä ei irtisanota.

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset päättyvät toukokuun lopussa. Maaseutulautakunta velvoitettaisiin tarkastelemaan maaliskuun loppuun mennessä, onko erityistä syytä ottaa joku tai jotkut yksityistiet kaupungin hoidettavaksi. Lisäksi lautakuntaa pyydettäisiin valmistelemaan yksityisteiden avustusjärjestelmä, joka riittävällä tavalla ottaa kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden hoitotarpeen huomioon.

Poimintoja

  • Nimetön

    Niinpä sitä sitten viedään viimeisetkin palvelut sivukulmilta, jos tämäkin vielä toteutuu?

  • Nimetön

    Jos tie on läpikulkutie, jota käyttävät kaikki muut kulkijat enemmän , kuin omat asukkaat, pitäisi hoito säilyttää kaupungilla. Muuten laitamme puomin läpikulun estämiseksi.

  • Nimetön

    Ilmeisesti tilitoimistot/tieisännät ovat tehneet tuottavaa taustatyötä. Jokaiselle 33 yleiselle yksityistielle oma hallinto, tiemaksujen keräys, kirjanpito ja avustusten hakeminen kaupungilta.
    Kymmeniä tuhansia euroja arvonlisäveroa valtiolle tien hoitokuluista Sastamalan kaupungin hoitoon verrattuna.
    Missä järki?

    • Nimetön

      Suurin osa yksityisistä teistä hoidetaan tiekuntien toimesta. Yleensä paremmin ja halvemmalla kuin kaupungin hoitamat tiet. Ei ongelmia, asennekysymys.

      Myös läpikulkuteitä on runsaasti tiekuntien hoidossa, niitä kohtaan pitäisi olla tasapuolinen käytäntö!!!

    • tuossa on järkeä

      Mihinkähän maksamamme kiinteistöverot menevät ja muutkin yleiset verot.auton käyttömaksu,jäteverot..kohta kai maksamme myös oman kaivoveden käytöstä ja omien puiden poltosta…olisiko vielä joku vero keksimättä,jollei kateusveroa oteta huomioon…

  • tämähän jatkaa vain sitä

    muuta maaseudun rauhaan kampanjaa,tervetuloa lapsiperheet Sastamalan kyliin,joissa koulutkin on lähellä ja kirjastot…kotona kokonainen ELÄMÄ….

  • kriitikko

    Minne on hävinnyt uutinen siitä, että kaupungin hoidossa olleitten yksityisteitten hoitosopimukset irtisanotaan? Vai nuoleeko lehti tässä kohtaa päättäjien puota? Aika metka oli uutinen läpikulkutiestä, joka oikeasti on kiertotie, kannattaisi käydä paikan päällä katsomassa. Kuka menee Suotien oikotielle???

  • Nimetön

    Yksityistieasiassa Pylsyllä pyyhitään pöytää.
    Oli ollut kaupunginkallituksen kokouksessa kutsuttuna asiantuntija.
    Puheenjohtaja Anderssonni ei ollut antanut hänelle lainkaan puheenvuoroa, eikä lopuksi kukaan ollut perillämitä päätettiin.
    Todellinen päätös on tehty esteellisten osallistuessa päätöksentekoon salaisessa sähköposti/puhelinkokouksessa.

Kommentointi ei ole käytössä.