Kaupunginhallitus haluaa erottaa Antti-Matti Mattilan

Sastamalan kaupunginhallitus antoi järeän lausunnon Kokemäen ja Kiikoisten kuntayhtymä Ilolan puheenjohtajan ja varajäsenen osalta tilapäiselle valiokunnalle. Hallitus totesi, että kiinteistöhallituksen jäsen on toiminut vastoin kaupunginhallituksen ohjeistusta, joka annettiin 16. kesäkuuta.
Jäsenellä tarkoitetaan puheenjohtaja Antti-Matti Mattilaa (kesk). Hän ei halunnut allekirjoittaa vuokrasopimusta Ilolasta yksityisen toimijan kanssa. Se oli vastoin ohjeistusta.

Sastamalan kaupunginvaltuusto käsittelee erottamista ensi maanantaina. Jos toimielin erotetaan, valitaan samalla uudet jäsenet vuoden 2016 loppuun sakka.

”Kiinteistöhallituksen olisi pitänyt ensin kokoontua ja tehdä päätös vuokrauksesta, ja vasta tämän jälkeen kaupunginhallituksen ja valtuuston käsitellä asiaa, jolloin tähän tilanteeseen ei olisi jouduttu. Kokousjärjestyksen järjestelivät kaupungin viranhaltijat”, toteaa Mattila. Hän oli kuultavana tilapäisen valiokunnan kokouksessa maanantaina.

 

Lue lisää Alueviestistä 1.10.

  • Nimetön

    Täysin oikea päätös jos luottamushenkilö niskuroi vastoin valtuuston päätöstä.
    Valtuusto on kunnan korkein päättävä elin.

  • Nimetön

    Ei hallitus pysty erottamaan jos henkilö on valtuuston valitsema. Jos valtuusto erottaa, voidaan päätöksestä jälleen valittaa.

  • Nimetön

    Erikoista on, että kaupunginhallitus ilmoitti hallinto-oikeudelle lausunnossaan Ilolan työntekijöiden valitukseen vuokrasopimuksesta päättämisen kuuluvan Ilolan kiinteistöhallitukselle.
    Kiinteistöhallitus ei sopimusta hyväksynyt niin jäsenet päätetään erotetaan. Eo. syystä kaupunginhallitus katsoi, ettei asiasta voi valittaa ennenaikaisena.
    Alkaako myös vuokrasopimuksesta uusi valitusaika uuden kiinteistöhallituksen päätöksen jälkee?

  • Nimetön

    Nykyisenä massatyöttömyyden aikana luulisi työntekijöiden olevan tyytyväisiä, että töitä yleensä on. Minä en ainakaan sahaisi omaa oksaani valittamalla työnantajan päätöksistä. Mutta jos on niin kovin huolissaan Kiikoisten vanhusten hoidosta, mikä estää perustamasta omaa yksityistä, ylivertaisen laadukasta hoivakotia? Sinne saisi rakentaa oman gourmet-keittiönkin, jos nykyinen taso ei riitä. Miksi laitoksen pitäisi olla kaupungin omistuksessa? Siksikö, että saisi puuhastella leppoisasti viiden vuoden irtisanomissuojan varassa? Harveneva veronmaksajien joukko tuskin haluaa maksaa tällaisen etuoikeutettujen suojatyöpaikan kuluja.

    • viisi 5 vuotta ei ole elinkautinen

      2013 2014. 2015. 2016. Kuntavaalit. 2017. 2018. Alusta suoja poistuu…lukioverkko harvenee…rakenteisiin tässä on puututtava ja hallintoa kevennettävä…

  • Nimetön

    Ilolan työntekijöillä ei ole koulutusta hoitamaan päihde- ja mielenterveyskuntoutusta.
    Sastamala ei anna vanhuksille palveluseteliä yksityisiin hoivakoteihin.

  • Nimetön

    Alueviestissä Mattila sanoo tuntevansa kaupungin toiminnan hieman kylmältä häntä kohtaan. Kyllä Mattilan toiminta aikoinaan Kiikoisten päättäjänä muita mielipiteitä edustavia kohtaan oli monasti em. asteikolla mitaten sitten vähintään jäätävää.

Kommentointi ei ole käytössä.