Vaneritehdas työllistää, Fortacolla yt-neuvottelut Sastamalassa

Sastamalan vaneritehtaalla eletään kiireisiä aikoja. Viime keväänä latvialaisomistukseen siirtyneessä tehtaassa ryhdytään valmistamaan vaneria kolmessa vuorossa vuoden vaihteessa.

Toimitusjohtaja Ilkka Heikkilän mukaan tehtaalle haetaan koulutuksen kautta 23 uutta työntekijää. Työntekijöitä otetaan vanerinvalmistuksen eri työvaiheisiin: saumauskoneelle, jatkoslinjalle, liimaukseen, vaneripuristimelle, hioma- ja pinnoituskoneelle sekä lajitteluun ja pakkaukseen.

Kaiken kaikkiaan yhtiö on lähitulevaisuudessa palkkaamassa yhteensä 30 uutta työntekijää. Tällä hetkellä tehtaan koko henkilöstömäärä on 80.

Työntekijöiden luottamusmies Hannu Hevonoja on kokenut vaneritehtaan monet vaiheet. Alalla hän on paiskinut hommia parikymmentä vuotta, joista puolet Vammalassa.

”Täytyy myöntää, että uskoani on monta kertaa vuosien saatossa koeteltu, mutta nyt näyttää todella hyvältä. Tuntuu, että ollaan varmalla pohjalla.”

Fortacossa yt-neuvottelut

Fortaco Oy:n Sastamalan yksikössä valmistaudutaan jälleen yt-neuvotteluihin. Yksikönjohtaja Arto Aron mukaan neuvottelut koskevat kaikkia tuotantolaitoksen henkilöstöryhmiä. Uhattuna on yhteensä 25 työpaikkaa, joista 10 toimihenkilö- ja 15 työntekijäpuolelta. Myös lomautuksia on luvassa.

”Neuvottelut alkavat parin viikon kuluessa. Viimeistään joulukuun alussa tiedämme varmasti kuinka paljon irtisanomisia tulee.”

Aron mukaan yt-neuvotteluihin joudutaan taloudellisten syiden pakottamina. Toimintaa ja tuotantoa pyritään uudelleenorganisoimaan yhtiön sisällä.

Fortacon Sastamalan yksikössä käytiin yt-neuvottelut viimeksi alkuvuodesta. Irtisanottuja oli tuolloin 59. Toimipisteeseen jäi työskentelemään 120 työntekijää ja 24 toimihenkilöä.

 

Noora Lemola on vaneritehtaan uudempaa työntekijäpolvea. Hän on työskennellyt liimauskoneella vuoden päivät.
Noora Lemola on vaneritehtaan uudempaa työntekijäpolvea. Hän on työskennellyt liimauskoneella vuoden päivät.

 

  • Vanha parta

    Eikös juuri tänään ole uutisoitu 200 sähköbussin vuosivalmistuksesta Fortacolla Vammalassa?

  • Nimetön

    Ei näissä tahdo pysyä perässä…Mutta joka-ainoo työpaikka on plussaa.

  • E. L

    Taitas olla parempi järjestää rekrykoulutus johtajille.
    On nimittäin kertaallisen tyhmä sakki johdossa.

    • pölkyllä päähän

      ei kai sillä ole paljon merkitystä enää mitä sakkia johdossa. ainahan sen voi vaihtaa… pääasia että palkkaa lisää väkeä! jotain vaihtelua tähänkin takapajuiseen tuppukylään kun edes joku palkkaa eikä aina vain potki pihalle. luultavasti on johdollakin näytön paikka: tulos tai ulos. helpoimmalla pääsee kun vaihtelee toimihenkilöt työntekijöiden sijasta.

      • onnea latvialaisille yrittäjille

        Eipä ole Sastamalassa moneen paikkaan otettukaan kerralla tuollaista väkimäärää.Kiitokset vain kaupungille sorvista ja onnittelut uudelle firmalle, samoin niille jotka sinne valitaan.

  • Nimetön

    Ei Suomi menesty ilman teollisuutta, vaikka vihreet vipeltäjät takavuosina muuta veisasivat. Oivallus hoi, älä järkee jätä pois!

  • jopas joo

    Eikös tämä Stubbi kehunu ettei suoranaisia vaikutuksia Venäjän pakotteilla ole Suomelle? Taisi jättää välistä nämä Sastamalan yrittäjät. Meneekö samalla vitsillä ko aikoinaan: pidä Suomi siistinä jätä Vammala väliin……………

Kommentointi ei ole käytössä.