Eskolta ja Kunnarilta lentopalloilijan loikkatreeni kuntoilijan puhelimeen

Antti Esko.
Antti Esko.

Vammalan Lentopallon Antti Esko ja Olli Kunnari ovat suunnitelleet loikkaharjoituksen, jonka pohjalta tamperelainen startup-yritys Training Apps kehitti liikuntasovelluksen. Älypuhelimiin ja tabletteihin ladattavan mobiilisovelluksen avulla kuntoilijat voivat harjoitella ja kehittää jalkojen ponnistusvoimaa. Neljä viikkoa kestävässä harjoitusohjelmassa liikkujaa opastetaan harjoittelemaan oikein videoiden ja sanallisten ohjeiden avulla.

Eskon ja Kunnarin vuosien harjoittelu ja työ lentopallon parissa on kerännyt heille runsaasti osaamista omasta lajistaan. Training Appsin toteuttaman liikuntasovelluksen avulla kaksikon opit on tuotu kenen tahansa saataville ja hyödynnettäväksi omassa harjoittelussaan. ”Suunnittelemamme loikkatreeni sopii hyvin urheilijoille ja liikkujille, jotka tarvitsevat omassa lajissaan ponnistusvoimaa, nopeita lähtöjä sekä räjähtävyyttä. Loikkatreeni kehittää muun muassa pakaralihasta, joka tuo erityisesti voimaa ponnistamiseen”, kertoo Antti Esko.

Eskon mukaan kaksikon luomasta harjoittelusta hyötyvät niin lentopalloilijat kuin muidenkin pallopelien edustajat sekä esimerkiksi jääkiekkoilijat. Myös crossfittaajille loikkatreeni sopii hyvin tukemaan omaa harrastusta. Sovellus ohjeistaa tekemään harjoitusohjelman alussa ja lopussa kuntotestin, jonka avulla voi todentaa harjoittelun aikaansaamia tuloksia.

 

Kommentointi ei ole käytössä.