Korkeakouluasiamies aloittaa työnsä Sastamalassa

Sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat TAMKin rehtori Markku Lahtinen (vas.), Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen, korkeakouluasiamies Olavi Kopponen ja TAMKin koulutusjohtaja Ari-Pekka Anttila.
Sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat TAMKin rehtori Markku Lahtinen (vas.), Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen, korkeakouluasiamies Olavi Kopponen ja TAMKin koulutusjohtaja Ari-Pekka Anttila.

Sastamalan seutu saa oman korkeakouluasiamiehen. Korkeakouluasiamiehen tehtävänä on toimia linkkinä tamperelaisten korkeakoulujen ja Sastamalan seudun välillä. Tehtävässä aloittaa vuoden 2015 alussa Tampereen ammattikorkeakoulun konetekniikan koulutuspäällikkö Olavi Kopponen.

Toimitusjohtaja Mikko Nieminen Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:stä pitää nyt solmittua kumppanuussopimusta Pirkanmaan maakuntakorkeakoulun kanssa tärkeänä. ”Meillä on Sastamalan seudulla jo hyvin toimiva ammatillinen koulutus ja aikuiskoulutus yritysten kanssa, nyt avaamme yhteistyötä tiiviimmin ja aktiivisemmin korkeakoulujen kanssa. Seudullisen elinkeino-ohjelman valmistelun yhteydessä nousi esille tarve lisätä yhteistyötä korkeakoulusektorin suuntaan. Tavoite on se, että pk-yritykset pystyisivät hyödyntämään korkeakoulujen tarjoamia palveluita entistä enemmän”, Nieminen kertoo.

Yksi keskeinen tavoite toiminnassa on, että korkeakouluissa opiskelevat nuoret saavat tietoa seudun yritysten ja muiden työnantajien työmahdollisuuksista. Tätä tavoitetta voidaan edistää korkeakouluasiamiehen toimesta siten, että yrityksistä saadaan välitettyä tietoa korkeakoulujen suuntaan ja vastaavasti opiskelijoille tehdään paikallisia yrityksiä tunnetuksi.

Yhteistyösopimus on tehty vuosiksi 2015–2017. Sastamalan seudun osuus korkeakouluasiamiehen resursoinnista on 25 000 euroa. ”Pystymme hyödyntämään toiminnan rahoittamisessa pääosin aiemmasta hanketoiminnasta vapautunutta kuntarahoitusta, joten toiminta ei vaadi erillisiä lisäresursseja”, Nieminen toteaa.

Korkeakouluasiamiehen ensimmäisiä tehtäviä on tutustua alueen toimijoihin ja ajankohtaisiin haasteisiin sekä kartoittaa kehittämisen painopistealueita. Korkeakouluasiamiehenä aloittava Kopponen on ollut käynnistämässä Sastamalassa muutama vuosi sitten järjestettyä insinöörikoulutusta ja työnjohtokoulutusta, joten hänellä on tuntumaa alueen yrityksiin.

Korkeakouluasiamiehen tuleva työpiste tulee olemaan Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n tiloissa.

 

Poimintoja

  • Nimetön

    Kaupungin pitäisi säästää, veroja ja maksuja korotetaan. Mutta Mikko Nieminen vaan palkkaa koko ajan uutta väkeä, suurelta osalta kaupungin piikkiin! Onko tämä oikein?

  • Nimetön

    Aivan käsittämätöntä että tämmöisiin käytetään rahaa kun peruspalveluista säästetään!

  • Nimetön

    Kyläkouluasiamiestä täällä olisi tarvittu… ja jo vuosia sitten…

Kommentointi ei ole käytössä.