Sastamalan tuloveroprosentiksi 20,75

Talouden tasapainotuspaketista käymänsä pitkän yleiskeskustelun ja tauon jälkeen Sastamalan kaupunginvaltuusto äänesti ensi vuoden tuloveroprosentiksi 20,75.

Irmeli Kulonpää (ps.) esitti prosentiksi 20,00 ja lisäksi kokouspalkkioiden poistamista päättäjiltä kahdeksi vuodeksi. Kari Kaaja (kok.) esitti tuloveroprosentiksi 20,25. Äänestyksen voitti Kaajan esitys äänin 49-5 ja tyhjiä viisi.

Ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain olivat kaupunginhallituksen esitys 20,75 ja Kaajan esitys 20,25. Hallituksen esitys voitti äänin 46-13.

Kiinteistöveroprosentit valtuusto hyväksyi yksimielisesti hallituksen esityksen mukaisesti.

Poimintoja

  • Nimetön

    Heipparallaa ja mitä saadaan vastineeksi? Olis pitänyt tehdä jo aikaa sitten veronkorotuksia ja nipistää investointimäärärahoista. pelkkää kurjuutta vaan, nykytasosta suunta alaspäin…

    • Tyhjästä maksamme veroja

      Viekää helvetti tuhkattkin pesästä. Kintaat naulaan ja muualle!!

  • Nimetön

    Kiitos veronkorotuksista Ilmari, Jenni, demarit ja vasemmisto. Kokoomus sentään yritti mutta ei onnistunut pitämään veroa ennallaan.

    • Nimetön

      Onko demareita 46 jäsentä siellä valtuustossa tai yleensä vasemmistolaisia, onpa se Sastamala ihmeellinen paikkakunta? Ihmeellisen vasemmistolainen, ei paha sitten ollenkaan , jos jossain näinkin on? Jostakin muuten täytyy kiristää, vaikka sitten veroista, kun ei Sastamalassakaan pystytä hallinnosta näköjään säästämään.

      • Nimetön

        Persuille käy kaikki, veroprosentti voi olla 20 – 20,25 – 20,75. Ne ei varmaan ollu keskenään jutellu asiasta. Samalla oli jäänyt miettimättä että miten esim. 20 prosentilla järkätään palveluja lapsiperheille, sairaille ja vanhuksille. Hui hai, hoitakoon ne 46 demaria ja muuta vasemmistolaista nämä asiat. Tai oikeastaan kokouspalkkioiden poistamisella palvelut hoituu. Taikka myydään kaupunkintalo. Tai niin no onkohan se kovin linjakasta, mehän vastustettiin seurakunnallekin tarpeettoman talon myyntiä. Aika velikultia.

      • Nimetön

        Nyt taitaa kannattaa vieläkin laskea valtuutettujen lukumäärä ym. Ja pakkohan veroprosenttia on nostaa , jotta pärjätään. Tuo ehdotus kirkollisvero/kirkosta eroaminen on pohtimisen arvoinen asia. Usko taas ei siihen prosenttiin liity, usko on sydämessä, ei siihen kulisseja tarvita 8ihan näin perusteluna tavallaan).

      • himanen on vapaana

        kokouspalkkioilla saisi kaksi HIMASTA (700 000)……….Väinö Linna on paras kirjailija ikinä….respect…

    • Nimetön

      Vai olisko niin, että demarit miettii muittenkin pärjäämistä, kokoomus ei ikinä kuin pelkkää itseensä ja omaa napaansa!

  • Nimetön

    Valitettavasti Sastamalan veroprosentti ja palvelutaso eivät ole tasapainossa. Tämä ei ainakaan edistä muuttotappion kääntämistä muuttovoitoksi. Mouhijärven koulun lopettaminen on täysin käsittämätöntä järjenkäyttöä. En ole mouhijärveläinen, joten mielipiteeni ei ole nurkkakuntainen.

  • Liikaa hallinto väkeä.

    Hallinnosta saa heti karsia 20%, päällekkäisiä ns. turvapaikkoja on ihan tarpeeksi. Vanhan liitosten työpaikka purku heti vuoden vaihteesta toimeen, saadaan edes jostain oikeita säästöjä.

  • Nimetön

    Korotus on jo syöty. Ei sillä voiteta mitään todellista. Viime vuonna henkilökunta oli sairaana yli 20 työpäivää. Pitäisikö näin sairas porukka päästää kokonaan kotiin? Mistähän saataisiin Kaajan kaltaisia selkärankaisia päättäjiä?

    • siis kari kaaja

      Samalla olisi voinut poistaa kokouspalkkiot..varavaltuutettu Jaakkola ei tainnut muistaa miten hän röyhkeästi tuli kokoukseen kesken asian käsittelyn Tervamäen koulua lopettamaan…tekikö niin ahneuttaan

  • Nimetön

    Ensiksi palkataan yrityspalveluun useita uusia ihmisiä esim. tapahtumatuottaja ja sitten nostetaan verot ylös.

  • Nimetön

    Mikä moka ! Onko yhtään mietitty, paljonko toimeentulotukeen tämän päätöksen jälkeen pitää varata, tuleeko säästöä – epäilenpä vaan…

  • Nimetön

    Kun otitte kriisikunta Parkanosta johtajan, saatte nyt mitä tilasitte. Näköalattoman ja veroja joka vuosi nostavan.

    Potkaiskaa ensin puistotoimesta 99 prosenttia porukasta, sitten ne tehy- ja superiakat perään ja lopuksi uusi kierros.

    Tulisi tehoja. Saman kun teette joka hallintoportaassa, mukaan lukien kulttuuriporukka, joka hassaa nyt rahoja Hakkaraisen talon ympärille.

    Yäk mikä kunta.

    • superi ja tehy muistaa

      Jos tulee pää tai hammas kipeäksi….toivottavasti ei jouluaattona

  • Talousnero

    Onneksi vain 20,75. Naapurissa punkalatimulla tulee olemaan 21,50. Kyllä Sastamalan perustaminen kannatti, pysyy kuntaveroprosenttikin pienempänä kuin pikkukunnassa.

    • Nimetön

      Kiikoisissa veroprosentti olisi edelleen 18 jos ei olisi tullut tuota älytöntä liitosta persaukiseen byrokraattiseen Saastalamaan! Ja omalta paikkakunnalta saisi edelleen palveluita!

      • Nimetön

        Niin saisi,eihän Kiikoisissa mikään muuttunu,oli hyvä kunnanjohtaja,nyt ON pässi päättämässä!

      • Nimetön

        Kiikoisten veroprosentti:
        2009. 18,0
        2010. 19.0
        2011. 19,0
        2012. 20,0

      • tuli vaan yhtenä iltana mieleen

        Väliäkös hällä tulihan turvattua oma työpaikka ja kokouspalkkiot kompensoi veronkorotuksen

  • Nimetön

    Saksin kirjotuksesta sai lukea maisteri Lahtisen törkeästä tavasta puhutella valtuuston naisjäseniä. Lahtisesltahan tämä ei ole uutta, yleensä kyllä jää epäselväksi mitä kyseinen vekkuli puheillaan tarkoittaa. Luulisi että maisterismiehellä olisi edes hieman sivistystä.
    Toki on niinkin että sosialistit eivät voi hyväksyä erillaisia mielipiteitä, liekö oppi otettu suuresta ja mahtavasta neuvostoliitosta jossa toisinajattelioille ei ollut sijaa.

Kommentointi ei ole käytössä.