Kemira työllistää ja kouluttaa Sastamalassa

Kemiran Äetsän tehtaalla on eletty tapahtumarikkaita vuosia; yhteistoimintaneuvotteluita ja irtisanomisia. Pääluottamusmies Kristo Korpela toteaa viime vuosien olleen yhtä turbulenssia. Nyt tehtaalta kuuluu vaihteeksi hyviä uutisia.

”Meillä vallitsee myönteinen tekemisen meininki. Viimeisen puolentoista vuoden aikana kunnossapitoon on palkattu kuusi vakituista asentajaa, ja erilaiset määräaikaiset projektit työllistävät myös alihankkijoita. Parhaillaan täällä tehdään kloraattitehtaan komponentteja Brasilian selluteollisuuteen”, Korpela selvittää.

Pirkanmaan ely-keskuksen suunnalta kuului niin ikään hyviä uutisia koskien ympäristövaikutusten arviointiselostusta Kemiran Vaasan tehtaan toimintojen siirtämisestä Sastamalaan.

”Täällä aloitetaan märkälujahartsin ja selkeytyksen apuaineen tuotanto. Valmisteilla on kaksi uutta tuotantolinjaa, joten tekeviä käsiä tarvitaan”, tehtaanjohtaja Mervi Liedes sanoo.

Vaikka väkeä vähennettiin tehtaalta pari vuotta sitten, eivät tuotantomäärät ole missään vaiheessa pienentyneet. Henkilöstöpäällikkö Marko Lummion mukaan Sastamalassa työntekijöiden keski-ikä on lisäksi ollut koko konsernin korkein.

”Eläköitymisten myötä valmistauduimme rekrytoimaan, mutta osaavaa, koulutettua työvoimaa ei ole niin vain saatavilla, joten päädyimme hakemaan opiskelijoita töihin oppimaan.”

”Ratkaisu on toiminut työnantajan näkökulmasta mainiosti, ja tavoitteena on työllistää jatkossa mahdollisimman moni oppisopimuslainen. Tehtaan työntekijöistä 17 eli 10 prosenttia on näitä tulevia prosessioperaattoreita ”, Lummio kertoo.

Pääluottamusmies Korpela, tehtaanjohtaja Liedes ja henkilöstöpäällikkö Lummio kertovat tehtaan työilmapiirissä tapahtuneista muutoksista. Väki on vaihtunut, toimintakulttuuri muuttunut avoimemmaksi ja tulevaisuuteen suuntaavaksi. On siirrytty liukuvaan työaikaan ja palkkausjärjestelmäkin rukattu uusiksi. Johtamistapojakin on ravisteltu. Onnistumisen mittarina voinee pitää työntekijöiden sairauspoissaolojen vähentymistä.

Kemira Sastamala

 

Poimintoja

  • Olin minäkin 3,5v pompotettavana

    Ei ihan paikkaansa pitävä artikkeli. Viimekertaisesta oppisopimusryhmästä kemianteollisuuden ammattitutkinnon suorittaneista suuri osa sai kenkää, kyselkääpä lummiolta tarkempaa tietoa, olisko niitä ammattitaitoisia kuitenkin ollut helposti löydettävissä.ainakin muutama. Paskaa puhuu lummio, ja ns. pääluottamusmies hyväksyy kaiken mitä lummio käskee. Ottakaa selvää asioista ennen kun kirjoittelette. kemiralla tarkoituksena on vain ottaa palkkatuet ja väärinkäyttää oppisopimusjärjestelmää.

    • Samasta paikasta

      Yhdyn edelliseen.. haastattelussa jo lupailtiin suurella todennäköisyydellä vakituista paikkaa. Kehtaakin valehdella päin naamaa. Osa on muuttanut satojen kilometrien päästä kusettamiskulttuurin mekkaan. Useasta kymmenestä ihmisestä vain muutama hassu on saanut jatkaa. Edelliset potkitaan pois tieltä.

      Hyväksikäyttöä! Hävetkää!

  • Valivali

    Oppisopimuksella opiskellessa saa rahaa ja ammatin siihen päälle. Ei kuulosta huonolta diililtä. Tuskin näiden opiskeiljoiden tarvii pelkkää ylähuulta asetella leivän päälle…Kateeksi käy, itse maksan vielä opintolainaa, vaikka valmistumisesta on jo 10 vuotta.

  • Nimetön

    Ja nimenomaan moni muuttaa työpaikan perässä kotikunnaltaan pois siinä toivossa että oppisopimuksen jälkeen vakituinen työpaikka aukeaisi kuten haastattelussa työnantajan edustajat näin LUPAAVAT! Kyse kuitenkaan ei ole nyt rahasta, vaan siitä miten häikäilemätöntä tämä Kemiran touhu tällä hetkellä on! Omia mielipiteitä ei voi ääneen sanoa koska silläkin on tuossa paikassa seuraukset!

  • "PääluottamusMIES"?

    ”Eläköitymisten myötä valmistauduimme rekrytoimaan, mutta osaavaa, koulutettua työvoimaa ei ole niin vain saatavilla, joten päädyimme hakemaan opiskelijoita töihin oppimaan.” Niinpä. Juuri koulutettuja työntekijöitä potkitaan pois ja uusia opiskelijoita otetaan tilalle – rahastuksen makua turvallisuuden kustannuksella! Eikö tuo muuten näin tasa-arvon aikaan pitäisi olla pääluottamushenkilö?

  • pääluottamusmies

    Tämä kyseinen henkilö ei ajattele ketään muita kun itseään ja omaa etuaan. Omaa mielipidettä hänellä ei ole, mutta kuitenkin samaa mieltä aina Henkilöstöpäällikön kanssa. Eikö pääluottamusmiehen pitäisi pitää työläisten puolia eikä työnantajan? Vanha pääluottamusmies sai yt neuvotteluissa kenkää koska tiesi pykälät ja piti HYVIN työläisten puolia, mutta jos pääluottona on ihminen joka on pelinappulana laudalla niin sehän on työnantajan mieleen.

  • Nimetön

    Taas yrittäjämyönteinen propagandajuttu. Milloin tässä aviisissa uutisoidaan Hotelli ellivuoren konkasta?

  • kemira

    Tämä on ilmeisesti kovasti mainostettujen kemiran arvojen mukaista toimintaa?

    Strategia
    Tavoitteet
    Arvot
    Organisaatio
    Tutkimus ja kehitys
    Ostotoiminta
    Historia

    Sovellus- ja tuotehaku
    Arvot
    Sitoudumme asiakkaiden menestykseen
    Asiakas on meille tärkein. Tuotteemme ja osaamisemme luovat lisäarvoa asiakkaiden prosesseihin. Rakennamme kestäviä ja molemminpuolisesti palkitsevia asiakassuhteita sekä pyrimme ylittämään asiakkaiden odotukset.

    Välitämme ihmisistä ja ympäristöstä
    Turvallisuus on toiminnassamme etusijalla. Olemme esikuvana asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme turvallisuudessa ja ympäristönsuojelussa. Edistämme ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia.

    Edistämme toiminnan kehittämistä ja uuden luomista
    Haluamme aina tehdä asiat paremmin. Ennakoimme muuttuvat olosuhteet ja mukaudumme niiden vaatimuksiin. Rohkaisemme uusiin ideoihin ja kehitämme tehokkaampia työskentelytapoja. Meillä on tekemisen meininki, opimme kokemuksista ja saavutamme tuloksia.

    Menestymme yhdessä
    Rakennamme yhdessä yhtiön tulevaisuuden. Työskentelemme yli organisaatiorajojen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Kohtelemme toisiamme kunnioittavasti ja kannustamme avoimeen vuoropuheluun.
    Edistämme henkilökohtaista ja ammatillista kasvua sekä huomioimme hyvät suoritukset.

  • Nimetön

    Kyllä on katkerat miehet äänessä ny!!!Mutta kaikki kunnia edelliselle luottamusmiehelle, oli rehti mies.

  • Tehtaan juhlat?

    Täyttä soopaa puhuu Lummio kun sanoo eläköitymisen myötä, lopputilejä se jako. Onko se eläköitymistä jos ammattimiehille jaetaan lopputilejä joilla on kymmenien vuosien kokemus kemianteollisuudesta ja korkea ammattitaito ja eivät ole lähelläkään eläkeikää. Onko muisti mennyt vai mikä miestä vaivaa.

  • Nimetön

    Demari pääluottamusmies kuten oli Vammaksellakin, rekla ”niin oli aina samaa mieltä kuin työnantajakin. Ei paljoo kiinnostanut duunarin asiat

    • Nimetön

      Kaupungilla taitaa olla kokoaikainen demari luottamusmies, taitaa kuulua jopa johtoryhmään?
      Vinkkinä pankaa luottamusmiehet oikeisiin töihin niin siinäkin säästyy yhden ihmisen palkka. Käsittämätöntä jos nykypäivänä on varaa istuttaa duunaria toimistotuolilla ilman oikeita töitä.

  • Niin

    Hain itse kyseiseen koulutukseen mutta vedin hakemuksen pois kun sanottiin suoraan että ei ole työpaikkaa tarjolla koulutuksen jälkeen!

  • Nimetön

    Lummio on saanut Kemiraan ns. Pelon ilmapiirin! Ketään ei uskalla sanoa omaa mielipidettään ääneen koska työpaikka on uhattuna. Kaikille oppisopimiskoulutuksen aloittaneille annetaan ymmärtää vakituinen työpaikka heti koulutuksen suorittamisen jälkeen. Näin ei kuitenkaan käy. Tämähän on täysin oppisopimuskoulutuksen väärinkäyttöä isossa mittakaavassa. Kemira johtavana vesikemian yhtiönä säästää henkilöstökuluissa vaikka sieltä vähiten pystyy säästämään.

  • Asiavirheitä

    Alueviestin tämän viikon lehdessä oli ainakin 3 selvää asiavirhettä. Ei siis kannata luottaa mitä kirjoittavat. Saa nähdä onko nämä virheet oikaistu ensi viikon lehdessä. Epäilen 🙁

      • Nimetön

        Vai onko vaan muuten joukko katkeria taas liikkeellä,,,vähän siltä vaikuttaa kun kommentteja lukee

  • Kemiralainen

    On tainut käydä niin, että ne jotka ei ole saaneet jatkoa koulutuksen jälkeen ovat ns. ei-toivottuja henkilöitä ja pirkavat pahaa oloaan täällä. Hyvä vaan, että karsitaan ne työyhteisön syöpäläiset pois jo hyvissä ajoin. Katsokaa peiliin ja pohtikaa missä meni pieleen….

    • Samaa mieltä

      Meneillään on myös muutaman vasemmistoliittolaisen poliittinen taistelu: demareiden lynkkaus!!!

    • Vakituinen

      Ai siis kaikki? Epäpäteviä kaikki jotka isolla seulalla valittiin? No joo totuus taitaa olla toinen, kyllähän siittä ison säästön saa kun kierrättää oppisopimuslaisia…sillä uutta tilalle kun alkaa valtion maksamat tuet sopimuslaisesta loppumaan koulun päätyttyä sekä työntekijän palkka normalisoitumaan muutaman vuoden jälkeen ihan ihmisen tasollekkin, kymmenen henkeä tässä tekee jo paljon. Kukakohan voitot tästä käärii? Näin siis meillä yrityksessä jota oma valtiokin omistaa ison siivun.

    • Nimetön

      Peiliin voisi katsoa Korpela ja Lummiokin – vai eikö näky miellytä

  • Eläkeläinen

    Sikamaista. Ennen pojat sai isien työpaikat ja pidettiin yhtä. Koko perhe sitoutui yhteisen hyvän tekemiseen. Oli tekemisen meininki. Nykyään työntekijätkin valitaan kuin isonfirman johtajat. Sama meininki muuallakin.

  • Eräs entinen finnisläinen

    Eipä taida näillä ”pikkupojilla” (Lummio & Korpela) olla todellista päätösvaltaa. Luulen, että pitkäaikainen henkilöstöpäällikkö H.Kinnarikin jätti tehtävänsä turhauduttuaan Helsingin sanelupolitiikkaan.

  • työnantajan oma asia

    Työnantajalle mieluinen demari luotto, saa täydet luottm.tunnit ei kä tarvi osallistua töihin vaikk väkimäärä alle

  • Persu

    Hah. Pojat sai isien duunin eli perintönä duunipaikka….ehkä joskus kultaisella 70-luvulla mutta onneksi ei enää. Mikään ei ole pahempi työilmapiirin pilaaja kuin sisäsiittoisuus. Muutamassa paikassa olen työskennellyt, jossa sukulaissuhteita enemmän kuin tarpeeksi. Veri on vaikeissa tilanteissa aina vettä sakeampaa.

  • Nimetön

    Noista edunvalvojista aina helppo takana marista.Menis ite ehdolle vois saada yhden äänen

  • Työmies Putkonen

    Noista edunvalvojista aina helppo takana marista.Menis ite ehdolle vois saada yhden äänen

  • Ajatus lukiokeskusteluun

    Turhaa opiskelua ensin ylioppilaaksi, sitten haalareihin. Olisi alun perin pitänyt opiskella ammatti.

  • yksi iloinen keittäjä

    …mutta kuulostaa niin hyvältä…….ylioppilasmerkonomi.

  • Mieti ennen kuin teet

    Osaavatko nämä nuoret ihmiset tehdä koulutuksen jälkeenkään kunnollista duunia? Minä kauniina päivänä koko tehdas räjähtää jonkun taitamattoman käsissä? Joka ikisessä työpaikassa pitäisi olla niitä ”vanhoja partoja” näyttämässä miten homma toimii, ei heitä potkita pellolle tuosta vaan. Tehtaan johdolla olis hyvä funtsata tekemisiään PTS:llä. Kuinka moni vanha työntekijä on menetänyt kotinsa tämän takia? Maaseutu näivettyy. Kuka sinne töihin uskaltaa lähteä? Saati hankkia kotia?

  • Nimetön

    Ainoa oikea tapa oppia töihinhän on kisälli-oppipoikasysteemi. Siinä moni työpaikka on sahannut oman oksansa poikki. Tietotekniikkaa voi oppia/opetella/opettaa kaikenikäisille, mutta taito ja kokemus on se, joka loppupeleissä ratkaisee, kuka pitää tehtaan pystyssä.

Kommentointi ei ole käytössä.