Haapamäki liukasteli Walesissa luokkansa kolmanneksi

Henri Haapamäki ja Marko Salminen selvisivät palkintopallille ensimmäisessä MM-rallissaan Walesissa.
Henri Haapamäki ja Marko Salminen selvisivät palkintopallille ensimmäisessä MM-rallissaan Walesissa.

Citroënin Henri Haapamäki selviytyi ensimmäisestä Walesin MM-rallista kunnialla maaliin ja heti palkintopallille. Haapamäki ajoi yhdessä Marko Salmisen kanssa haastavissa olosuhteissa WRC3-luokan kolmanneksi.

Kolmen pitkän päivän MM-rupeamaan mahtui pari ajovirhettä ja vastapainoksi tukku WRC3-luokan pohja-aikoja. ”Rallin avauspäivänä perjantaina tapahtunut ajovirhe vei mahdollisuuden kisata luokan voitosta ja samasta syystä myös kakkossija karkasi omista käsistä lauantaina. Sunnuntaina meillä oli tavoitteena nousta palkintopallille ja se onnistui”, Haapamäki iloitsi.

Haapamäki menetti mahdollisuutensa voittoon rallin kolmannella erikoiskokeella, jossa liukas mutavelli ässämutkassa yllätti. Auto spinnasi ja juuttui mutaan yli minuutiksi. ”Kärki pääsi siinä karkuun. Lauantaina kärsin kaksi rengasrikkoa, mutta EK-ajat olivat silti kärjen tasolla. Iltapäivän lenkillä auto sitten karkasi ojaan, jossa vietimme taas yli minuutin.”

Haapamäki ylsi Citroënillaan kaikkiaan kuuteen WRC3-luokan pohja-aikaa ja oli pääsääntöisesti sijoilla 2-3 silloin, kun ei pohja-aikaa ajanut. Vaikka ensikertalaisen hyvät erikoiskoeajat herättivät Walesissa ansaittua huomiota, ensi kauden kuvioista ei ole vielä tiedotettavaa. ”Pureksitaan ensin tämä reissu alta ja suunnitellaan sen jälkeen lisää.”

 

  • Nimetön

    Onnea Henri! EIkä ole muuten ainoa huippukuski tältä seudulta. Komiaa mainosta kylälle. Monakon kuoppaajat voisivat vaihteeksi suojella vaikka toisiansa.

  • Nimetön

    Congratulations on your success! Well done. We knew you could do it. Eteenpäin, ja uusiin haasteisiin……

Kommentointi ei ole käytössä.