Karkku-kodista ja Kosken kiinteistöstä saatua tarjousta ei hyväksytty

Tilakeskuksen johtokunta ei hyväksynyt Karkku-kodista ja Kosken kiinteistöstä saatua tarjousta. Päätös syntyi vastoin esittelijän ehdotusta äänin 1-6.

Keskustelun kuluessa Olavi Vinha (kesk.) esitti, ettei saatua tarjousta hyväksyttäisi. Jarkko Kulonpää (ps.), Aatto Salo (sd.), Ulpu Hukkanen (kok.), Heljä Leppäniemi (sd.) ja Helena Santa (kesk.) olivat Vinhan ehdotuksen kannalla. Kimmo Suoniemi (kok.) äänesti tarjouksen hyväksymisen puolesta.

Kiinnostunut vuokraaja perustaisi perhekuntoutusyksikön

Tarjousten jättäminen Karkku-kodista ja Kosken kiinteistöstä päättyi 29. lokakuuta. Tilakeskukseen otti kaksi päivää myöhemmin yhteyttä taho, joka olisi kiinnostunut vuokraamaan kiinteistöt lastensuojelutoimintaa varten. Tarkoituksena olisi perustaa pieni perhekuntoutusyksikkö, joka työllistäisi kokoaikaisesti vähintään seitsemän henkilöä. Tilatarve alkaisi ensi keväänä.

Kiinteistöjä myyty vuosi

Kaupunki yritti myydä Karkku-kotia ja Kosken kiinteistöä ensimmäisen kerran vuosi sitten syksyllä. Tuolloin saadut kaksi tarjousta hylättiin liian alhaisina.

Tämän jälkeen kohteet annettiin myyntiin kiinteistönvälittäjälle, mutta kiinnostus oli heikkoa. Syksyllä kaupunki kokeili myyntiä jälleen itse ja sai yhden tarjouksen, jota Tilakeskuksen johtokunta nyt käsitteli.

Maankäyttötyöryhmä puolsi myyntiä kaksi päivää ennen kuin vuokrauksesta kiinnostunut taho otti kaupunkiin yhteyttä.

  • Nimetön

    Jännä juttu että ostotarjousten viimeisen jättöpäivän jälkeen otetaan mukaan päätökseen juttuja jos joku ehkä vuokraa…. Tietysti tilakeskus on tehnyt vuokraajan kanssa esisopimuksen jos kiinteistö jää kaupungille?? Mitä Vinha ehdottaa jos vuokralainen ei tulekkaaan???

  • Nimetön

    Valtuusto päättää että kiinteistö myydään
    Maankäyttötyöryhmä päättää että kiinteistö myydään
    Tekninen Johtaja Jorma Tuomisto esittää että kiinteistö myydään
    Kiinteistöä myyty kaksi kertaa tarjousten perusteella
    Kiinteistö ollut myynnissä kiinteistövälittäjällä
    JA MITÄ TEKEE TILAKESKUKSEN JOHTOKUNTA, JÄTTÄÄ MYYMÄTTÄ !!!
    EI TAIDA OLLA JOHTOKUNTA TEHTÄVEIN TASALLA TAI SITTEN SIELLÄ ON AIVAN USKOMATTOMAN ERINOMAISIA KIINTEISTÖVÄLITTÄJIÄ…HMM, EI TAIDA OLLA.
    Nyt kiinteistö edelleen tyhjänä: kulut vuodessa n 20 000,- € (lämpö, sähkö, poistot, verot ym.). Ollut tyhjänä jo 6-7 vuotta, maksanut kunnalle n 140.000,- €.
    Ja siitä me kuntalaiset voimme olla tyytyväisiä että kunta pitää mieluummin kiinteistöjä tyhjänä (n 10 000 m2) ja maksaa niistä vuodessa n 500 000,- € käyttökuluja. No onneksi voimme aina lopettaa kyläkouluja, sulkea kirjastoja ym. että saamme pitää tyhjiä kiinteistöjä kunnalla. Hienoa päättäjät, jatkakaa samaa rataa.

    • asiaa sivusta seurannut

      Ei Tilakeskus voi tehdä kauppaa josta tulee kaupungille 161 tuhatta euroa
      tappiota.(Kiinteistöä rasittaa 218. tuhannen euron velka.)
      Ei se niin voi mennä että nostetaan veroäyriä ja myydään omaisuutta tappiolla.

      • Nimetön

        Eli tappioko pienenee kun kaupunki maksaa 20 000,- € vuodessa kuluja ja lopulta purkaa talon 10 vuoden päästä. Taitaa tappio olla silloin huomattavasti suurempi kuin 161 t€. Vai nouseeko tyhjillään olevan kiinteistön arvo 20 t€/vuosi. Epäilen.

      • Nimetön

        Valtuusto keskusteli esimerkiksi Illon koulusta saatavilla säästöillä ja ovet pannaan kiinni. Tästä Karkkukodin ja Kosken kiinteistön kaupasta kaupungille jää maksettavaksi paljon suuremmat velat ja kiinteistö suorastaan ollaan lahjoittamassa, hyväveli verkosto näyttää toimivan hyvin jos kaupunginhallitus tällaisen kaupan vaan menee ja hyväksyy. Kuntalaisia kohtaan on niin väärin, kun vaan voi olla. Valtakunnallisen hyvän uutisen tästä saa ja nimet julkisuuteen jotka kaupan hyväksyy.

      • Nimetön

        Eikös kiinteistö ollut tarjousten perusteella myynnissä ja kahteen kertaan. Miten se voidaan julkisemmin hoitaa ? Eikö kaikilla halukkailla ole tällöin mahdollisuus tehdä tarjous ? Miten tarjouskaupassa toimii ”hyväveli” järjestelmä kun kaikilla on mahdollisuus tehdä tarjous ?

      • Nimetön

        Hyvävelijärjestelmä toimii jos kiinteistö myydään liian halvalla.

  • Nimetön

    Eihän kukaan halua kilpailijaa omalle toiminnalleen…jääviysasiat taas tarkasteluun kiitos…

  • Nimetön

    Tilakeskuksen johtokunta taitaa tällä kertaa olla ainoa viisas. Ei kiinteistöä kannata pilkkahintaan myydä. Jos kiinteistöön saadaan yrittäjä joka palkkaa työntekijöitä, sehän on kaupungille pieni lottovoitto!

    Ja kaupungin päätöksenteossa homma on aina kesken niin kauan kunnes viimeinen nuijankopaus lyödään, tässäkin tapauksessa kaupunginhallituksen nuija.

  • Asiaa tarkkaan seurannut

    Mitä asiaa valmistelleet virkamiehet ja Kokoomuksen edustaja mahtoivat ajatella, kun olivat valmiit myymään kiinteistöt 20 – 30%:n hinnalla niiden todellisesta, reaaliarvosta. Vaikka kaupungin taloudelliset näkymät eivät ole kovin hyvät (muiden Suomen kuntien tapaan), on suorastaan hölmöä, jos kaupungin verovaroin rakennettua ja ylläpidettyä omaisuutta aloitetaan suorastaan lahjoittaa.

  • Nimetön

    Eikös tätä kaupitellut Anteron ”luottovälittäjä”? Jos näin, niin tuo tullut tarjous voipi olla jokseenkin alhainen….?

  • Nimetön

    Mielenkiintoista olisi tietääkuka oli ostaja ehdokas kun näin iso kohu!

  • Nimetön

    Kiinteistön arvo on se jonka joku on valmis maksamaan. Tällä menolla vaan tehdään joka vuosi se 20t€ tappiota, joten aika paljon saa hinta olla kovempi tulevaisuudessa jotta päästään edes samaan nettotulokseen.

  • Asiaa myös seuraillut

    Vuokrausasia kannattaa katsoa loppuun. Lyhyelläkin matematiikalla näkee, että pelkillä kunnallisveroilla syntyy min. 30.000 Eur/ vuosi kaupungin kassaan ja yhteisöverot päälle.
    Syntyy halvalla työpaikkoja.
    20.000 Eur vuosikulussa on iso osa tilakeskuksen sisäistä laskutusta. Kaupungin todellinen kulu eli ulos maksama summa lienee alle 10.000 Eur.
    Kyllä myynti tarjouksen hinnalla olisi lähinnä lahjoittamista.
    Olisi myös outo signaali kaupungilta mahdollista yrittäjää kohtaan.

Kommentointi ei ole käytössä.