Maiju Lassilaa Liekorannan kesänäyttämöllä

Porin Teatterikerhon ja ohjaaja Juha Hurmeen kuusivuotinen Maiju Lassila -hanke vaihtaa pääesityspaikkansa Porista Sastamalaan.

Hanketta hallinnoi Teatterikerhon yhteistyökumppani, porilainen Otava Ensemble, jonka näyttelijät ovat alusta lähtien olleet projektissa mukana. Jo yhteistyön alkaessa lähtökohtana oli vaihdella yhteistyötahoja ja esittää harvoin nähtyjä tai täysin esittämättömiä komediamestari Maiju Lassilan tekstejä. Kahtena edelliskesänä näytelmät harjoiteltiin ja esitettiin Kiikoisissa. Lisäksi esityksiä oli Porissa ja Merikarvialla.

Tulevana kesänä Juha Hurmeen dramatisoima ja ohjaama Mestari Nyke on maailmanensi-illassaan 7. heinäkuuta Kestikievari Liekorannan kesänäyttämöllä. Ohjelmistossa on myös edelliskesän menestys Kun lesket lempivät. Mestari Nykeä ja Leskiä esitetään lisäksi heinäkuussa Rakastajat-teatterissa Porissa, heinäkuussa Volter Kilpi -viikolla Kustavissa, lokakuussa Teatteri Telakalla Tampereella ja vuoden 2016 tammikuun lopulla Mikkelin Työväen Näyttämöpäivillä. Porin Teatterikerho jatkaa Porissa pidettyjä Lassila-seminaareja keväin ja syksyin.

Maiju Lassila -projekti päättyy vuonna 2018, jolloin kirjailijan syntymästä on kulunut 150 ja kuolemasta sata vuotta. Vuonna 2016 on vuorossa Avuttomia ja vuonna 2017 Juha Hurmeen kirjoittama Sanamyrsky, joka käsittelee Algot Untolan syntymistä kirjailijana Porissa vuonna 1908. Untola käytti kirjailijanimenään Maiju Lassilaa. Projektin päättää Lassilan Pirttipohjalaisia.

  • Marko V.

    Tämä on aika huikea uutinen Hurmeen tunteville. Juha Hurme on yksi Suomen parhaista ohjaajista juuri nyt.

  • emp

    Onnenpotku sastamalalaisille: kerralla kesäteattereiden huipulle! Ja varmaan tuo myös kulttuurimatkailijoita seudulle.

Kommentointi ei ole käytössä.