Myrskytuuli kallisti Vammalan torin joulukuusen

Vammalan torin muhkea joulukuusi taipui kovassa tuulessa kohti Puistokatua. Lukijan kuva.
Vammalan torin muhkea joulukuusi taipui kovassa tuulessa kohti Puistokatua. Lukijan kuva.

Sastamalassa Vammalan torilla sijaitseva muhkea joulukuusi kallistui keskiviikkona myrskytuulen voimasta. Puu alkoi huojua hiukan ennen puoltapäivää, ja oli lopulta uhkaavasti kallistuneena kohti Puistokatua ja ajorataa. Pystytystalkoista tavoitettu kaupunginpuutarhuri Reijo Saari kertoi, että kivet, joissa kuusta pystyssä pitävät harusvaijerit ovat kiinni, olivat lähteneet irtoamaan maasta. ”Kun maa ei ole jäässä ja tuuli on puhaltanut, kivet ovat päässeet irti.”

Kuusta olivat suoristamassa sekä palokunta että kaupungin työntekijät. Saaren mukaan rumaa jälkeä olisi saattanut syntyä, mikäli kallistumista ei olisi huomattu ajoissa.

Kuusi seisoo pystyssä neljän harusvaijerin tukemana. Saari kertoo, että vahingosta viisastuneena painoja lisättiin ja tullaan vielä lisäämään, jotta vastaavanlaista huojuntaa ei enää pääse tapahtumaan. ”Oletamme, että nyt kuusi pysyy pystyssä.”

 

Joulukuusta olivat suoristamassa muun muassa pelastuslaitos ja Sastamalan kaupungin miehet.
Joulukuusta olivat suoristamassa muun muassa pelastuslaitos ja Sastamalan kaupungin työntekijät.

 

Kaatunut joulukuusi olisi tehnyt rumaa jälkeä, mikäli kallistumista ei olisi huomattu ajoissa. Lukijan kuva.
Kaatunut joulukuusi olisi tehnyt rumaa jälkeä, mikäli kallistumista ei olisi huomattu ajoissa. Lukijan kuva.

 

Lukijan kuva.
Lukijan kuva.

 

 

 

 

 

 

 

  • Nimetön

    Komia kuusi haluttiin, mutta oliko liian iso? Siinä pitää joulunpyhinä pelastuslaitoksella kiirettä, jos sattuu voimakkaammat tuulet puhaltamaan…

  • Nimetön

    Nyt joku äkkiä myymään makkaraa vieressä ihmetteleville! Kerrankin Tyrwäällä tapahtuu……

    • Nimetön

      Vieläkö tilanne on päällä -jos lähtis täältä Kiikosista grillin kanssa tulemaan…

  • Nimetön

    Mielenkiintoista olisi tietää mitä joulukuusi tähän mennessä meille veronmaksajille maksaa?

  • Lihis

    ”Joulukuusta olivat suoristamassa muun muassa pelastuslaitos ja Sastamalan kaupungin työntekijät.” Kumman tuo nosturiauto on? No sitähän minäkin.

    • Tiedoksi

      ^ Pelastuslaitoksen henkilökunta ei ole Sastamalan kaupungin henkilökuntaa, kuuluvat Tampereen kaupungin henkilöstöön.

  • Paikalla Ollut

    Tekstissä sanotaan että MUUN MUASSA. Oli siä poliisejakin. Puussa asuvat oravatkinko olisi pitänyt luetella?!

    • Nimetön

      Juu, kuusi on hieno! Olisiko ollut mahdoton yhtälö kiinnittää se heti alkuunsa kunnolla. Kaikki näillä seuduilla asuvat tietävät , että tuulia ja myrskyjä tulee. Nyt tuostakin tapahtumasta koitui kustannuksia aika lailla mikäli kuviin on uskominen. Voi voi sentään.

  • Nimetön

    Onko se kuusen pystyttäjien vika, ettei kaupunkilla ole rahaa sijoittaa torin ympäristöön tai esimerkiksi kunnollisiin kuusenkiinnikkeisiin??

  • Nimetön

    Nyt haluan kuulla sen henkilön mielipiteen joka ihmetteli Huittisten jouluvaloja ja siunaili kuinka kalliiksi niiden ripustaminen on tullut ja kiitteli Sastamalan kaupunkia kuinka nuukasti heidän työntekijänsä tekee töitä.
    Ei taida Hinkkasen volvo olla tuntitaksaltaan yhtä halpa kuin kaupungin oma pikkupilkki?

  • Nimetön

    Eino Leino ja Lapin kesä. Miks täällä kaikki kukkii nopeasti…

  • Nimetön

    Miksi kaupunki ei palkannut insinööritoimistoa tekemään laskelmat tarvittavista kuuseen kohdistuvista tuulivoimista. Tietysti olisi ollut suotavaa, että oltaisiin rekrytoitu rakennuttajakonsultti kilpailuttamaan kuusen pystytys. Luultavasti olisi kaupungille tullut halvemmaksi kuvatunlainen menettely. Onko nyt niin, että monet kaupungin työntekijät saavat hyvän syyn käydä kaupungilla tarkistamassa kuusen asento päivittäin. Kalliiksi tulee!

    • Nimetön

      Insinööriä siinä juu tarvitaankin, voi he…….. Sit ei olis ikinä ees tullut pystyyn, kun inssit laskisivat vieläkin kaavojaan.

  • Nimetön

    Oivoi siellä on taas paikalliset mummut kauhistellu totakin ja samalla kerrottu elämäntarina kuinka saatiin keppiä heidän nuoruudessa

  • Nimetön

    No valittakaa nyt vähä lisää, että meni teidän veromarkkojanne kuusen suoristamiseen. Olkaa nyt joskus ilosia, meillä on hieno kuusi ja näin olisi voinut käydä missä vaan, vahinkoa ei syntynyt, joten nyt suut suppuun ja nauttimaan komiasta kuusesta. Kaikkihan on hyvin. Mielelläni minä ainakin annan pienistä tuloistani veroeuron, jos saadaan sillä yhteistä hyvää mieltä ja kaunista katsottavaa silmälle näin muuten pimeään vuodenaikaan, kun ei ole luntakaan.

  • Nimetön

    Joo Kaupunginhallitus laittaa 100000 euroa ensi vuonna rautatieaseman parkkipaikan asfaltoimiseen koska on kuulemma käyntikortti Sastamalaan. Samalla rahalla Vammalan tori saisi remontoitua joka mielestäni palvelisi kuntalaisia paljon enemmän. Linja-autollakin ohimenevätkin näkisi että onpa hieno tori. Nyt he näkevät vaan kaatumassa olevan kuusen ja rikkinäisiä paikkoja.

  • Tommik69

    Meillä on jo tori täällä Sastamalan keskustassa Abcn vieressä elikkä tervetullooo vaan te
    syrjäkylän asukkaat perjantaina toripäiville.

  • Kummallinen paikka

    Tämä Sastamala on siitä kummallinen paikka, että täällä naristaan ja valitetaan aina ja kaikesta! Kuusi hyvin, kuusi huonosti… Ei voi kun hymyillä tuollaisille marisijoille 🙂

  • Jaska vaan kirjottaa

    Täällä valitetaan siitäkin ettei ole mitään valittamista. Jos kuusi seisoo ylväänä on sekin valittamisen aihe, kun on niin komia. Ja jos kuusi vähän on kallellaan niin siitäkös riemu taas nousi, pitikö hommata niin iso kuusi ja kallis kuusi ja voi voi. Tää on täällä tälläinen perussairaus tietyillä ihmisillä. Voi kun heidän elämänsä voi ollakin kurjaa, mitenköhän heidän valitustaakkaansa saisi kevennettyä näin joulunalla. Varmaan sekin on pahasta kun tulee joulu ja jos ei tulisi niin sekin olisi pahasta. Hyvää joulunodotusta kaikille kuusesta nauttiville. Teille valittajille en voi toivottaa edes hyvää joulua, valitatte siitä kuitenkin, kun joku tuntematon Jaska toivottaa teille joulua, kamalaa. Elämä on….

  • tuntematon

    Toivottavasti on nyt varmasti kiinni, luvattiin vielä kovaa tuulta. Kurjaa jos esim. joku jalankulkija jää kuusenalle, kun ei aina huomaa katsoa, että onko vinossa. Kuka silloin nauraa, että tuli kalliiksi?

  • nimetön

    HEH HEH sitten ainakin voisi lukea Tyrviskästä, että jalankulkija jäi joulukuusen alle…… Voisi päästä vaikka kymppiuutisten kevennykseen

  • Nimetön

    Olis jätetty vinoon vaan, niin Sastamala taatusti olisi saanut kaipaamaansa julkisuutta.

  • Nimetön

    Mitään valiteta, kuusi meni samaan asentoon kuin kunnan talous ja asukasmäärä.

  • Helena

    ”Nimetön 10.12.2014 12:27

    Nyt joku äkkiä myymään makkaraa vieressä ihmetteleville! Kerrankin Tyrwäällä tapahtuu……”

    Kiitos hyvistä nauruista, hyvä kommentoija; hauska kommentti sinulla! 😀

  • Nimetön

    Olis annettu olla, onhan Pisan-tornikin vinossa ja senvuoksi turistinähtävyys. Olisi joku voinut eksyä tännekin kuusta katselemaan.

Kommentointi ei ole käytössä.