Kuljettaja ajokiellossa ja auton verot perässä

Poliisipartio pysäytti tiistaina kello 11.10 Sastamalassa Hautaantiellä henkilöauton, jota ajoi vuonna 1967 syntynyt mies. Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta, vaan hän on toistaiseksi ajokiellossa. Autosta oli määräaikaiskatsastus suorittamatta, ajoneuvovero erääntynyt ja rekisteritietojen muutosilmoitus tekemättä.

  • Oravanpyörässä

    Mitä poliisi voi tehdä, kirjoittaa taas kerran sakon, joka jää maksamatta niin kuin edellisetkin ja kaveri jatkaa ajamista. Jossakin vaiheessa kun rikkeitä on riittävästi ja maksamattomia juttuja tarpeeksi lankeaa ne ulosottoon, mutta kun ei ole varaa millä maksaa. Autoa ei kannata ulosmitata, kun sen arvo on alle ulosoton suojaosuuden loppuviimeks. Ainoa keino on saattaa kaveri hetkeksi ”katkaisuhoitoon” vankilaan, jossa pää selviää ja kaveri katuu tekosiaan. Hyvin käyttäytyvänä pääsee pois ennen aikojaan parin kuukauden istumisen jälkeen.
    Ja taas mennään katsastamattomalla autolla, ilman ajokorttia, ilman autoveroja, jäädään kiinni jos töpeksitään tai hyvällä tuurilla ajellaan muutamia kuukausia pienessä pöhnässä ilman että vahingoitetaan itseä tai muita tiellä liikkujia. Tää on loputon oravanpyörä.
    Oikeesti yhteiskunnan tulisi herätä ja miettiä, että mitä näissä tapauksissa voitaisiin tehdä, onko kenelläkään mitään hyvää ratkaisua, että nämä kuskit saataisiin pois liikenteestä.

  • tuntematon

    Amerikkalainen malli: poliisi ampuu kuskin heti paikalla, onpahan yhtä rattijuoppoo vähempi.

  • nimetön

    Se se vasta kalliiksi tulee meille muille autoilijoille. Rattijuopolta kun yleensä jää leski ja tusina kakaroita, joita sitten muut veronmaksajat elättävät, kun yhteiskunta tässä tapauksessa poliisi on heitä kohdellut kaltoin.

  • Nimetön

    Ajoneuvojen rekisteritiedon lukulaite on hyvä apuväline jatkossa näiden sekä oikeudetta ajavien että maksamatta olevien auton maksujen tapauksissa, niiden ajosta poimimisessa. Yleensä ilmeisesti molemmat ehdot täyttyvät – hyvä atk, tässä se on hyvä renki.

  • Nimetön

    Autot voidaan saada pois, mutta entäs nää kuskit??? Aina heille löytyy jostakin auto.

    • Nimetön

      Kuskit pois – eihän siihen muuta keinoa ole kuin lainsäädäntöä asiasta ja vastuuseen
      Mitenkähän asia on esim naapurissa Ruotsin puolella ratkaistu?

Kommentointi ei ole käytössä.