Odotus päättymässä – Äetsän kirjaston ovet auki 19. tammikuuta

Äetsän uusi kirjasto on korkean katon ja lukuisten ikkunoiden vuoksi avara ja valoisa. Lattia on osittain pirteän punainen, myös lasten ja nuorten osastoille on tulossa väriä.
Äetsän uusi kirjasto on korkean katon ja lukuisten ikkunoiden vuoksi avara ja valoisa. Lattia on osittain pirteän punainen, myös lasten ja nuorten osastoille on tulossa väriä.

Äetsän kirjaston uusien tilojen remontti on valmis. Aineistot hyllyssä odottavat asiakkaita maanantaina 19. tammikuuta klo 11 alkaen.

Kirjaston uusi sijainti on Puuhalassa, Servin entisissä ateriapalvelutiloissa. Käynti kirjastoon tapahtuu Äetsä-talolta katsottuna rakennuksen oikeasta päädystä, Pehulan koulun puolelta.

Uudet tilat ovat noin 100 neliötä vanhaa kirjastoa pienemmät, mutta valoisammat ja avarammat. Aikuisten osaston, entisen ruokasalin, päällä on korkea vinokatto ja ympärillä runsaasti ikkunoita. Remontissa tiloissa tehtiin väliseinämuutoksia, jyrsittiin ja tasoitettiin lattioita sekä uusittiin pintamateriaaleja. Informaatikko Päivi Mäki-Kerttula lupasi väriä etenkin lasten ja nuorten osastoille, jotta ne erottuvat muusta tilasta.

Kirjaston remontin aikana virkailijat ovat käyneet aineiston läpi, ja noin kymmenelle tuhannelle kirjalle on heitetty hyvästit. Jäljelle jäänyt aineisto käytettiin Turussa mikrobipuhdistuksessa.

Keväällä Äetsän kirjastossa otetaan käyttöön omatoimikirjasto, joka mahdollistaa kirjaston käytön pari tuntia ennen virkailijan saapumista ja pari tuntia hänen poistumisensa jälkeen. Asioimaan pääsee kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Muutoksen vuoksi tiloihin asennetaan lainausautomaatti ja palautuslaatikko.

Poimintoja

  • Nimetön

    Mikrobit puhdistettiin miten? Lämpökäsittely vai kemiallinen? Miksi? Hiivat ja homeet ovat läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Olkoon miten puhdas koti tahansa, niin monet elintarvikkeet homehtuvat tai mehut alkavat käydä. Vesi ja lämpötila ratkaisevat. Kuivatut vihannekset eivät homehdu ja kuivat kirjat eivät homehdu!

Kommentointi ei ole käytössä.