Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa koetaan Aikoja ajassa

Pekko ja Petra Käppi. Kuva: Antero Mentu.
Pekko ja Petra Käppi. Kuva: Antero Mentu.

Äetsän 23. kansanmusiikkitapahtuma keskittyy tutkimaan menneisyyden ja nykyisyyden kohtaamisia nykypäivän kansanmusiikissa ja -tanssissa. 6.-8. helmikuuta pidettävän tapahtuman teemoja ovat tarinat, improvisaatio, arkaaisuus ja nykypäivä. Ohjelman on koonnut tapahtuman uusi taiteellinen johtaja Petra Käppi, joka haluaa säilyttää hienot perinteet, mutta tuoda myös uusia näkökulmia tapahtuman järjestämiseen sekä lisätä sen tunnettuutta.

Vuoden teemat näkyvät myös neljässä tapahtuman kurssissa, joiden sisällöt vaihtelevat nykykansantanssista runolaululuun. Lapsiperheille pidetään lyhyempi tansanialaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin kurssi.

Tapahtuman iltakonsertissa Pukstaavissa esiintyvät tänä vuonna Pekko Käppi ja Taito Hoffrén. Käppi on jouhikkomestari, laulaja ja lauluntekijä, jonka yhtyeeltä ilmestyy maaliskuussa levy. Kappaleet käsittelevät vanhaa suomalaista taikauskoa ja sitä, kuinka taikausko on aikoinaan ilmentynyt elämässä, rakkaudessa ja kuolemassa. Iltaa jatkaa runolaulaja Taito Hoffrénin Koneella -esitys, jossa tuodaan puhuttu ja laulettu tarinankerronta lähemmäs toisiaan.

Kansanmusiikkitapahtuman tunnelmaan pääsee jo perjantaina 6.2 klo 18 Kiimajärven kylätalolla. Illan aikana lauletaan yhdessä Ville Syrjälän ja Sokkee-Kustaan perintöä ja muita kotokulmien kansanlauluja Pas päästäje -kirjasta. Laulattajana Matti Valtteri Lehtinen kavereineen.

Poimintoja