Rikosten määrä kasvoi Sastamalassa ja Punkalaitumella

Sastamalan ja Punkalaitumen alustavat rikostilastot vuodelta 2014 osoittavat kaikkien rikosten osalta lievää kasvua molemmissa kunnissa. Sastamalan osalta nousu kohdistuu erityisesti liikennerikkomuksiin ja Punkalaitumen alueella omaisuusrikoksiin.

Rikoslakirikosten määrä väheni lievästi Sastamalassa mutta lisääntyi Punkalaitumella. Omaisuusrikosten määrä väheni Sastamalassa mutta erityisesti varkausrikokset lisääntyivät Punkalaitumella.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten määrä väheni selvästi molemmissa kunnissa.

Liikennerikosten osalta rattijuopumusrikosten määrä pysyi lähes samana molemmissa kunnissa mutta Sastamalassa jatkui jo edellisenä vuonna tapahtunut  rattijuopumusten määrän lisääntyminen, kun taas törkeiden rattijuopumusten määrä väheni.

Eläinonnettomuuksia (hirvi- ja peurakolarit) tapahtui  Sastamalassa enemmän kuin kertaakaan viimeisen kuuden vuoden aikana eli kasvua oli noin 15 prosenttia.

Huumausainerikosten määrä pysyi lähes ennallaan edelliseen vuoteen verrattuna.

Poliisille tulleiden hälytystehtävien määrä kasvoi molemmissa kunnissa vuonna 2014 mutta kotihälytysten osalta oli selvää vähenemistä molemmissa kunnissa.

poliisiauto

Poimintoja

  • Nimetön

    Minkälaisia rikostilastot olisivat, jos poliisi saisi riittävät resurssit puuttua laittomuuksiin? Ensin varmaan luvut muuttuisivat rumemmiksi, mutta pian konnat siirtyisivät muualle ja tilastot siistiytyisivät. Parasta tässä olisi kuitenkin, että ihmisten kokema turvallisuus paranisi. Resurssipulan jatkoseuraus on se, että nykyään käsitellyissä tapauksissa päätös tutkimatta jättämisestä on tavallinen. Poliisi ei ehdi hoitamaan kuin törkeimmät tapaukset.

Kommentointi ei ole käytössä.