Lupa yhden suden kaatamiseen Köyliön-Huittisten laumasta

Suomen riistakeskus on myöntänyt kannanhoidollisen poikkeusluvan yhden suden pyytämiseksi niin sanotusta Köyliön-Huittisten laumasta.

Poikkeuslupa on kohdennettu susireviirialueeseen Köyliön, Huittisten, Punkalaitumen ja Loimaan alueella. Lupa mahdollistaa yhden suden pyytämisen 23.2.-15.3. Pyynti pyritään kohdentamaan nuoreen susiyksilöön. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään viisikymmentä metsästäjää.

Sudet liikkuneet usein myös asutuksen tuntumassa

Alueelta kirjattujen susihavaintojen ja myös Luonnonvarakeskuksen tuoreimman susikanta-arvion mukaan kyseisellä reviirillä elää susilauma, jossa on kuusi yksilöä. Alueella on ollut susireviiri jo pitkään ja myös pentuja on syntynyt vuosittain. Havaintojen mukaan sudet ovat liikkuneet alueella usein myös asutuksen tuntumassa.

  • hottentotti

    Silkkaa humpuukia ja silmänlumetta. Minkäänlaista kannanhoidollista tai muutakaan Harvennusta ei tuo lauma kaipaa. Tottakai ne tälläalueella kulkevat myös asutuksentuntumassa. Niinkuin kulkevat ihmiselle moninkerroin sutta vaarallisemmat hirvet, sääsket, hyttyset, maailman vaarallisimateläimet huonekärpäset, rattijuopot, pedofiilit, perusihmiset, meteoriitit, salamat, kyyt, sähköviat, hevoset, rotat, kyyt, kaivot, myrskyt, koulukyydit, influessat ja melkein mitkä muut tahansa. Hoidellaan niitten kantoja nyt ensin. Noiden aiheuttamaa viimeistä kuolemantapausta on odoteltu yhtä kauan kuin suden aiheuttamaa ensimmäistä ihmisuhria. Eivät ole vielä tainneet edes naarmuttaa ainuttakaan ihmistä.

Kommentointi ei ole käytössä.