Kaupunki vaatii sovittua nostoa Huittisten paloaseman miehistövahvuuteen

Huittisten kaupunginhallitus vaatii lausunnossaan, että Huittisten paloaseman miehistövahvuus on nostettava voimassaolevan palvelutasopäätöksen mukaiseksi ja aluehallintoviraston edellyttämälle tasolle heinäkuun alusta alkaen. Tämä on määräpäivä Satakunnan pelastuslaitoksen voimassa olevassa palvelutasopäätöksessä.

Kaupunki pitää ehdottoman tärkeänä, että toimintoja sopeutettaessa pelastuslaitoksen perustyö eli ihmisten turvallisuudesta ja omaisuudesta huolehtiminen hoidetaan riskien edellyttämällä tasolla.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan palvelutaso Huittisten paloasemalla ei tällä hetkellä vastaa paikallisia tarpeita ja onnettomuusuhkia. Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohjeen edellyttämä vähimmäistaso on kaikkina vuorokauden aikoina vähintään esimies ja kolme henkilöä.

Pelastuslaitoksen johtokunnalle on esitetty palvelutason muuttamista siten, että Huittisten paloasemalla on pelastustoimintaan osallistuva paloesimies yleistyöajassa. Muutoksella halutaan poistaa palvelutasopäätöksestä maininta Huittisten paloaseman vahvuuden nostamisesta ja säilyttää vahvuus nykyisellään.

Poimintoja