Kokoomus esittää palvelualoitetta Sastamalaan

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää Sastamalassa, että kaupungissa otetaan käyttöön niin sanottu palvelualoite.

Palvelualoite tarkoittaa, että yrityksillä ja järjestöillä on mahdollisuus tehdä aloite kunnan toimialaan kuuluvan palvelutehtävän kilpailuttamisesta, ulkoistamisesta tai yksityistämisestä. Lakisääteisistä viranomaistehtävistä ja kunnan johtamisesta aloitetta ei voi tehdä.

Välttämättä palvelualoite ei johda kilpailuttamiseen. Kunnan luottamuselimiset tekevät päätökset.

Palvelualoite on käytäntönä muun muassa Ruotsissa. Isossa-Britanniassa se on lainsäädännöllä määritelty pakolliseksi. Alkuvuodesta Jyväskylä on tehnyt päätöksen palvelualoitekokeilusta.

”Palvelualoite tarjoaisi Sastamalassa alueen yrittäjille kanavan, jonka kautta he voisivat haastaa kaupungin oman toiminnan tehokkuuden ja taloudellisuuden”, sanoi valtuustoaloitteen esitellyt Petri Holappa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää palvelualoitteen ottamista käyttöön ja pilottikokeilun aloittamista jossakin prosessissa.

  • Nimetön

    Jyväskylä onkin esimerkki kaupungista jossa menee hyvin…tai jotain…

  • Nimetön

    Kunnan johtamisesta pitäsi tehdä aloitteita, mutta niitä ei sallita.
    Onko tarkoitus ulkoistaa palveluita, vaikka kuntaliitostosturva takaa työpaikat kaupungilla?

  • Nimetön

    Hommatkaa kokoomuslaiset tänne edes lääkäripalvelu johon pääsee klo 20. jälkeen hoidattamaan itseään. Onko Teillä suhteita esim. Pihlajalinnaan tai vastaavaan? Helkkarin ikävää jos sattuu esim. nenäverenvuoto, kaatuminen, palan juuttuminen kurkkuun, kuumehorkka, rytmihäiriö tms., ja apua ei saa, vaan on vaivattava kallis ambulanssi tai taksi viemään potilas hoitoon. Jos apu olisi lähellä, – ei nyt tietysti jostain Sävin periltä, mutta kuitenkin. On sitä paitsi ihmisiä jotka haluaisivat ensiapunsa omalla paikkakunnalla. ALOITTAKAA KOKOOMUS TERVEYSPALVELUISTA!

  • Nimetön

    Ei se paljoa auta jos pääsis klo 20 jälkeen lääkäriin, kun ei pääse päivälläkään. Tänään istuin Vammalan aluesairaalan/terveyskeskuksen päivystyksessä 5 tuntia. Ensin odotin reilun 3 tuntia, että hoitaja otti vastaan ja totesi, että tarvitsen lääkäriä. Lääkärit ottavat sitten kiireellisyysjonossa potilaat, joten vielä lähes kahden tunnin odotus, että pääsin lääkärille. Jos olisin ollut esim. tuo mainitsemasi palakurkussa tai avohaava jalassa, olisin jo kuollut verenvuotoon tai tukehtunut ennen kuin edes pääsi hoitajan vastaanotolle. Sastamalan kokoisessa kaupungissa on yksi hoitaja päivystyksessä ottamassa potilaita vastaan. Sitten tämä yksi hoitaja kävelee aina käytävän päähän painamaan vuoronumeroa, eikö voisi paremmin organisoida. Lääkäreitä oli kyllä kaksi, mutta ei se jono sielläkään yhtään laskenut sen nopeampaa.

    • Nimetön

      Voisiko Alueviesti pitää seurantaa viikottain, kuinka Sastamalan päivystys toimii?
      Saataisiin asialle julkisuutta.
      On aivan kohtuutonta, että sairaat ihmiset odottavat viisi tuntia jonossa. Ja kaiken kukkuraksi illalla pitää lähteä Tampereelle. Eikö tälle asialle voisi tehdä jotakin?
      Jostakin muualta ihmisiä pois ja sairaanhoitoon lisää väkeä, ei luulisi olevan kovin vaikea yhtälö. Kuka tekisi tästä kansalaisaloitteen?

      • Nimetön

        Tarkennan vielä: ei riitä viis tuntia. Odotusmeiningissä. Lisäksi toiminta on sellaista, ettei ihmisten terveydentilatietojen salassapito toteudu, koska valvontahuoneessa pidetään julkivastaanottoa. Sivulliset kuuntelevat saattajineen, mitä lääkäri kyselee potilaan sairauksista, alkoholinkäytöstä, lääkekäytöstä jne. Se siitä tietoturvasta, jota ei Sotesin päivystyksessä ole.

  • Nimetön

    Myös markkinatalouden voisi kilpailuttaa. Yritysten tavoite on päästä määräävään asemaan omalla toimialallaan. Eikä suinkaan kilpailun lisääminen.

  • Nimetön

    Yksityisten yritysten vaalirahan toivossa tehty aloite. Kuntalaisten palvelut ja tulevat kustannukset eivät Kokoomusta kiinnosta.

  • Nimetön

    Hyvä kommentti 17.2.2015 klo 21.00. Ei tosiaan voi ymmärtää päivystyksen toimintaa. Miten voidaan vuoronumerosysteemillä määritellä ihmisen hoitotarve…..(tarvitaanko kuolemantapaus odotusaulaan) ennenkuin päättäjät heräävät…

Kommentointi ei ole käytössä.