Koulualoitteiden nimet ynnätty Kokemäellä

Kokemäellä on käyty läpi valtuustolle jätettyjen kuntalaisaloitteen ja kansanäänestysaloitteen nimilistoja.

Kansanäänestysaloite koskee Tulkkilan koulun uuden liikuntasalin tarpeellisuutta. Kuntalain mukaan kansanäänestysaloitteen voi tehdä vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kuntalaisista. Selvityksen mukaan tehdyssä aloitteessa edellytys ei täyty. Allekirjoituksista yksikään ei suoraan ole hyväksyttävä, sillä kaikkia lain edellyttämiä tietoja ei ole esitetty. Selvityksen mukaan allekirjoittajista on Kokemäellä äänioikeutettuja 318. Muita nimiä on 56, joista ulkopaikkakuntalaisia on kahdeksan ja alle 18-vuotiaita 39. Lisäksi viiden allekirjoittajan nimi puuttuu sekä neljän nimenselvennys ja kotikunta.

Kuntalaisaloite käsittelee Korkeaojan ja Peipohjan koulujen lakkauttamista, lasten eriarvoistamista ja kuudesluokkalaisten siirtämistä yhteiskouluun. Kokemäellä äänioikeutettuja allekirjoittajia on 324. Lisäksi on 55 allekirjoitusta, joista ulkopaikkakuntalaisia on 14, alle 18-vuotiaita 36 ja viidestä etunimi puuttuu. Kuntalaki edellyttää, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa vireilletulosta, jos aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kuntalaisista. Aloitteen kohdalla edellytys täyttyy, vaikka allekirjoittajien määrää ei ole luotettavasti pystytty todentamaan.

Kaupunginhallitus käsittelee aloitteita kokouksessaan maanantaina. Kuntalaisaloitteen yhteydessä esitettyyn kahteentoista kysymykseen on laadittu vastaukset. Hallitukselle ehdotetaan, että valtuustossa aloitteet eivät aiheuttaisi enempiä toimenpiteitä kuin tiedoksi merkitsemisen.


Kuntalaisaloite

Koskee valtuuston päätöstä Korkeaojan ja Peipohjan koulujen lakkauttamisesta

”Ei kuudesluokkalaisia yhteiskouluun, ei eriarvoisteta lapsia, nykyiset koulut säilytettävä”

Kansanäänestysaloite

Koskee Tulkkilan koululle rakennettavaksi suunniteltua liikuntahallia

”Tarvitaanko liikuntahallia?”

  • Syntyy laskennallista säästöä

    Kokemäen kaupunginhallitus käsittelee aloitteita kokouksessaan maanantaina. Kuntalaisaloitteen yhteydessä esitettyyn kahteentoista kysymykseen on laadittu vastaukset. Hallitukselle ehdotetaan, että valtuustossa aloitteet eivät aiheuttaisi enempiä toimenpiteitä kuin tiedoksi merkitsemisen.

    Jonkin asteista asukkaiden mielipiteen aliarvioimista…toivon hartaasti, että Kokemäen valtuusto miettisi koulujen lakkauttamistarvetta….

Kommentointi ei ole käytössä.