Yhteistyö yliopistosairaalan kanssa virkistää Vammalaa

Vammalan aluesairaalan, nykyisin käytetään nimeä Vammalan sairaala, valoisassa kahviossa istuksii kaksi tyytyväistä miestä. Vammalan sairaalan johtaja Jarmo Lylynperä ja johtokunnan puheenjohtaja Pauli Pietilä ovat tyytyväisiä sairaalan nykytilanteeseen. Sote-lain odottelu ja Tampereen kaupungin hangoittelu tosin estivät sairaalan siirtymisen tämän vuoden alussa Tampereen yliopistollisen sairaalan yhdeksi toimialueeksi.
”Silti yhteistyötä yliopistollisen sairaalan kanssa on tiivistetty huomattavasti”, luonnehtii Pietilä.

Lylynperän mukaan erikoistuminen päiväkirurgiaan tarkoittaa sellaisia leikkauksia, joissa sairaalassa oloaika on lyhyt. Uutta ovat myös urologiset toimenpiteet, joissa hoidetaan esimerkiksi miesten eturauhasen liikakasvua. Niitä hoidettiin aiemmin Valkeakoskella.
Myös Vammalan sairaalan poliklinikkatoimintaa on monipuolistettu. Mukaan on tullut muun muassa reumasairauksien poliklinikka.

Sairaalan hoteissa ollut päivystys siirtyi vuoden alussa Sotesin hoiviin. Muutos hieman rassasi sairaalaa. Silti Sotesin ja sairaalan yhteistyötä lisätään alati. Toimintaa ohjaa niin sanottu kampusjohtoryhmä.
”Jossakin vaiheessa pyrimme esimerkiksi henkilökunnan osittaiseen yhteiskäyttöön. Tätä on jo suunniteltu ja asia on vireillä”, huomauttaa Pietilä.

Lue lisää Alueviestistä 11.3.